Skip to main content

Seniorrejser til Ca'n Picafort efterår 2019

På denne rejse oplever vi Mallorca på et tidspunkt, hvor varmen ikke er så voldsom. Mallorca er kendt for sit behagelige klima, det frodige landskab, sin fantastisk smukke natur med bjerge, sletter og charmerende byer med et væld af kultur og historie, og ikke mindst en venlig, gæstfri befolkning.

Udover smukke gamle byer besøger vi den berømte Dragegrotte, som bl.a. rummer Europas største underjordiske sø. Vi skal også besøge et gammelt kloster, storbyen Palma, kunstnerbyen Deia og Chopins idylliske bjergby Valldemossa. Mallorca er blandt andet kendt for sine mange oliventræer og olivenolie, så vi skal selvfølgelig også have et indblik i, hvordan oliven dyrkes, og bearbejdes.

Vi bor på Mallorcas nordøstlige kyst, i byen Ca’n Picafort, som er kendt for sin afslappede atmosfære, en flot strandpromenade med masser af udeserveringer, og en af øens bedste strande med et fantastisk turkisblåt vand.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Hotel information

Hotel information

Vi bor på det flotte og hyggelige 4-stjernede Hotel Gran Playa, lige i hjertet af Ca’n Picafort, kun 150 meter fra havet og strandpromenaden og tæt på den lange gågade, som er byens hovedstrøg. Hotellet er et Adult Only (kun for voksne) hotel og har et flot poolområde med jacuzzi, og en hyggelig udendørs terrasse med sofaer ved siden af baren, og her er der underholdning de fleste aftener. Der er selvfølgelig elevator og restaurant og alle værelser har eget badeværelse med hårtørrer, safeboks, køleskab, aircondition, TV, kaffe/te faciliteter samt balkon. Gratis WIFI internet på hele hotellet.

Vælg mellem disse 3 værelsestyper:

* Dobbelværelse standard

* Enkeltværelse standard

* Dobbeltværelse som enkeltværelse

Klik her for at se flere billeder fra hotellet.

 

 

Ugens program

DAG 1Afrejse til Mallorca

Om morgenen afgang med bus fra din kommune til ­Billund lufthavn, hvorfra der flyves til Palma på Mallorca med Thomas Cook Airlines (nærmere information om rejsetider følger senere).

Vores danske rejseleder venter i Palma lufthavn og følger med i bussen til jeres hotel i Ca’n Picafort, som ligger ca. 50 minutters kørsel fra lufthavnen.

 

DAG 2: Til ”hovedstaden” Palma med i besøg i katedralen (inkl. frokost i den gamle bydel)

Palma de Mallorca er øens spændende og flotte ”hovedstad”, og denne dag skal bruges til at indsnuse lidt af den specielle afslappede storby atmosfære Palma er så kendt for. Vi starter med at køre en byrundtur, hvor rejselederen undervejs udpeger de forskellige seværdigheder og kvarterer. Derefter parkerer vi bussen ved havnen, tæt på den imponerende katedral, som vi også skal ind og se nærmere på. Herfra fortsætter vi til fods ind i den gamle bydel, med de stemningsfyldte gader, og gør stop ved udvalgte monumenter og pladser, inden vi til sidst spiser frokost et hyggeligt sted. Gåturene i Palma er sammenlagt på ca. 3 km. Og der bliver også lidt tid på egen hånd.

Palma de Mallorca er både øens og hele øgruppen Balearenes ”hovedstad” og hovedsæde for de Baleariske lokalregering. Byen blev i sin tid grundlagt af Romerne og har i dag godt 400.000 indbyggere, hvilket gør den til Spaniens 12. største by. Den gamle bydel med de smalle gader bærer tydeligt præg af tiden under arabisk herredømme, og ikke langt derfra byder byen på store varehuse og eksklusive forretninger. Palmas store havn er både en driftig handelshavn, og en populær anløbshavn for store krydstogtskibe.

 

DAG 3Fri til egen disposition

Markedsdag i Ca’n Picafort. Her falbydes alskens ting og sager fra opsatte boder, farverigt og spændende. Tag evt. bagefter en gåtur langs Can Picafort’s lange og flotte strandpromenade, som mod syd afsluttes ved den hyggelige og charmerende lystbådehavn, og nyd folkelivet fra en af de mange udeserveringer.

 

DAG 4: Kloster og oliven (inkl. frokost)

I dag skal vi ind på den centrale og østlige del af Mallorca. Vi sætter fra morgenstunden kursen mod Randa bjerget midt inde på øen. Helt oppe på toppen af det 543 meter høje bjerg ligger Santuari de Cura klosteret, med en enestående udsigt ud over det centrale Mallorca, med Middelhavet i baggrunden. Vi får et godt indblik i, hvordan Franciscaner munkene lever og kombinerer det traditionelle fredfyldte munkeliv med nutidens muligheder, blandt andet ved at åbne klosteret for overnattende gæster, og ved at give os lov til at komme ind i den lille kirke og et tilhørende museum. Der er tid til formiddagskaffe, hvorefter vi fortsætter østpå mod Son Mesquidassa’s store oliven plantager. Olivenproduktion er et af Mallorcas vigtigste eksporterhverv, og vi får et grundigt indblik i dyrkning, høst og behandling af oliven. Son Mesquidassa er en af øens største oliven-gårde med over 100 ha olivenlunde. Vi får en større rundvisning og smagsprøver, og selvfølgelig har man også mulighed for at købe en ægte – og brugbar – Mallorca souvenir med hjem. Besøget afsluttes med en let frokost.

Son Mesquidassa ligger tæt ved byen Felanitx, og de 150.000 oliventræer giver en årlig høst på 1000 tons oliven, hvoraf en stor del forarbejdes til 180.000 liter førsteklasses olivenolie. Gården drives af familien Rosselló som sætter en ære i at forene moderne teknologi med respekt for naturen og de gamle traditioner.

Santuari de Cura klosteret kan føre sin historien tilbage til 1275, og i det 16. århundrede lå her også en grammatik skole, hvor man lærte latin og humaniora. Den betydningsfulde catalanske filosof Ramón Llull levede i 1300-tallet i en hule i nærheden af klosteret, og fik efter sigende flere mystiske åbenbaringer på bjerget. I dag er der både museum, restaurant og hotelværelser på klosteret.  

 

DAG 5: Til de smukke byer Port Sóller, Deià og Valldemossa og besøg på Chopin museet (inkl. frokost)

Kunstnerbyen Deià og den maleriske bjergby Valldemossa på øens bjergrige vestside er målene på denne tur. På vej dertil laver vi et kaffestop i den idylliske by Port Sóller, kendt for sin flotte naturhavn, og den smukke strandpromenade, hvor de gamle sporvogne stadig triller forbi. I Deia ser vi kirkegården med Robert Graves grav, øverst oppe i byen, og ikke mindst den imponerende udsigt over byen, bjergene og dalen ud mod Middelhavet. I Valldemossa spiser vi frokost og besøger det smukke kloster hvor Chopin museet ligger, inden der bliver tid på egen hånd til at slentre rundt i den charmerende og velbevarede bjergby.

Landsbyen Valldemossa ligger smukt oppe i bjergene på Mallorca. Den lille fine by med den flotte arkitektur har altid tiltrukket mange besøgende, også den polske komponist Frédéric Chopin besøgte landsbyen i vinteren 1838/39. Han var her sammen med sin elskerinde, den franske forfatterinde George Sand (Lucile Aurore Dupin). De boede i det nedlagte Karteuserkloster, som blev opført i den sene middelalder, mens den nuværende bygning stammer fra 1700-tallet. Klostret blev bygget til Mallorcas helgen Santa Catalina Tomàs, der var født i Valldemossa. Landsbyen Deià gemmer på gamle hippier og kunstnere, og alverdens berømtheder kommer her for at nyde den rolige by med gode spisesteder og spændende gallerier. Port Sóller var en af Mallorcas allerførste turistbyer, og er stadig en af de smukkeste og med autentiske kystbyer.

 

DAG 6: Fri til egen disposition

Vi anbefaler, at man tager en tur med lokalbussen op nordpå langs Alcudiabugten, og nyder en frokost ved havnen i Alcudia eller måske fortsætter lidt videre nordpå til den knap så kendte turistby Puerto Pollensa.

 

Dag 7: Dragegrotten samt besøg på Majorica perlefabrik (inkl. frokost)

Denne dag skal vi besøge den berømte og imponerende grotte Cuevas del Drach (Dragegrotten) som ligger lidt syd for vores ferieby. I grotten er der stort set samme temperatur året rundt, og vi får en guidet rundtur hvor man gang på gang overraskes af de fantastiske formationer som det kalkholdige vand har skabt igennem årtusinder – dryp for dryp. Efter en god frokost kører vi mod byen Manacor, hvor vi skal se den kendte perlefabrik som fremstiller de verdensberømte Majorica perler, som anses for at være den tredje-fineste perle i verden. Vi forklares om den specielle fremstillingsproces og får også mulighed for handle en ægte Mallorca souvenir.

Dragegrotten, den største og mest kendte hule, ligger lidt udenfor Porto Christo på Mallorcas østlige kyst. Cuevas del Drach-hulen rummer verdens største underjordiske sø – Martel søen. Selve hulen er 2400 meter lang, mens søen er 177 meter lang og 30 meter bred. Hulen har været kendt i århundreder, bl.a. er den beskrevet i 1338 af Roger de Rovenach. I 1896 opdagede den franske huleforsker Edouard-Alfred Martel en stor underjordisk sø, som siden kaldtes Martel-søen. Majorica perlerne er en af Mallorcas ældste og største eksportvarer. Siden starten i 1890 er fabrikken vokset og vokset, og er i dag et kendt ”brand” i stort set hele verden.

 

DAG 8: Hjemrejse til Danmark

Vi kører i bus fra hotellet til Palma lufthavn, og der fortsættes til Billund lufthavn med fly.

Herfra køres i bus tilbage til din kommune.

Vi tager forbehold for ændringer i ugeprogrammet.