Skip to main content

Seniorrejser til Tenerife efterår 2019

Sig farvel til det grå danske vintervejr og oplev Tenerife, den største og flotteste af de Kanariske Øer. Tenerife er begunstiget af et fantastisk klima – året rundt. Det bliver aldrig koldt og heller aldrig gloende hedt. Det meste af året er vejret som på en god dansk sommerdag. Her er frodigt og flot i nord og tørt og goldt i syd, og der venter masser af storslåede og skønne naturoplevelser. Kun få steder i verden kan man, som på Tenerife, opleve et så afvekslende og varieret klima inden for så få kilometer. Bananplantager og avocadotræer nede ved kysten, vinstokke og mandeltræer lidt højere oppe, og endnu længere oppe ad bjerget ses store fyrretræsskove, og til sidst sne helt oppe på toppen af Teide, Spaniens højeste bjerg.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Hotel information

Hotel information

Vi bor på det 4-stjernede lejlighedshotel Masaru, som ligger i bydelen La Paz smukt oppe over byens centrum i Puerto de la Cruz. Hotellet har en dejlig eksotisk have med stor opvarmet swimmingpool samt elevator, bar, restaurant og opholdsrum med lejlighedsvis underholdning. Udenfor hotellet er der flere barer, cafeer, småbutikker og et velassorteret supermarked.

Lejlighederne er store og nydelige 1-værelses lejligheder med balkon, badeværelse med badekar og hårtørrer, TV, safeboks og køkkenniche med køleskab. Alle hotellets lejligheder er samme størrelse og ens indrettet. 

Vælg mellem:

* 1-værelses lejlighed

* 1-værelses lejlighed til 1 person (du får en normal lejlighed)

* 1-værelses lejlighed som vender mod haven/poolen

* 1-værelses lejlighed som vender mod haven/poolen til 1 person (du får en normal lejlighed) 

 

 

Klik her for at se flere billeder fra hotellet.

 

Ugens program

DAG 1Afrejse til Tenerife

 

Afgang med bus til Københavns lufthavn (Sjælland) eller Billund lufthavn (Fyn/Jylland), hvorfra der flyves direkte til Tenerife med Norwegian Airlines (Sjælland) og Thomas Cook  Airlines (Fyn/Jylland) (nærmere information om afrejsetider følger senere).

Vores danske rejseleder venter i lufthavnen på Tenerife og følger med i bussen til jeres hotel i Puerto de la Cruz, som ligger ca. 1 times kørsel fra lufthavnen.

 

DAG 2Byrundtur (inkl. frokost) i Puerto de la Cruz

Halvdags introduktionstur rundt i vores ferieby. Med bus og guide kører vi rundt og ser de forskellige bydele, den gamle bydel, den moderne del med den lange strand og byens centrum med det hyggelige torv, Plaza Charco. I udkanten af byen ser vi en af de mange bananplantager, som omkranser hele byen, og får historien om bananplantens betydning for øen, og indblik i dyrkningen af denne vigtige afgrøde. Frokosten indtager vi på en hyggelig restaurant i den gamle bydel.

Puerto de la Cruz er Tenerifes trediestørste by med ca. 30.000 indbyggere og samtidig den ældste turistby på øen. Byen ligger i den frodige Orotava dal, omgivet af tusindevis af bananplanter, og har et driftigt handels­liv ved siden af turismen, så byen tilbyder en herlig ­blanding af turisme og lokalkolorit.

Byens kendte vartegn er de ­store hav-swimmingpools Costa Martianez, som blev skabt i halvfjerserne af den berømte arkitekt César Manrique.

 

DAG 3Teide og Las Cañadas (inkl. frokost)

Heldagstur til Tenerifes største attraktion – øens stolthed, vulkanen Teide. Vi skal denne dag køre igennem alle fire klimazoner og opleve øens utrolig flotte og varierende natur. Vi kører op igennem de store Esperanza fyrretræsskove og får det ene betagende udkig efter det andet. I ca. 2000 meters højde kommer vi ind i Las Cañadas krateret, et sandt månelandskab og verdens største vulkankrater. Vi kører tværs igennem krateret og retur via den nordvestlige del af Tenerife med frokoststop i byen, Santiago del Teide. Efter frokost stopper vi ved udsigtspunkt over byen Garachico på nordkysten og kører forbi øens største Drageblodstræ i byen Icos de los Vinos. Med sanserne fulde af naturens fantastiske sceneri går det herefter tilbage mod hotellet.

 Tenerife er 2057 kvadratkilometer stor (som Lolland, Falster og Langeland tilsammen). Teide er Spaniens højeste bjerg og er hele 3717 meter højt, og om vinteren er toppen ofte dækket af sne. Hele bjerget og vulkankrateret er i dag én stor nationalpark, og Esperanza-skovene var stedet, hvor general Franco planlagde det kup, der senere førte til den spanske borgerkrig. Byen Garachico blev i 1706 ramt af og delvist ødelagt af et vulkanudbrud. Drageblodstræet i byen Icod de los Vinos er Tenerifes ældste og største drageblodstræ og har fået sit navn, fordi der siver rødt harpiks ud, hvis træet beskadiges.

 

DAG 4Fri til egen disposition

Vi anbefaler en tur ind til ”hovedstaden” Santa Cruz eller en tur ud i Loro Parque lige i udkanten af Puerto de la Cruz. Loro Parque er en kæmpe park og en unik kombi­nation af dyreshows, zoologisk have og en meget flot ­eksotisk park, og den er flere gange kåret som en af verdens bedste attraktionsparker. Den botaniske have ligger kun få hundrede meter fra vores hotel og er bestemt også et besøg værd med alle dens for os fremmedartede blomster, planter og træer. 

 
DAG 5: Anaga halvøen (inkl. frokost)

På denne heldagstur kommer vi forbi det meget frugtbare område Valle Guerra, som også kaldes Tenerifes køkkenhave. Senere har vi kaffestop i universitetsbyen La Laguna, og på en kort gåtur ser vi nogle smukke kolonialhuse fra 1700-tallet. Fra La Laguna kører vi ud på Anaga halvøen, som er kendt for sine smukke udsigter og ”urskoven”, Mercedes skoven, med meterhøje lyngplanter, laurbærtræer og andre endemiske planter. Længst ude ved kysten spiser vi frokost i den afsides landsby Taganana, som indtil 1968 lå helt isoleret uden veje ud til omverdenen. Herfra kører vi øst på og hjem via Tenerifes største by Santa Cruz, hvor vi laver et kort stop.

Det milde klima gør, at man kan dyrke næsten al slags frugt og grønt på Tenerife. Før var det mest sukkerrør og kartofler, men i dag dyrkes der både tomater, vin, blomster, papaya, avocadoer og ikke mindst bananer.

Det meste af Anaga halvøen er i dag fredet og har status som nationalpark, bl.a. fordi Mercedes-skovene regnes for at være noget af det eneste tilbageværende af Europas oprindelige skovvækst. La Laguna er en meget smuk by som tidligere var Tenerifes ”hovedstad”. Hele byens centrum er på UNESCOS liste over ”World Heritage Site” på grund af de mange historiske og tidstypiske gamle, flotte og velbevarede rigmandshuse med patioer, som vidner om byens tidligere status som én af de Kanariske Øers vigtigste byer..

 

DAG 6Fri til egen disposition

Tag evt. en taxi til det nærliggende shoppingcenter Centro Comercial La Villa. Det ligger kun 5-10 mins kørsel fra hotellet og er et meget flot shoppingcenter med et væld af gode butikker, cafeer og restauranter.

 

DAG 7Orotava by (inkl. ­frokost)

På denne halvdagstur kører vi først til den nærved liggende historiske orkidé blomsterpark Sitio Litre, med et væld af flotte orkidé-arter. Derefter op i Orotavadalen ”oppe over” Puerto de la Cruz – til byen La Orotava. Vi kører via udsigtspunktet Mirador Humboldt, hvorfra vi har et enestående view ud over hele Orotavadalen. Selve byen er kendetegnet af sin arkitektur og traditionelle kanariske atmosfære, og vi fortsætter til fods ad de gamle brostensbelagte gader og skal bl.a. besøge Casa de Balcones, et af byens mange gamle, smukke og maleriske huse, som nu er lavet til museum. Vi skal også kigge nærmere på en gammel Gofio-mølle – en mølle, der maler majsmel, som den dag i dag er en vigtig ingrediens i det kanariske køkken. Vi spiser frokost midt i byen og kommer bagefter forbi det smukke haveanlæg Jardin Victoria – et imponerende flot parkanlæg med alverdens blomster. Turen er ikke egnet for gangbesværede.

Alexander von Humboldt var en tysk geograf, naturalist og opdagelsesrejsende, som forelskede sig i Tenerife og i 1900-tallet var med til at kortlægge øens mange enestående plantearter. I tiden efter spaniernes erobring af Tenerife i 1496 bosatte de fleste af de rige og mest indflydelsesrige personer sig i La Orotava, hvilket byen bærer præg af den dag i dag. Mange af de store gamle huse med patioer og smukke træbalkoner er omkring 400 år gamle.

 

DAG 8Hjemrejse til Danmark

Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til ­Københavns lufthavn (Sjælland) eller Billund lufthavn (Fyn/Jylland) med fly. Herfra køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.

Afgange og priser

UdgåendeDestinationLedige pladserFra pris
15/11Efterårstur til Tenerife fra Hillerød17.995,-Bestil
UdgåendeDestinationLedige pladserFra pris
22/11Efterårstur til Tenerife fra Roskilde17.995,-Bestil
UdgåendeDestinationLedige pladserFra pris
26/11Efterårstur til Tenerife fra Silkeborg37.995,-Bestil
UdgåendeDestinationLedige pladserFra pris
29/11Efterårstur til Tenerife fra Brøndby, Hvidovre og Greve87.995,-Bestil
UdgåendeDestinationLedige pladserFra pris
3/12Efterårstur til Tenerife fra Odense27.995,-Bestil
UdgåendeDestinationLedige pladserFra pris
6/12Efterårstur til Tenerife fra Svendborg37.995,-Bestil