Skip to main content

Seniorrejser til Andalusien forår 2019

Rejs trygt med jævnaldrende fra din egen kommune og få en skøn oplevelse, når vi tager jer med til det frodige og ualmindeligt smukke Costa Tropical i regionen Andalusien, der ligger i det sydlige Spanien.

Øst for Malaga, i hjertet af den tropiske kyst ligger den hyggelige, gamle by Almuñécar (udtales Almun-je-kar), der er vores base på turen. Byen er 3000 år gammel og har igennem tiderne været beboet af både romere, mauere og kristne. I dag kan man stadig se spor fra de forskellige folkeslag, som har haft hjemme i byen, heriblandt den mauriske borg, ”Castillo San Miguel”, som ligger i udkanten af den charmerende gamle bydel. Fra den smukke kyststrækning med cafeer og restauranter træder man her ind i smalle gader med små solfyldte torve, som giver den autentiske spanske atmosfære, vi også er kommet for at nyde.

Det milde klima gør området perfekt til dyrkning af tropiske frugter og grøntsager – heraf navnet Costa Tropical. Vinteren har et mildt og tørt klima, mens sommeren er varm og solrig. Langs den charmerende tropiske kyst står appelsin-, avocado-, mango- og mandeltræer, for blot at nævne et lille udpluk af de træer, du vil støde på.

På vores tur til Costa Tropical skal vi bl.a. besøge Frigiliana, en af de smukke hvide byer i bjergene, den storslåede katedral og Picasso museet i Malaga samt den helt unikke Alhambra borg i Granada. Vi skal også helt op i bjergene og se, hvor de populære skinker fra Spanien hænges til tørre, og derudover skal vi selvfølgelig smage de mange spanske specialiteter, og ikke mindst høre om alle de dejlige frugter, området er kendt for.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Hotel information (rejsende fra Sjælland)

Hotel information (rejsende fra Sjælland)

I Almuñecar skal vi bo på det 3-stjernede hotel Helios, som har en perfekt beliggenhed lige ud til havet og strandpromenaden. Palmerne står smukt langs promenaden og der er rig mulighed for at shoppe eller blot at slukke tørsten på en af de mange restauranter og cafeer.
Hotellet har en dejlig swimmingpool samt elevator, bar, restaurant og opholdsrum med lejlighedsvis underholdning. På hotellets tagterrasse tilbydes både SPA bad og massage – om ikke andet skal man unde sig selv turen op med elevator, for blot at nyde den smukke udsigt til havet og den lange kyststrækning.

Værelserne er pæne og velindrettede, alle med balkon, badeværelse med hårtørrer, TV og safeboks og gratis internet.

Vælg mellem:

* Dobbeltværelse med delvis havudsigt

* Dobbeltværelse med fuld havudsigt

* Enkeltværelse uden havudsigt (du får et dobbeltværelse alene)

* Enkeltværelse med med delvis havudsigt (du får et dobbeltværelse alene)

* Enkeltværelse med fuld havudsigt (du får et dobbeltværelse alene)

Klik her for at se flere billeder fra hotellet.

 

Hotel information (rejsende fra Jylland)

Hotel information (rejsende fra Jylland)

Vi bor på det 4-stjernede Hotel Almuñecar Playa & Spa, lige ud til den lange strandpromenade i Almuñecar og kun få hundrede meter fra den spændende gamle bydel med de brostensbelagte gader og hyggelige små plazaer. Hotellet har et flot og lækkert poolområde med jacuzzi og poolbar og indenfor er der en stor Spa og Welness afd. med opvarmet indendørs pool med jacuzzi og fitnesscenter (gratis) og spabade, sauna og forskellige massagebehandlinger (mod betaling).   Poolhåndklæder kan lånes imod depositum.  Der er selvfølgelig elevatorer,restaurant, loungebar og underholdning de fleste aftener. Dagligt 30 mins gratis WIFI internet i receptionen. WIFI internet på værelset er mod betaling.

Store værelser med eget badeværelse med hårtørrer, safeboks, køleskab (minibar mod betaling) , aircondition, satelit TV,  samt balkon.

Vælg mellem:

* Dobbeltværelse standard

* Dobbeltværelse med havudsigt

* Enkeltværelse standard (du får et dobbeltværelse alene)

* Enkeltværelse med havudsigt (du får et dobbeltværelse alene)

Klik her for at se flere billeder fra hotellet.

 

Ugens program

DAG 1:  Afrejse til Andalusien

Om morgenen afgang med bus fra din valgte kommune til Kastrup / Billund, hvorfra der flyves med Norwegian til Malaga (nærmere information om afrejsetider følger senere).
Vores danske rejseleder venter på jer i Malaga lufthavn og følger med i bussen til Hotel Helios i Almuñécar. Køretid ca. 1 time.

 

DAG 2:  Besøg på frugtgård og den hvide bjerglandsby Frigiliana (inkl. frokost)

Tidlig formiddag kører vi til en typisk sydspansk finca – en frugtgård – hvor man dyrker en del af de subtropiske frugter, der er specielle for Costa Tropical, bl.a. avocado, mango, Papaya, guava og chirimoya. Når vi har hørt og set alt om Costa Tropicals frugter, fortsætter turen op i bjergene til den smukke hvide by Frigiliana. Byen er af arabisk (maurisk) opstandelse og specielt kendt for sin sukkerrørssirup, som stadig produceres her. Udsigten fra byen er intet mindre end imponerende, og her oser af charme og historie.

Vi starter med at spise frokost på torvet. Herefter spadserer vi ad de smalle brostensbeklædte gader og beundrer de smukke hvidkalkede huse med blomsterkrukker i alle afskygninger, til vi når det lille torv med kirken Iglesia de San Antonio. Har man ikke mod på turen over brosten, er der mulighed for at køre en tur med det lille lokale tog, hvor man ser både lidt af den nye og gamle del af Frigiliana.

På det hyggelige lille torv kan man enten kigge nærmere på kirken eller tage en kop kaffe, inden vi går tilbage til centrum af byen og kører med bussen til hotellet sidst på eftermiddagen.

Frigiliana ligger ca. 6 km inde i landet, blot 1/2 times kørsel fra Almuñécar og ca. 330 meter over havets overflade. Byen er flere gange blevet kåret som den smukkeste og bedst bevarede mauriske landsby i Andalusien. Mange af husene er pyntet med blomster, kakler og planter, og byen fremstår utrolig ren og pæn. 
Kirken San Antonio blev bygget i 1676 over et gammelt bedekapel. Den blev opført af familien Manrique de Lara, som på det tidspunkt var herrer i byen.

 

DAG 3:  Malaga – Picasso’s fødeby (inkl. frokost)

På denne heldagstur skal vi besøge områdets største by, Malaga. Vi kommer først forbi den store mauriske borg “Alcazaba” og går derefter ad små hyggelige gader, til den storslåede katedral. Vi skal selvfølgelig ind og se kirken, hvorefter vi bevæger os videre til Picasso museet, igen i kort afstand.

Her er der mulighed for at komme ind på museet, eller man kan vælge at spadsere rundt i de hyggelige gader, inden vi mødes til frokost tæt ved museet.
Herefter vil der være lidt tid på egen hånd, inden vi kører tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen.

Alcazaba er en gammel maurisk fæstning og Malagas mest berømte vartegn. Alcazaba-fæstningen blev bygget i midten af det 11. århundrede oven på resterne af en romersk fæstning, der, med sin fantastiske udsigt over byen og havet mod Afrika, oprindelig blev bygget som et værn mod pirater. Inde i borgen finder man små passager og gange, som leder én til toppen med den dejlige udsigt. Der er ligeledes forskellige frugttræer og små charmerende springvand, som er med til at give et spændende indtryk af fordoms tid.

Katedralen i Malaga bliver lokalt kaldt ”La Manquita”, som betyder den enarmede dame. Det gør den, fordi det ene kirketårn aldrig er bygget færdigt. Det er en romersk/katolsk katedral, opført i renæssancestil i perioden 1528-1782.

Picasso museet åbnede i 2003, 30 år efter Pablo Picasso’s død. Han var født i Malaga i 1881 og boede sine første 10 år i byen, inden han flyttede til Nordspanien med sin familie. Museet byder på ca. 200 af Picasso’s værker. Størstedelen af de udstillede kunstværker er skænket af kunstnerens arvinger.

 

DAG 4: Fri til egen disposition

Brug evt dagen til at udforske den spændende gamle bydel af Almuñecar. I de små krogede gader kommer du helt tæt på de lokales hverdag, det er her mange af dem bor og bag hvert gadehjørne åbenbares der små butikker og værksteder. Der er flere små plazaer med udeservering og højst oppe finder du den gamle borg hvorfra der er flotte udsigter ned og byen og kysten. Ikke for gangbesværede.

 

DAG 5:  Skinkernes by – Trevélez (inkl. frokost)

Heldagstur, hvor vi kører et par timer op mod Sierra Nevada bjergkæden, til Spaniens højest beliggende by Trevélez, 1476 meter over havets overflade. Byen er kendt for sine lufttørrede skinker, som man ser hængende til tørre overalt i restauranter og butikker. Vi skal se nærmere på de mange skinker og høre om, hvordan de salter og tørrer dem. Der vil være mulighed for at købe fra et stort udvalg af pølser og skinker inden vi spiser frokost i byen. På vejen op gør vi stop i den hyggelige bjergby Pampaniera, hvor der bliver tid til en kop kaffe. Denne tur er samtidig en enestående naturoplevelse med fantastiske udsigter til bjerge, dale og dæmninger. Sidst på dagen er vi tilbage på hotellet.

Trevélez er endnu én af bjergenes hvide landsbyer af arabisk (maurisk) oprindelse med stejle smalle gader og beskedne hvidkalkede huse. Landsbyen er kendt for de berømte ’Serrano’ skinker, som hænger til tørre overalt. Det tørre, kølige klima samt højden giver optimale vilkår for opbevaring af skinke, og slagterier fra hele Spanien kører derfor deres skinker til byen for at langtidstørre.

 

DAG 6: Fri til egen disposition

Vi anbefaler et besøg i nabobyen Nerja. Gå en tur i de hyggelige smalle gader ned til Balcon de Europa med den fantastiske udsigt til havet og de små vige med kystens bedste strande. Drypstenshulerne i Nerja er også et besøg værd – dog ikke egnet for gangbesværede.

 

DAG 7:  Granada og den mauriske borg Alhambra (inkl. Frokost)

Denne dag skal vi besøge en af Spaniens mest kendte og imponerende seværdigheder – den mauriske borg Alhambra som ligger i udkanten af Granada. Efter 1½ times smuk køretur nordpå når vi frem til Granada, og på et lille bjerg lige uden for byen finder vi Alhambra. Her får vi rundvisning og fortællinger om dette meget velbevarede fæstningsværk, hvor den spændende historie pludselig bliver levende for os. Der en del trapper og smalle passager inde i borgen, og ønsker du ikke at følge med hele vejen rundt, er der mulighed for blot at nyde stilheden og den smukke udsigt ud over Granada.

Alhambra betyder ”det røde slot” på arabisk, og blev bygget af maurerne mellem 1248 og 1354. Alhambra var en hel lille by, og hjemsted for både militæret, det højere borgerskab, købmænd og vigtige håndværkere. Borganlægget er ca. 740 meter langt og ca. 220 meter bredt og var i flere hundrede år en af maurernes største og vigtigste bastioner på den Iberiske halvø. Siden 1984 har Alhambra været på UNESCOs verdensarv liste, og er i dag Spaniens største turistattraktion.

 

DAG 8:  Hjemrejse

Vi kører i bus fra hotellet til Malaga lufthavn, og der fortsættes til Kastrup / Billund lufthavn med fly. Herfra køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.