Skip to main content

Seniorrejser til Paguera forår 2019

På denne Mallorca tur sætter vi fokus på øens sydvestlige side, og vi oplever Mallorca, når øen er allersmukkest, og vejret er dejligt lunt og behageligt.

Mallorca er evigt populær og kendt for sit frodige landskab, med duftende citron- og appelsintræer, olivenplantager, vinmarker og en fantastisk smuk og varieret natur med bjerge, sletter og charmerende byer med et væld af kultur og historie, og ikke mindst en venlig, gæstfri befolkning.

Udover smukke gamle byer som bl.a. Fornalutx kigger vi selvfølgelig også nærmere på øens flotte og maleriske ”hovedstad” Palma. Vi skal nyde fantastiske udsigter på turen op langs øens bjergrige vestkyst, besøge Patricia og Jacob Asbæks kendte kunstgalleri og køre med det gamle veterantog op til den frodige Sóller dal. Vi skal også kigge nærmere på to af Mallorcas vigtigste afgrøder – oliven og vin – og besøge gårde hvor vi får smagsprøver, og høre om hvordan afgrøderne dyrkes, høstes og bearbejdes.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Hotel information

Hotel information

Vi bor på det veldrevne og flotte 4-stjernede Hotel Valentin Reina Paguera, som ligger lige i centrum af Paguera, tæt på hovedgaden med gode shopping muligheder, og med under 5 min’s gang til den dejlige strand og den hyggelige strandpromenade med et væld af restauranter og cafeer.

Valentin Reina Paguera er et såkaldt ”adult only” hotel og har et meget flot og hyggeligt pool-område midt i en frodig suptropisk have. Der er aftenunderholdning flere gange om ugen og hotellet råder over både fitnesscenter og wellness center med sauna og spabad, restaurant, og barer.

De velindrettede og flotte værelser har eget badeværelse, hårtørrer, safeboks, minikøleskab, gratis WIFI internet, aircondition, satelit-tv, kaffe/the faciliteter samt balkon.

Klik her for at se flere billeder fra hotellet.

 

Ugens program

DAG 1Afrejse til Mallorca

Om morgenen med bus fra din hjemby til ­Københavns lufthavn, hvorfra der flyves til Palma på Mallorca med Norwegian (nærmere information om rejsetider følger senere).

Vores dansktalende rejseleder venter i Palma lufthavn og følger med i bussen til jeres hotel i Paguera, som ligger ca. 40 minutters kørsel fra lufthavnen.

 

DAG 2Kunst og Palma by (inkl. frokost)

Vi besøger den kendte dansker Jacob Asbæk’s imponerende kunstgalleri udenfor den lille by Sa Coma. Her går idyl, moderne kunst og smuk natur op i en højere helhed, og vi får en rundvisning af ejeren selv eller en af hans betroede medarbejdere. Efter en kop morgenkaffe kører vi ind mod ”hovedstaden” Palma de Mallorca. I udkanten af den smukke by laver vi et udsigtsstop ved den gamle Bellver borg, nyder den fantastiske udsigt ind over Palma, og hører om borgens interessante historie. Herefter er der sightseeing i bus i selve Palma, hvor rejselederen udpeger nogle af byens seværdigheder og de forskellige bydele. Tæt ved centrum står vi af bussen og finder frokostrestauranten, spadserer rundt i den hyggelige gamle bydel, og afslutter turen med ved den imponerende katedral, tæt på havnen.

Jacob Asbæks kendte kunstgalleri CCA blev grundlagt i 2001. Det 4000 kvm store galleri er smukt beliggende på den sydlige side af Tramontana bjergene og udstiller løbende værker af skiftende lokale og internationale kunstnere. Udvalgte kunstnere har mulighed for gratis at indlogere sig på stedet og samle inspiration i det afslappede og spændende miljø. Jacob bor også selv ved galleriet og har en imponerende gæsteliste som bl.a. inkluderer Prins Henrik og Uffe Ellemann.  Palma de Mallorca er både øens og hele øgruppen Balearenes ”hovedstad” og har i dag godt 400.000 indbyggere, hvilket gør den til Spaniens 12. største by. Her er både en gammel bydel med de smalle og krogede gader, hyggelige plazaer, og shoppinggader med store varehuse og eksklusive forretninger. Bellver borgen blev bygget helt tilbage i 1310 og var i mange år de mallorkinske kongers sommerpalads. Sidenhen har det også fungeret som fængsel og i dag er det et historisk museum. 

 

 

DAG 3: Med “Appelsintoget” til Sóller (inkl. frokost)

Efter en halv times bustur er vi fremme ved togstationen i Palma by. Herfra tager vi den flotte tur med veterantoget til Sóller. I løbet af en times tid bringer toget os – i adstadigt tempo – op mod Mallorcas nordvestlige side. Første del går ud over den frodige slette der ligger nord for Palma, siden kører det op gennem de fantastiske Tramuntana bjerge, indtil vi til sidst kommer ud i den frodige Sóller dal. Undervejs kører vi over gamle broer, igennem tunneller og frodige dale med appelsin-, citron-, mandel-, figen- og oliventræer, og får den ene flotte udsigt efter den anden. Ved endestationen i Sóller er der en kort kaffepause, inden vi fortsætter med en hyggelig gammel sporvogn ned til den idylliske kystby Port Sóller. Her spiser vi frokost og der bliver tid til at nyde den flotte strandpromenade, og de naturskønne omgivelser, inden vi med bus kører ud af dalen tilbage mod Paguera.

Togstrækningen Palma-Sóller regnes for at være den absolut smukkeste tur på Mallorca. Den smalsporede jernbane blev indviet i 1911 og de over 100 år gamle togvogne er stadig i brug den dag i dag. Banen er 27 km lang og blev i sin tid bygget for at lette transporten af appelsiner til Palma by. Port Sóller er et lille idyllisk fiskerleje med en naturhavn, beliggende nedenfor det bjergrige område på øens nordvestlige kyst, og den var et af de første turistrejsemål på Mallorca. Den gamle bydel i Sóller stammer helt tilbage fra 1300-tallet og har fået lov til at stå stort set uforandret, så atmosfæren er noget af det tætteste man kommer på det oprindelige, autentiske Mallorca. 

 

DAG 4: Fri til egen disposition

Vi anbefaler en gåtur op til Fornells i Paguera’s vestlige ende, – nyd de smukke huse samt den enestående udsigt udover bugten og byen. Ikke for gangbesværede.

Eller tag lokalbussen til Palma og brug et par timer på shopping i de mondæne butikker i strøggader eller nyd stemningen i de smalle gader i den gamle bydel bag katedralen.

 

DAG 5: Besøg på vingården Maciá Batle i Binissalem med stop i oliventræsplantage (inkl. let frokost bestående af smagsprøver)

Den centrale del af Mallorca er målet for dagens tur, hvor vi fra bodegaen Macia Batle kører med det lille tog til vingården Son Fiol, som er kendt for sine hundrede år gamle plantager med oliventræer. Her får vi et indblik i, hvordan de dyrker og passer de mange oliventræer og hører om den specielle olivensort, som kun dyrkes på Mallorca. Vi bliver på Son Fiol, hvor vi smager en sød vin samt typiske, mallorcinske kager. Dagen afsluttes med et besøg i Maciá Batle’s vinkælder, hvor vi hører om produktionen af Mallorcas vine og smager forskellige vine med tilhørende lokale delikatesser. Der er mulighed for at købe vin og olivenolie med hjem til rimelige priser.

Macíá Batle og hans kone havde aldrig forestillet sig, at det sted, hans bedstefar byggede i 1856, ville blive en af de førende vingårde og mest kendte vinsagaer på Mallorca. I dag råder Macíá Batle over 70 hektar vinmarker og distribuerer sine vine til flere lande, heriblandt til 2 importører i Danmark.

 

Dag 6: Vestkystens Tramuntana bjerge og Fornalutz (inkl. Frokost)

 

 

Idag skal vi ud og køre på en af Mallorcas allerflotteste kyststrækninger. Fra Paguera kører vi mod de imponerende Tramuntana bjerge, og følger vejen op langs vestkysten, hvor vi får den ene flotte panoramaudsigt efter den anden, imens vi kører gennem golde bjerglandskaber, grønne pinjeskove og ødebeliggende små landbrug. Vi gør kaffe- og udsigtstop på halvvejen, og ved frokosttid ankommer vi til byen Fornalutx. Her bliver der, udover frokosten, tid til at kigge lidt nærmere på den charmerende gamle by, inden vi forlader den frodige Sóller dal igennem den store tunnel, som fører os ud til hovedvejen mod Palma.

Tramuntana bjergene strækker sig over det meste af Mallorcas vestkyst og kom i 2011 på UNESCOS World Heritage Site liste. Højeste punkt er Puig Major på 1445 meter. Bjergene beskytter om vinteren resten af øen mod de kolde og fugtige vinde fra nordvest, og området får næsten fire gange så meget nedbør som øens tørreste egne. Fornalutx ligger i den nordlige del af Soller-dalen og er flere gange kåret til Mallorcas smukkeste by. Den blev grundlagt af Mauerne for mere end 1000 år siden og byen oser af autentisk atmosfære og idyl. Byen levede før i tiden hovedsageligt af Sóller-dalens store produktion af appelsiner og citroner, og det var indtægterne herfra som gjorde, at man i 1911 kunne anlægge øens eneste jernbane som den dag i dag forbinder Sóller med Palma de Mallorca.    

 

DAG 7Fri til egen disposition

Denne dag er der markedsdag i Paguera. Her stilles massevis af boder op i gaderne i byens vestlige ende og her sælges alt fra sko og tasker til frugt og eksotiske grøntsager.

 

DAG 8: Hjemrejse til Danmark

Vi kører i bus fra hotellet til Palma lufthavn, og der fortsættes til Københavns lufthavn med fly.

Herfra køres i bus tilbage til din hjemby.

Ret til ændringer forbeholdes.