Skip to main content

Seniorrejser til Sorrento forår 2023

Få masser af skønne oplevelser, når vi tager jer med til vores nye rejsemål, fascinerende Syditalien. Vi bor på den frodige Sorrento-halvø, omgivet af ægte italiensk skønhed og bedårende udsigter.

Det naturskønne område byder på en sand perlerække af maleriske byer, eksotiske blomster og planter. Derudover stribevis af fantastiske udsigter, ud over det azurblå Middelhav. Modsat mange andre af Middelhavets turistområder, har man her undgået voldsomt nybyggeri og store grimme hotelbygninger, så de mange små maleriske bygninger i de gamle smalle gader og stræder, danner et miljø som virker utroligt charmerende.

I ugens løb skal vi opleve halvøens syditalienske karakteristika og kontraster. Idylliske småbyer, tusind år gamle ruiner, imponerende naturscenarier, terrasser med oliventræer og fredelige oaser med velduftende citronlunde. Vi oplever den hektiske og larmende syditalienske trafik, og ikke mindst, de temperamentsfulde og meget gæstfrie Syditalienere.

I Pompeji mærker vi historiens vingesus, og på turen til Amalfikysten, forstår man tydeligt hvorfor UNESCO har sat området på verdensnaturarv listen. Vi kommer i nærkontakt med naturen og livet på landet når vi besøger et familielandbrug. I Sorrentos maleriske omgivelser, forstår man, hvorfor Susanne Bier valgte området som hovedscene for hendes romantiske komedie ”Den skaldede frisør”.

Vi bor på det fine gamle familieejede hotel Jaccarino, i udkanten af byen Sant Agate. Hotellet er beliggende højt hævet over Napolibugten og den vidunderlige udsigt, med vulkanen Vesuv i baggrunden , kan tage vejret fra enhver. Tilsat masser af fred og idyl, er stemningen og hotellets atmosfære lidt ”som i gamle dage”, hvor man satte en ære i at tage imod udenlandske gæster.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Kort

Ugens program

AFREJSE 

Afgang med bus fra din valgte kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves direkte til Napoli (nærmere information om afrejsetider følger senere). Vores danske rejseleder venter i lufthavnen i Napoli og følger med i bussen til jeres hotel i Sant Agata, som ligger knap 1 ½ times kørsel fra lufthavnen.

 

Introduktionstur til Sorrento (Inkl. frokost)


Halvdagstur i bus og til fods til Sorrento, områdets største by. Her skal vi opleve byens mange ”ansigter” - i første omgang får vi en smagsprøve på hvordan Syditalien fungerer rent trafikalt. De smalle gader og alt for mange biler, kombineret med godt syditaliensk temperament, giver et fascinerende og hektisk byliv med masser af larm, støj og noget der ligner organiseret kaos. Men, bare få hundrede meter herfra, ånder alt fred og idyl med små duftende citronlunde og luksushoteller i parklignende haver. Vi stiger af bussen ved byens torv, hvor den bilfri zone og den historiske del af Sorrento begynder. Her går vi rundt i gågader fyldt med forretninger, isboder, restauranter og udeserveringer. Midt i kvarteret kommer vi bl.a. forbi kirken som dannede baggrund til en af scenerne i filmen ”Den skaldede frisør” med Pierce Brosnan og Trine Dyrholm. Senere besøger vi en udsigtsterrasse, hvorfra man kan se ned på havnen og de mange badebroer, som er så karakteristiske for Sorrento. Midt i den gamle bydel gør vi også et lille stop ved et sted som fremstiller den typiske lokale drik – limoncello likøren – baseret på de alle steds værende citroner. Vi spiser aftensmad i byen denne dag (og frokost på hotellet), så vi oplever den charmerende by, både i dagslys, og når mørket sænker sig og udelivet rigtigt tager til.

Sorrento ligger på den nordlige side af Sorrento-halvøen – ud mod Napoli bugten - og er den største af halvøens byer med sine godt 17.000 indbyggere. Om sommeren øges dette tal til næsten 125.000 på grund af de mange turister, som navnlig er tyske, amerikanske og engelske. Byen ligger på et stort plateau ca. 50 m over havet, med en næsten lodret klippevæg ned mod havet, og består af en gammel historisk bydel som formentlig er grundlagt af Grækerne ca. år 800 f.Kr. Den dag i dag kan man stadig se resterne af de gamle græske bymure og byporte, ligesom store dele af gadebelægningen stammer fra den tid. Dengang var Sorrento et stort handelscentrum, i dag er turisterhvervet den altoverskyggende indkomstkilde.

 

Amalfi-kysten (Inkl. frokost)


Denne dag skal vi ned på den sydlige del af Sorrento-halvøen, den del som vender ud mod den store Salerno-bugt. Kyststrækningen, som i 1997 blev opført på UNESCOs liste over verdensarven, er nok Italiens flotteste og mest idylliske. Oppe fra den snoede kystvej, får vi det ene fantastiske vue efter det andet, og vi passerer blandt andet den lille pittoreske by Positano, som nærmest ligger klistret op ad klipperne. Længere henne af kysten gør vi stop i byen Amalfi som er kystens hovedby. Den lille smukke by ligger nærmest klemt inde mellem to store bjerge, og har kun en smal åbning ud til kysten. Her bliver der tid til at gå rundt på egen hånd i den lange gågade som byder på masser af småbutikker, ligesom den imponerende Sant’ Andrea katedral ved byens torv, absolut også er et besøg værd. 

Efter et par timer, sætter vi kurs mod turens sidste stop, byen Ravello. Byen ligger højt hævet over Amalfikysten, på et plateau, 365 m over havets overflade. Her spiser vi frokost og oplever efterfølgende den meget velbevarede rigmandsvilla Villa Rufolo, som stammer tilbage fra år 1270. Vi skal indsnuse den helt specielle stemning der hersker i byen, og ikke mindst, nyde den overdådige udsigt ned over Amalfi-kysten. Da forstår man hvorfor Ravello altid har været en magnet, som har tiltrukket alverden kunstnere og rigmænd.

Positano har mindre end 4000 indbyggere og kendetegnet ved at der stort set ingen gader er. Al færdsel foregår till fods ad smalle stræder som snor sig op og ned ad skrænten. Amalfi har i dag kun 5-6000 indbyggere, men i sin storhedstid omkring år 1000 boede der ca. 70.000 i byen. På det tidspunkt var Amalfi en meget vigtig handelsby med skibstrafik til store dele af det østlige Middelhav. De følgende år var turbulente og mange forskellige folkeslag kæmpede om herredømmet over byen, som langsomt blev ødelagt og mistede sin betydning. Byens indbyggere søgte alternative indtjeningskilder og papirfremstilling blev snart det vigtigste erhverv. Teknikken havde de hjembragt fra Mellemøsten og en kraftig håndlavet papirtype, Bambagina, blev hurtigt populær og eksporteres den dag i dag til bl.a. USA. Blandt de kunstnere og kendisser som i tidernes løb er blevet tiltrukket af Ravello og Amalfi-kysten er bla. Richard Wagner, Greta Garbo, Joan Miró, Sophia Loren og Jacqueline Kennedy.

 

Pompeji (inkl. frokost)


Gamle bygninger og sten er måske ikke altid så spændende, men denne dag skal vi opleve en klar undtagelse. Byen Pompeji blev år 79 e.Kr. ramt af et kæmpe udbrud fra den nærliggende vulkan Vesuv, og blev fuldstændig begravet af et 4-5 meter tykt lag af aske og pimpsten. Disse materialer nærmest konserverede byen og er årsagen til, at vi i dag kan gå rundt i en over 2000 år gammel oldtidsby, hvor gader og huse er så velbevarede at man tydeligt kan forestille sig hvordan de levede og boede. På den guidede rundtur kommer vi forbi rester af templer, amfiteater, byens offentlige bade, bagerier, madserveringssteder, butikker, ydmyge boliger og store villaer. Turen ender ved byens store forum, den offentlige forsamlingsplads. Grundet vulkanudbruddets karakter med meget giftige gasarter døde mange øjeblikkeligt. Sammensætningen af aske, pimpsten og vand dannede en slags cement kapsel om dem, så de så at sige blev foreviget i dødsøjeblikket. Dette giver os derfor et helt unikt indblik i, hvordan indbyggerne levede og klædte sig. Efter rundvisningen spiser vi frokost tæt på, inden vi kører tilbage til hotellet.
Rundvisningen tager ca. 1½ - 2 timer.

Pompeji er formentlig grundlagt omkring år 900 f.Kr og var en driftig havne- og handelsby med ca. 500 atriumhuse (for de velstående) og ca. 600 toetages huse (for de fattige). Man kan se at Pompeji var en rig by, og den havde ca. 20.000 indbyggere da Vesuv gik i udbrud. I dag ligger det gamle Pompeji langt fra havet, men det skyldes at udbruddet har omformet hele landskabet. Selvom befolkningen havde fået et varsel i form af et stort jordskælv en halv snes år før udbruddet, så opfattede de ikke Vesuv som en farlig vulkan, tværtimod bosatte man sig langt op ad bjergets sider. Pompeji blev genopdaget i 1594, men udgravningerne kom først i gang i 1748 og er forsat helt op til vor tid. Udgravningerne er på UNESCOS verdensarvsliste.

 

Citroner og Gnocchi (inkl. frokost)  


En helt anderledes dag hvor vi kommer tæt på naturen og livet ude på landet. På skråningerne mellem Sorrento og vores hotel skal vi besøge et rigtigt syditaliensk familielandbrug. Her overvældes man straks af al frodigheden, af duftene fra citrontræer, lugten fra køerne, af stilheden og roen, og ikke mindst af den gæstfrihed familien viser os. Rosa og hele hendes store familie har åbnet deres landsted for publikum, så vi kan komme tæt ind på hvad man producerer, og hvordan man dyrker og tilbereder det. Som de fleste andre af egnens landsteder er citroner den vigtigste afgrøde, og de bruges bl.a. til fremstilling af den typiske Sorrento likør ”Limoncello”. På familiens marker er der også appelsintræer, oliventræer og tomater, og i staldene er der køer og gæs. Ud af alle disse råvarer laver familien de lækreste hjemmelavede produkter, og vi skal både se eksempler på hvordan de gør samt høre om hvordan de dyrker og driver deres landbrug. Dele af vores typisk italienske frokost skal vi selv være med til at lave, idet Rosa underviser os i fremstillingen af Gnocchi alla Sorrentina, en specialitet for Sorrento-egnen.

Citroner er områdets vigtigste afgrøde. Overalt møder man velduftende citronlunde eller enkeltstående citrontræer i folks haver. Træet stammer fra Kina og Indien og man mener at de første citrontræer er blevet indført kort før vores tidsregning. Ofte ser man at træerne er hegnet ind og dækket med sorte net, det gøres fordi man vil beskytte dem mod kulde (de tåler kun ned til 8 grader) og vind. På Sorrento-halvøen findes der en helt speciel version kaldet Massese eller Sfusato amalfitano, og den er væsentlig større end de citroner vi ser herhjemme og har også en anderledes og knap så sur smag. En stor del af citronproduktionen går til fremstilling af den lokale Limoncello likør – og her bruges kun skallen. Der produceres ca. 12.000 tons citroner i området og arealerne med citrontræer er på ca. 500 hektar

 

To fridage til egen disposition 


Tag eventuelt hotelbussen ned til Sorrento og oplev den helt specielle stemning der er nede ved havnen og de mange badebroer. Hvis du bliver dernede efter solnedgang, belønnes du af en imponerende hyggelig stemning i de mange små gader i den gamle bydel.

 

HJEMREJSE 

Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.

Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse

For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov. 

Hotel information

Vi bor i fredelige og idylliske omgivelser, på det hæderkronede gamle hotel Jaccarino, som har været drevet af familien af samme navn siden 1890. Hotellet består af flere forbundne bygninger med mange kringelkroge, niveauer og terrasser. Stilen er typisk gammeldags klassisk italiensk. Beliggenheden gør, at man fra det meste af hotellet har en overdådig udsigt ud over Napolibugten med vulkanen Vesuv knejsende i baggrunden. Der er kun et par minutters spadseretur fra hotellet til centrum af Sant Agate, en lille typisk italiensk landsby med ca. 3000 indbyggere. Her er der foruden en halv snes restauranter, også supermarked, bank og diverse småbutikker.

På Hotel Jaccarino er der en flot og indbydende restaurant, hvor vi indtager den inkluderede halvpension. Morgenmaden er buffet og aftensmaden serveres ved bordene. Ved swimmingpoolen er der også den skønneste udsigt, og her serverer poolbaren drikkevarer og lettere anretninger i dagtimerne (mod betaling). Desuden tilbydes room-service (mod betaling). Om aftenen åbner baren ved hotellets store udsigtsterrasse, hvor hotellets gæster ynder at nyde en drink, imens man nyder synet af de titusinder af lys rundt om Napoli-bugten. Der er gratis wifi overalt på hotellet og man kan låne poolhåndklæder.

Alle værelser er nydelige, i klassisk italiensk stil, og de er på grund af bygningens udformning noget uensartede. En del værelser har balkon, og de fleste har udsigt mod Napolibugten. Alle værelser har badeværelse med douche eller badekar. Yderligere er der hårtørrer, badekåbe, slippers, aircondition, satelit-tv samt safeboks og en minibar som er fyldt op ved ankomsten (man afregner selv løbende for forbrug). Rygning på værelserne er ikke tilladt!

Hotel Jaccarino tilbyder 5 typer værelser:
• Standard dobbeltværelse uden balkon og udsigt
• Dobbeltværelse med balkon
• Dobbeltværelse med balkon og udsigt
• Singleværelse uden balkon og udsigt
• Dobbeltværelse til 1 person med balkon

Se nærmere information om hotellet her: http://www.hoteljaccarino.com/en/

 

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Sorrento kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/italy/campania/sorrento

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores brochure vedr. Sorrento.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Vores koncept

4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de andre deltagere, fordi stort set alle kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på det samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.