Skip to main content

Seniorrejser til Madeira Efterår 2020

At rejse er at leve – det gælder selvfølgelig også, selv om man er kommet op i årene. En rejse sydpå vil altid være et frisk pust og give lidt ekstra energi til hverdagen, væk fra det til tider kolde Danmark. Rejs trygt med Bella Rejser til skønne Madeira med jævnaldrende fra din egen kommune. Det giver nærhed på rejsen at følges med andre fra samme område, og når I kommer hjem igen, bliver det let at mødes og genopfriske skønne rejseminder sammen. Nye lokale bekendtskaber er hyggelige at have – også hvis I senere bare møder hinanden i det lokale supermarked. Vi henter dig med bus centralt i din kommune, er behjælpelig med check-in i lufthavnen, og i Madeira lufthavn står vores erfarne danske rejseleder klar til at tage imod. Rejselederen bor på samme hotel, er med på alle udflugter og vil i øvrigt stå til rådighed med råd og dåd. Alt dette giver en unik tryghed, som vi er stolte af at levere.

Vi har gjort os stor umage med at skræddersy et program, hvor man oplever de fleste af Madeiras mange seværdigheder, men også oplever og hører om de mere ukendte og spændende sider af øens mange facetter.

Vi glæder os til at byde dig velkommen på Madeira.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Ugens program

Afrejse til Madeira

Afgang med bus fra din valgte kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves direkte til Madeira (nærmere information om afrejsetider følger senere). Vores danske rejseleder venter i lufthavnen på Madeira og følger med i bussen til jeres hotel i Funchal, som ligger ca. ½ times kørsel fra lufthavnen.

 

Udflugter:

Byrundtur i Funchal (inkl frokost)

Halvdags introduktionstur i bus og til fods rundt i ”hovedstaden” Funchal. Lige uden for centrum står vi af bussen og fortsætter til fods ud i den meget flotte og elegante by. Vi kigger forbi den 500 år gamle Sé katedral og via gågader kommer vi frem til byens store plads med rådhuset og det gamle universitet. Lige i nærheden er der stop på et af øens ældste vin-bodegaer, hvor vi omgivet af kæmpe vintønder får smagsprøver på den kendte Madeira-vin. Derefter er der besøg i byens pulserende markedshaller - et farverigt skue. Her handler de lokale handler ind fra boder med alverdens eksotiske grøntsager og frugter, samt henter dagens friske fisk fra det den tilhørende fiskehal. Mættet af indtryk går vi ind i den gamle bydel med de maleriske smalle gader, hvor små butikker og restauranter ligger side om side - her indtager vi dagens frokost.

Funchal regnes for at være en af Portugals rigeste byer. og forener på smukkeste vis, gammel arkitektur fra kolonitiden med elegante butikker og et moderne forretningsliv. Byen er med sine ca. 112.000 indbyggere Portugals 6. største by og regnes for grundlagt i tiden efter 1424, hvor Christoffer Columbus var en af de første bosættere. Tidligere var det sukkerrørs dyrkning som var byens hovederhverv, i dag er det mest turisme og vinproduktion. En stor del af turismen er krydstogt turisme, og oftest ligger der flere store krydstogtskibe ved kajen i den store havn. Det er også nede ved havnen at øens nok mest kendte person, Cristiano Ronaldo, bor, og hvor hans eget museum og hotel ligger. 

Svimlende udsigter (inkl frokost)

Kun få steder i verden byder på så mange flotte og betagende udsigter, som her på Madeira. Denne dag kører vi først op i bjergene, nordøst for Funchal, op til Eira do Serrado i 1094 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt ned i ”Nonners dal”, dybt nede under os. Oppe i bjergene besøger vi også et lille bolche- kogeri som bl.a. fremstiller, de for Madeira, så typiske Eukalyptus bolcher. og netop Eukalyptus træer er der rigtigt mange af, når vi senere bevæger vi os ud mod kysten. Her er målet Cabo Girão, som er Europas højeste klippe. Helt oppe på klippen har man bygget en udsigtsplatform af glas, hvorfra man får det herligste sus i maven, når man kigger de 580 m lodret ned til stranden. Dagen afsluttes i det maleriske fiskerleje Câmara de Lobos, hvor de farverige både er trukket op på land, ved den lille hyggelige havn. Dette var Winston Churchill’s yndlingssted på øen, og her malede han størstedelen af sine malerier.

Nonnernes dal – også kaldet ”Nun’s Valley”- var før i tiden helt isoleret fra omverdenen, og området blev i 1400-tallet doneret til Convento of Santa Clara, af én af øens rigmænd. Camera do Lobos betyder direkte oversat ”søløvernes kammer” og menes at være det første landgangssted for den portugisiske opdagelsesrejsende, som så en stor koloni søløver da han opdagede Madeira i 1419. I dag er der sjældent søløver, men byen er stadig en af øens vigtigste landingssteder for fisk. På havnen er der i dag en fin statue af Winston Churchill.

 

Levada vandring (inkl frokost)

Madeiras fantastiske og helt unikke system af levadaer (vandingskanaler),er hovedårsagen til at øen er så frodig som den er, idet de fører vand fra øens nordlige side over til den varme og tørre sydlige del af øen. Kanalerne er bygget så de kun hælder ganske lidt og ved siden af kanalerne er der små stier, så man kan komme til at rense og vedligeholde dem. Det er en af disse stier vi i dag skal ud og vandre på, og vi har fundet en af de letteste ruter, på godt en times tid, hvor vi kommer langt væk fra alfarvej, helt ud i den fantastiske natur og skovens dybe stille ro. Stien munder ud i den lille bjergby Moises, hvor der er kaffestop. De mest aktive har herefter muligheden for at fortsætte af samme levada i endnu en god halv times tid, inden vi mødes til en velfortjent frokost.   

Turen er IKKE velegnet for gangbesværede!

Der er hele 2170 km levadaer på Madeira og mange steder går de igennem lange tunneller og over broer/akvædukter. Ideen og teknikken stammer oprindelig fra Maurerne i Nordafrika, og i starten var det navnlig den store sukkerrørsproduktion i syd der havde behov for vandet, men også husholdninger i de små bjergbyer brugte vandet til bl.a. tøjvask. I dag bruges de fleste levadaer stadig og udover at give vand til landbruget på sydsiden af øen, er der også bygget elværker som drives af vandet.

 

Santana (inkl frokost)

På denne heldagsudflugt skal vi helt op på øens nordkyst. Vi forlader Funchal om morgenen og sætter først kurs mod Madeiras tredjehøjeste bjerg "Pico do Arieiro", midt inde på øen, ("Pico do Arieiro"), som ligger i  1810 meters højde. Her er der kaffestop, og er vi bare lidt heldige med vejret, er der herfra en fantastisk udsigt ud over hele den østlige del af Madeira. Herfra går turen nedad igennem noget af øens oprindelige ”urskov”, en næsten jungle-lignende skov, mest bestående af lyngtræer og store laurbærbuske. Ude ved kysten ændrer landskabet sig helt, og man forstår  hvorfor området bliver kaldt for Madeiras køkkenhave. Vi gør stop i byen Santana (en forkortet form for det oprindelige Santa Ana) som er kendt for sine farverige trekantede huse med stråtage, inden en typisk lokal frokost venter på os udenfor byen. På vejen hjem kører vi østpå, helt ud til Madeira’s østligste punkt, Ponta de São Lourenço, hvor det ørkenlignende landskab er en enorm kontrast til det grønne og frodigdige landskab vi hidtil har nydt. 

I klart vejr kan man fra Pico do Arieiro se naboøen Porto Santo, og på toppen er der installeret en stor NATO-radar.  De stråtækte huse i Santana har sin oprindelse i det 16. århundrede og de fleste er i dag bevaret som turistseværdigheder. I dalen dyrkes der på de mange terrasser bl.a. kartofler, vin, kiwier, cherimoya og passionsfrugter. Området omkring Ponta de São Lourenço er i dag et beskyttet naturreservat og fra spidsen af halvøen er der ca. 700 km ind til den Nordafrikanske kyst.

 

2 FRIDAGE TIL EGEN DISPOSITION

 

Tag eventuelt hotelbussen ind og udforsk Funchal på egen hånd. Herinde fra kan du også tage den 3,7 km lange svævebane op på bjerget. Endestationen, ved den lille by Monte, byder både på en kæmpestor park, og mulighed for en hårrejsende slædekørsel ned ad de stejle gader.

 

I nærheden af Monte ligger også Madeira Botanical Garden, et paradis for botanik interesserede.  Haven rummer flere tusinde planter, alt fra sukkulenter til palmer, kaktusser, orkideer, bregner, bambus og stort set alle øens farverige blomster.

 

 

Hjemrejse til Danmark

Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 (Hverdage kl. 9-17) eller send en mail til: info@bellarejser.dk

Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov. 

Ret til ændringer forbeholdes.

Hotel information

Hotel information

Vi bor på det flotte 4-stjernede hotel Alto Lido, der ligger centralt i Lido området, som er Funchals hotelområde. Her er masser af butikker, cafeer og restauranter og blot 5 min’s gang herfra går den berømte promenade langs havet, som indbyder til hyggelige spadsereture.

Hotellet er nyrenoveret og har swimmingpool og flere solterrasser, en stor indendørs pool med glastag, som åbnes i fint vejr, elevator, lounge-bar, restaurant med show-cooking, opholdsrum og et spa- og wellnesscenter (mod betaling). Der er gratis WIFI-internet overalt på hotellet. Aften underholdning dagligt. Gratis hotelbus til Funchal flere gange om dagen.

Alle værelser på Alto Lido er moderne og nydelige, har balkon og badeværelse med douche og hårtørrer, safeboks, minikøleskab, aircondition/varme og satellit tv.


Vælg mellem disse værelsestyper:

Dobbeltværelse

Dobbeltværelse med delvis havudsigt

Suite med delvis havudsigt

Dobbeltværelse til 1 person

Dobbeltværelse med delvis havudsigt til 1 person

 

Klik her for at se flere billeder fra hotellet.

Afgange og priser

DatoRejsemålLedige pladserFra pris
9/11Efterårstur til Madeira fra KalundborgMere end 87.995,-Bestil
16/11Efterårstur til Madeira fra KøgeMere end 87.995,-Bestil
23/11Efterårstur til Madeira fra NæstvedMere end 87.995,-Bestil
30/11Efterårstur til Madeira fra RoskildeMere end 87.995,-Bestil