Skip to main content

Seniorrejser til Andalusien forår 2024

Rejs trygt med jævnaldrende fra din egen kommune og få en skøn oplevelse, når vi tager jer med til det frodige og ualmindeligt smukke Costa Tropical i regionen Andalusien, der ligger i det sydlige Spanien.

Øst for Malaga, i hjertet af den tropiske kyst ligger den hyggelige, gamle by Almuñécar, der er vores base på turen. Byen er 3000 år gammel og har igennem tiderne været beboet af både romere, mauere og kristne. I dag kan man stadig se spor fra de forskellige folkeslag, som har haft hjemme i byen, heriblandt den mauriske borg, ”Castillo San Miguel”, som ligger i udkanten af den charmerende gamle bydel. Fra den smukke kyststrækning med caféer og restauranter træder man her ind i smalle gader med små solfyldte torve, som giver den autentiske spanske atmosfære, vi også er kommet for at nyde.

Det milde klima gør området perfekt til dyrkning af tropiske frugter og grøntsager – heraf navnet Costa Tropical. Vinteren har et mildt og tørt klima, mens sommeren er varm og solrig. Langs den charmerende tropiske kyst står appelsin-, avocado-, mango- og mandeltræer, for blot at nævne et lille udpluk af de træer, du vil støde på.

På vores tur til Costa Tropical skal vi bl.a. besøge Frigiliana, en af de smukke hvide byer i bjergene. Vi besøger også en spansk finca (frugtgård) hvor vi skal se og høre om alle de dejlige frugter, området er kendt for, og helt oppe ved foden af Sierra Nevada bjergene oplever vi hvordan man behandler og tørrer de populære spanske Serrano skinker. Ugens højdepunkt er utvivlsomt den helt unikke mauriske Alhambra borg i Granada, en arkitektonisk perle som vidner om Andalusiens brogede historie.

OBS: Vi kan desværre kun garantere billetter til paladserne på Alhambra ved bestilling minimum 60 dage før afrejse. Ved senere bestilling garanterer vi kun at du kommer med ind og se haverne)

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • Busopsamling til lufthavnen

  Afgang med bus fra din valgte kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves til Malaga (nærmere information om afrejsetider følger senere).

  Busopsamling til lufthavnen
 • Afrejse til Andalusien

  Vores danske rejseleder venter på jer i Malaga lufthavn og følger med i bussen til Helios Hotel i Almunecar. Køretid ca. 1 time.

  Afrejse til Andalusien
 • Udflugt 1: Byrundtur (inkl. frokost)

  Byrundtur i vores spændende ferieby. En hyggelig formiddagstur til fods, hvor vi kigger nærmere på Almuñecar, så vi straks fra første dag kan føle os hjemme. Der vises nogle af byens dejligste steder, i både den nye og den gamle bydel. Vi besøger bl.a. den smukke bypark, ruinerne af en romersk akvædukt og byens kirke. Vi fortæller også om, hvordan man på egen hånd kan udforske nærområdet. Dagen afsluttes med en typisk spansk frokost, før vi går tilbage til hotellet langs stranden.

  Udflugt 1: Byrundtur (inkl. frokost)
 • Udflugt 1 - fakta

  Almuñecar ligger i den Andalusiske provins Granada og har i dag godt 27.000 indbyggere. Byen blev grundlagt af Fønikerne og hed dengang Sexi, og dette er årsagen til at mange af byens indbyggere den dag i dag kalder sig for Sexitanos. Senere kom såvel Mauerne og Romerne forbi og satte deres præg på byen.
 • Udflugt 2: Skinkernes by (inkl. frokost)

  Heldagstur, hvor vi kører op mod Sierra Nevada bjergkæden, og skinke byen Pórtugos, i regionen La Alpujarra. Klimaet i den højtbeliggende by, gør den ideel til at fremstille de lufttørrede skinker. Vi skal se nærmere på de mange skinker og høre om, hvordan de salter og tørrer dem, ligesom der vil være mulighed for at købe fra et udvalg af pølser og skinker. Dagen byder på enestående naturoplevelser med fantastiske udsigter til bjerge, dale og dæmninger. På vejen op gør vi stop i den hyggelige bjergby Pampaniera, hvor der bliver tid til en kop kaffe, imens vi nyder den autentiske landsby stemning.

  Udflugt 2: Skinkernes by (inkl. frokost)
 • Udflugt 2 - fakta

  Pórtugos er endnu én af bjergenes hvide landsbyer af arabisk (maurisk) oprindelse, med stejle smalle gad-er og beskedne hvidkalkede huse. Landsbyen ligger godt 1300 meter over havets overflade og er kendt for de berømte ’Serrano’ skinker, som hænger til tørre. Det tørre, kølige klima samt højden giver optimale vilkår for opbevaring af skinke, og slagterier fra hele Spanien kører derfor deres skinker til området, for at få dem langtidstørret. Skinkerne lagres i mellem 14 og 30 måneder og når skinken er færdig har den normalt tabt 33 % af sin oprindelige vægt.
 • Udflugt 3: Subtropiske frugter og den hvide bjerglandsby Frigiliana (inkl. frokost)

  Tidlig formiddag kører vi til en typisk sydspansk finca – en frugtgård – hvor man dyrker en del af de subtropiske frugter, der er specielle for Costa Tropical, bl.a. avocado, mango, Papaya, guava og chirimoya. Når vi har hørt og set alt om Costa Tropicals frugter, fortsætter turen op i bjergene, til den smukke hvide by Frigiliana. Byen er af arabisk (maurisk) oprindelse og specielt kendt for sin sukkerrørssirup, som stadig produceres her. Udsigten fra byen er intet mindre end imponerende, og her oser af charme og historie. Vi spadserer ad de smalle brostensbeklædte gader og beundrer de smukke hvidkalkede huse med blomsterkrukker i alle afskygninger, til vi når det lille torv med kirken Iglesia de San Antonio. På det hyggelige lille torv kan man enten kigge nærmere på kirken eller tage en kop kaffe, inden vi går videre til vores frokostrestaurant længere oppe i byen.

  Udflugt 3: Subtropiske frugter og den hvide bjerglandsby Frigiliana (inkl. frokost)
 • Udflugt 3 - fakta

  Frigiliana ligger ca. 6 km inde i landet, blot 1/2 times kørsel fra Almuñécar og ca. 330 meter over havets overflade. Byen er flere gange blevet kåret som den smukkeste og bedst bevarede mauriske landsby i Andalusien. Mange af husene er pyntet med blomster, kakler og planter, og byen fremstår utrolig ren og pæn. Kirken San Antonio blev bygget i 1676 over et gammelt bedekapel. Den blev opført af familien Manrique de Lara, som på det tidspunkt var herrer i byen.
 • Udflugt 4: Den mauriske borg Alhambra (inkl. frokost)

  Denne dag skal vi besøge en af Spaniens mest kendte og imponerende seværdigheder – den mauriske borg Alhambra som ligger i udkanten af Granada. Efter 1½ times smuk køretur nordpå når vi frem til Granada, og på et lille bjerg lige uden for byen finder vi Alhambra. Her får vi rundvisning og fortællinger om dette meget velbevarede fæstningsværk, hvor den spændende historie pludselig bliver levende for os. Der en del trapper og smalle passager inde i borgen, og ønsker du ikke at følge med hele vejen rundt, er der mulighed for blot at nyde stilheden og den smukke udsigt ud over Granada.

  Udflugt 4: Den mauriske borg Alhambra (inkl. frokost)
 • Udflugt 4 - fakta

  Alhambra betyder ”det røde slot” på arabisk, og blev bygget af maurerne mellem 1248 og 1354. Alhambra var en hel lille by, og hjemsted for både militæret, det højere borgerskab, købmænd og vigtige håndværkere. Borganlægget er ca. 740 meter langt og ca. 220 meter bredt og var i flere hundrede år en af maurernes største og vigtigste bastioner på den Iberiske halvø. Siden 1984 har Alhambra været på UNESCOs verdensarv liste, og er i dag Spaniens største turistattraktion.
 • Vigtigt

  Vi kan desværre kun garantere billetter til paladserne på Alhambra ved bestilling minimum 60 dage før afrejse. Ved senere bestilling garanterer vi kun at du kommer med ind og se haverne.
 • To fridage til egen disposition:

  Vi anbefaler et besøg i nabobyen Nerja. Gå en tur i de hyggelige smalle gader ned til Balcon de Europa med den fantastiske udsigt til havet og de små vige med kystens bedste strande. Drypstenshulerne i Nerja er også et besøg værd.

  Dagen kan også bruges til at udforske den spændende gamle bydel af Almuñecar. I de små krogede gader kommer du helt tæt på de lokales hverdag, det er her mange af dem bor og bag hvert gadehjørne åbenbares der små butikker og værksteder. Der er flere små plazaer med udeservering og højst oppe finder du den gamle borg, hvorfra der er flotte udsigter ned over byen og kysten.

  To fridage til egen disposition:
 • Hjemrejse

  Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information ved afrejse fra Sjælland

Bemærk: Vi benytter flere hoteller på dette rejsemål.
Ved afrejse fra: Dragør-Taarnby, Gentofte/Lyngby-Taabæk, Gladsaxe/Rødovre-Hvidovre, Slagelse benytter vi: Hotel Helios

I Almuñecar skal vi bo på det veldrevne 3-stjernede hotel Helios, som har en perfekt beliggenhed lige ud til havet og strandpromenaden. Palmerne står smukt langs promenaden og der er rig mulighed for at shoppe eller blot at slukke tørsten på en af de mange restauranter og cafeer.

Hotellet har en dejlig swimmingpool samt elevator, bar, restaurant og opholdsrum med lejlighedsvis underholdning. På hotellets tagterrasse tilbydes både SPA bad og massage – om ikke andet skal man unde sig selv turen op med elevator, for blot at nyde den smukke udsigt til havet og den lange kyststrækning.

Værelserne er pæne og velindrettede, alle med balkon, badeværelse med hårtørrer, TV og safeboks og gratis internet.

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse med delvis havudsigt
• Dobbeltværelse med fuld havudsigt
• Dobbeltværelse Supreme /m skrå havudsigt
• Dobbeltværelse til 1 person med fransk altan
• Dobbeltværelse til 1 person m/ delvis havudsigt
• Dobbeltværelse Supreme til 1 person /m skrå havudsigt
• Dobbeltværelse til 1 person / m fuld havudsigt

Se nærmere information om hotellet her: www.hotelhelios.com/en/home/hotel-helios-costa-tropical

 

Hotel information ved afrejse fra Jylland

Bemærk: Vi benytter flere hoteller på dette rejsemål.
Ved afrejse fra: Skive og Aarhus benytter vi: Hotel Ibersol Almuñecar Beach

Vi bor på det 4-stjernede Hotel Ibersol Almuñécar Beach & Spa, lige ud til den lange strandpromenade i Almuñecar og kun få hundrede meter fra den spændende gamle bydel med de brostensbelagte gader og hyggelige små plazaer. Hotellet har et flot og lækkert poolområde med jacuzzi og poolbar. Indenfor er der en stor Spa og Wellness afd. med opvarmet pool med jacuzzi, fitnesscenter (gratis) samt spabade, sauna og forskellige massagebehandlinger (mod betaling). Poolhåndklæder kan lånes imod depositum. Der er selvfølgelig elevatorer, restaurant, loungebar, fri WIFI samt underholdning de fleste aftener.

Store værelser med eget badeværelse med hårtørrer, safeboks, køleskab (minibar mod betaling) , aircondition, satelit TV, samt balkon.

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse
• Dobbeltværelse med havudsigt
• Dobbeltværelse til 1 person
• Dobbeltværelse med havudsigt til 1 person

Se nærmere information om hotellet her: www.hotelibersolalmunecarbeachspa.es/en/

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Andalusien kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/spain/andalucia

 
(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Andalusien brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Bemærk: Vi bruger flere hoteller på dette rejsemål, og hvert hotel har sin egen brochure - find den relevante brochure herunder-

Vores koncept

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Administrationstillæg
  Administrationstillæg Der opkræves et obligatorisk administrationstillæg på kr. 95 per rejsende. Dette dækker bl.a. udvidet ansvarsforsikring som Bella Rejser i henhold til Pakkerejseloven tegner til alle gæster gennem Gouda Rejseforsikring samt gebyr til Rejsegarantifonden.

   

  Bemærk: Administrationstillæget er obligatorisk - og kan ikke fravælges.

  Pris: 95,-
 • Mad på flyet (t/r)
  Mad på flyet (t/r) På flyvninger med JetTime er der mulighed for tilkøb af mad. Prisen inkluderer et måltid samt kaffe og the på såvel ud- som hjemrejse. Vær opmærksom på at JetTime ikke tillader at man selv medbringer mad ombord.  
  Pris: 220,- gælder 12-05-2024, 19-05-2024

Værelsesvalg og andet

Gælder 07-05-2024, 14-05-2024, 21-05-2024, 28-05-2024
 • Dobbeltværelse med balkon og delvis havudsigt 0,-
 • Dobbeltværelse med fransk altan til 1 person 1.400,-
 • Dobbeltværelse Supreme med balkon og delvis havudsigt 1.500,-
 • Dobbeltværelse (med dobbeltseng) balkon og fuld havudsigt 1.600,-
 • Dobbeltværelse med balkon og delvis havudsigt til 1 person 1.900,-
 • Dobbeltværelse Supreme med balkon og delvis havudsigt til 1 person 2.995,-
Gælder 12-05-2024, 19-05-2024
 • Dobbeltværelse med balkon 0,-
 • Dobbeltværelse med balkon til 1 person 1.350,-
 • Dobbeltværelse med balkon og havudsigt 1.450,-
 • Dobbeltværelse med balkon og havudsigt til 1 person 2.075,-

Afgange og priser

DatoDestinationLedige pladserFra pris
7/5Se afrejsestederForårstur til Andalusien fra Dragør-Tårnby78.995,-BestilMere information
12/5Se afrejsestederForårstur til Andalusien fra Aarhus, Randers & SkanderborgMere end 88.995,-BestilMere information
14/5Se afrejsestederForårstur til Andalusien fra Gentofte og Lyngby-TaarbækMere end 88.995,-BestilMere information
19/5Se afrejsestederForårstur til Andalusien fra Skive, Herning, BrandeMere end 88.995,-BestilMere information
21/5Se afrejsestederForårstur til Andalusien fra Gladsaxe og Rødovre-Hvidovre18.995,-BestilMere information
28/5Se afrejsestederForårstur til Andalusien fra SlagelseMere end 88.995,-BestilMere information
4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.