Seniorrejser til Andalusien forår 2023

**BEMÆRK: Ikke udsolgt, vi arbejder stadig på denne side - kig tilbage snart**
**BEMÆRK: Ikke udsolgt, vi arbejder stadig på denne side - kig tilbage snart**
**BEMÆRK: Ikke udsolgt, vi arbejder stadig på denne side - kig tilbage snart**
**BEMÆRK: Ikke udsolgt, vi arbejder stadig på denne side - kig tilbage snart**
**BEMÆRK: Ikke udsolgt, vi arbejder stadig på denne side - kig tilbage snart**

Rejs trygt med jævnaldrende fra din egen kommune og få en skøn oplevelse, når vi tager jer med til det frodige og ualmindeligt smukke Costa Tropical i regionen Andalusien, der ligger i det sydlige Spanien. Øst for Malaga, i hjertet af den tropiske kyst ligger den hyggelige, gamle by Almuñécar (udtales Almunje-kar), der er vores base på turen. Byen er 3000 år gammel og har igennem tiderne været beboet af både romere, maurere og kristne. I dag kan man stadig se spor fra de forskellige folkeslag, som har haft hjemme i byen, heriblandt den mauriske borg, ”Castillo San Miguel”, som ligger i udkanten af den charmerende gamle bydel. Fra den smukke kyststrækning med caféer og restauranter træder man her ind i smalle gader med små solfyldte torve, som giver den autentiske spanske atmosfære, vi også er kommet for at nyde.

Det milde klima gør området perfekt til dyrkning af tropiske frugter og grøntsager – heraf navnet Costa Tropical. Vinteren har et mildt og tørt klima, mens sommeren er varm og solrig. Langs den charmerende tropiske kyst står appelsin-, avocado-, mango- og mandeltræer, for blot at nævne et lille udpluk af de træer, du vil støde på.

På vores tur til Costa Tropical skal vi bl.a. besøge Frigiliana, en af de smukke hvide byer i bjergene. Vi besøger også en spansk finca (frugtgård) hvor vi skal se og høre om alle de dejlige frugter, området er kendt for, og helt oppe ved foden af Sierra Nevada bjergene oplever vi hvordan man behandler og tørrer de populære spanske Serrano skinker. Ugens højdepunkt er utvivlsomt den helt unikke mauriske Alhambra borg i Granada, en arkitektonisk perle som vidner om Andalusiens brogede historie.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Vores koncept

Ugens program


Afrejse til Andalusien
Afgang med bus fra din valgte kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves til Malaga (nærmere information om afrejsetider følger senere). Vores danske rejseleder venter på jer i Malaga lufthavn og følger med i bussen til Helios Hotel i Almunecar. Køretid ca. 1 time.

 

Udflugter:

Byrundtur (inkl. frokost)

Introduktionstur til fods i vores spændende ferieby. En hyggelig formiddagstur hvor vi kigger nærmere på Almuñecar, så vi straks fra første dag kan føle os hjemme. Vi udpeger alle de vigtigste steder, både i den nye og gamle bydel. Vi kigger bl.a. indenfor i markedshallen og fortæller om hvordan man på egen hånd selv kan udforske nærområdet. Vi slutter turen med en god typisk spansk frokost.

Almuñecar ligger i den Andalusiske provins Granada og har i dag godt 27.000 indbyggere. Byen blev grundlagt af Fønikerne og hed dengang Sexi, og dette er årsagen til at mange af byens indbyggere den dag i dag kalder sig for Sexitanos. Senere kom såvel Mauerne og Romerne forbi og satte deres præg på byen.

 

Besøg på frugtgård og den hvide bjerglandsby Frigiliana (inkl. frokost)

Tidlig formiddag kører vi til en typisk sydspansk finca – en frugtgård – hvor man dyrker en del af de subtropiske frugter, der er specielle for Costa Tropical, bl.a. avocado, mango, Papaya, guava og chirimoya. Når vi har hørt og set alt om Costa Tropicals frugter, fortsætter turen op i bjergene, til den smukke hvide by Frigiliana. Byen er af arabisk (maurisk) oprindelse og specielt kendt for sin sukkerrørssirup, som stadig produceres her. Udsigten fra byen er intet mindre end imponerende, og her oser af charme og historie.

Vi spadserer ad de smalle brostensbeklædte gader og beundrer de smukke hvidkalkede huse med blomsterkrukker i alle afskygninger, til vi når det lille torv med kirken Iglesia de San Antonio. På det hyggelige lille torv kan man enten kigge nærmere på kirken eller tage en kop kaffe, inden vi går videre til vores frokostrestaurant længere oppe i byen.

Frigiliana ligger ca. 6 km inde i landet, blot 1/2 times kørsel fra Almuñécar og ca. 330 meter over havets overflade. Byen er flere gange blevet kåret som den smukkeste og bedst bevarede mauriske landsby i Andalusien. Mange af husene er pyntet med blomster, kakler og planter, og byen fremstår utrolig ren og pæn. Kirken San Antonio blev bygget i 1676 over et gammelt bedekapel. Den blev opført af familien Manrique de Lara, som på det tidspunkt var herrer i byen.

 

Skinkernes by – Trevélez (inkl. frokost)

Heldagstur, hvor vi kører et par timer op mod Sierra Nevada bjergkæden, til Spaniens højest beliggende by Trevélez, 1476 meter over havets overflade. Byen er kendt for sine lufttørrede skinker, som man ser hængende til tørre overalt i restauranter og butikker. Vi skal se nærmere på de mange skinker og høre om, hvordan de salter og tørrer dem. Der vil være mulighed for at købe fra et stort udvalg af pølser og skinker inden vi spiser frokost i byen. På vejen op gør vi stop i den hyggelige bjergby Pampaniera, hvor der bliver tid til en kop kaffe. Denne tur er samtidig en enestående naturoplevelse med fantastiske udsigter til bjerge, dale og dæmninger. Sidst på dagen er vi tilbage på hotellet.

Trevélez er endnu én af bjergenes hvide landsbyer af arabisk (maurisk) oprindelse med stejle smalle gader og beskedne hvidkalkede huse. Landsbyen er kendt for de berømte ’Serrano’ skinker, som hænger til tørre overalt. Det tørre, kølige klima samt højden giver optimale vilkår for opbevaring af skinke, og slagterier fra hele Spanien kører derfor deres skinker til byen for at langtidstørre.

 

Granada og den mauriske borg Alhambra (inkl. Frokost)

Denne dag skal vi besøge en af Spaniens mest kendte og imponerende seværdigheder – den mauriske borg Alhambra som ligger i udkanten af Granada. Efter 1½ times smuk køretur nordpå når vi frem til Granada, og på et lille bjerg lige uden for byen finder vi Alhambra. Her får vi rundvisning og fortællinger om dette meget velbevarede fæstningsværk, hvor den spændende historie pludselig bliver levende for os. Der en del trapper og smalle passager inde i borgen, og ønsker du ikke at følge med hele vejen rundt, er der mulighed for blot at nyde stilheden og den smukke udsigt ud over Granada.

Alhambra betyder ”det røde slot” på arabisk, og blev bygget af maurerne mellem 1248 og 1354. Alhambra var en hel lille by, og hjemsted for både militæret, det højere borgerskab, købmænd og vigtige håndværkere. Borganlægget er ca. 740 meter langt og ca. 220 meter bredt og var i flere hundrede år en af maurernes største og vigtigste bastioner på den Iberiske halvø. Siden 1984 har Alhambra været på UNESCOs verdensarv liste, og er i dag Spaniens største turistattraktion.

 

To fridage til egen disposition:

Vi anbefaler et besøg i nabobyen Nerja. Gå en tur i de hyggelige smalle gader ned til Balcon de Europa med den fantastiske udsigt til havet og de små vige med kystens bedste strande. Drypstenshulerne i Nerja er også et besøg værd – dog ikke egnet for gangbesværede.

 

Eller brug evt dagen til at udforske den spændende gamle bydel af Almuñecar. I de små krogede gader kommer du helt tæt på de lokales hverdag, det er her mange af dem bor og bag hvert gadehjørne åbenbares der små butikker og værksteder. Der er flere små plazaer med udeservering og højst oppe finder du den gamle borg, hvorfra der er flotte udsigter ned over byen og kysten. Ikke for gangbesværede.

 

Hjemrejse
Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.

Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov. 

Brochure

Her finder du vores Andalusien brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Bemærk: Vi bruger flere hoteller på dette rejsemål, og hvert hotel har sin egen brochure - find den relevante brochure herunder-

Bemærk: Dette er brochure fra 2022, der kan være ændringer i programmet
Ny brochure er i trykken!