Skip to main content

Seniorrejser til Costa Brava forår 2020

På vores tur til Costa Brava tager vi forskud på sommeren og oplever dette flotte hjørne af Spanien udenfor den hektiske og meget varme højsæson. I maj/juni er varmen behagelig, havet er vel at blive lunt og stemningen mere afslappet. Costa Brava er betegnelsen for kyststrækningen mellem Barcelona i syd og den franske grænse og foden af Pyrenæerne i nord.

Direkte oversat betyder Costa Brava ”den vilde kyst”, og hentyder til den lange kyststrækning, som skiftevis byder på smukke forrevne klipper og flotte sandstrande. Inde i baglandet er der frodige landbrugsarealer med nogle af Spaniens største vingårde, og mange skovklædte småbjerge som er så karakteristiske for området. Perlen over alle områdets byer er selvfølgelig Barcelona, en af Europas mest spændende og fascinerende storbyer, beliggende kun en god 1 times køretur syd for vores ferieby.

Vi bor i den lille kystby Malgrat de Mar, som har en god blanding af turisme og lokalkolorit og ligger lige ud til det blå Middelhav. Selve byen er en af områdets større, og her lever og bor de lokale i snævre gader med normale spanske butikker og barer. Syd for byen ligger et større område med hoteller og en masse udeserveringer samt småbutikker langs den lange strandpromenade og flotte sandstrand. 

Med udgangspunkt i Malgrat de Mar skal vi ud og se nærmere på en perlerække af områdets mange seværdigheder og høre om områdets spændende historie, sociale forhold og religionens betydning. I nord skal vi besøge byen Gerona og den verdensberømte kunstner Salvador Dali’s fantastiske museum i Figueres. Inde i landet skal vi opleve det kendte Montserrat kloster, højt oppe i bjergene, og senere skal vi en tur dybt under jorden, i lange gange, hvor tusindvis af flasker spansk champagne (Cava) ligger og modnes. Her sættes vi ind i områdets vindyrkning og fremstillingen af de boblende dråber. Mod syd er det selvfølgelig storbyen Barcelona, vi skal opleve. Spaniens næststørste by byder på et væld af spændende seværdigheder, og vi skal selvfølgelig opleve den største af dem alle, den fantastiske La Sagrada Familia kirke, men også have tid til at indsnuse den herlige stemning, der hersker i byens markedshal og i de små og krogede gader i den gamle bydel.

Søg rejse

Hotel information (rejsende fra Sjælland)

Hotel information (rejsende fra Sjælland)

Vi bor på det meget flotte 4-stjernede Hotel Aqua Silhouette & Spa, som både ligger tæt på stranden og den lokale del af byen Malgret de Mar. Aqua Silhouette & Spa’s poolområde er en sand oase, helt nybygget i 2018, og hotellets mange flotte faciliteter indbyder til velvære og afslappende timer. Der er kun 5 minutters spadseretur til den kilometerlange strandpromenade med de mange udeserveringer og småbutikker, og indenfor samme afstand nås den oprindelig del af Malgrat de Mar, hvor du finder de forretninger og restauranter, de lokale selv benytter.

Hotellet har hele 3 udendørs swimmingpools samt et stort spa & wellness center med indendørs pool, sauna, fitness-afdeling og beauty-center, hvor forskellige massage og skønhedskure tilbydes (mod betaling). Desuden elevator, lounge-bar med underholdning hver aften, opholdsrum, buffet-restaurant med show-cooking samt grill-restaurant ved poolen. Gratis WIFI internet overalt på hotellet. Hotel Aqua Silhouette & Spa er et ”Adult Only” – kun for voksne hotel – med meget nydelige værelser, alle med moderne badeværelse med bruseniche, hårtørrer, gratis safeboks, minibar/ køleskab, aircondition/varme, satelit-tv og balkon.

Vælg mellem:

• Standard dobbeltværelse

• Dobbeltværelse med udsigt til haven

• Standard enkeltværelse  (du får et dobbeltværelse alene)

• Enkeltværelse med udsigt til haven  (du får et dobbeltværelse alene)
 

Klik her for at se flere billeder fra hotellet.

 

Hotel information (rejsende fra Jylland/Fyn)

Hotel information (rejsende fra Jylland/Fyn)

Vi bor på det flotte 4-stjernede Hotel Aqua Onabrava & Spa, som ligger lige ud til strandpromenaden og den flotte sandstrand i Malgret del Mar. Hotellet har et stort og flot poolområde og mange faciliteter, som indbyder til velvære og afslappende timer. Stranden ligger stort set lige uden for døren, og der er kun knap 3 km til den oprindelig del af Malgret del Mar, hvor du finder de forretninger og restauranter, de lokale selv benytter. Den store pool i den eksotiske have har hydromassage, og indendørs er der et helt nyt og stort spa & wellness center, hvor man mod et mindre gebyr kan nyde den indendørs pool, jacuzzi, sauna, fitness afdeling samt et beauty-center, hvor forskellige massage og skønhedskure tilbydes (mod ekstra betaling). Desuden håndklædeservice (pool-håndklæder), elevator, natklub-bar med underholdning hver aften, opholdsrum, buffet-restaurant, lobby-bar samt snackbar/restaurant ved poolen. Gratis WIFI internet overalt på hotellet. Vælg mellem:

• Standard dobbeltværelse

• Dobbeltværelse med pool/have udsigt

• Standard enkeltværelse  (du får et dobbeltværelse alene)

• Enkeltværelse med pool/have udsigt  (du får et dobbeltværelse alene)
 

Klik her for at se flere billeder fra hotellet.

 

Ugens program

DAG 1:  Afrejse til Costa Brava

Om morgenen afgang med bus fra din valgte kommune til Kastrup / Aalborg, hvorfra der flyves med Vueling til Barcelona (nærmere information om afrejsetider følger senere).
Vores danske rejseleder venter på jer i Barcelona lufthavn og følger med i bussen til Aqua Hotel Silhuette & Spa (rejsende fra Kastrup) eller Aqua Hotel Onabrava & Spa (afrejsende fra Aalborg) begge beliggende i Malgrat del Mar. Køretid ca. 1½ time.

 

DAG 2:  Sightseeing langs kysten  (inkl. frokost) 

Introduktionstur i og omkring vores ferieby. En formiddagstur, hvor vi kigger nærmere på Malgret de Mar og de nærmeste byer, så man straks fra første dag kan føle sig hjemme. Rejselederen udpeger alle de vigtigste steder og fortæller om, hvordan man på egen hånd selv kan udforske nærområdet. Vi slutter turen med en god typisk spansk frokost.

Malgret de Mar har knap 19.000 indbyggere, og er én af de få lokale byer, som ligger helt ud til kysten. Byen er i dag vokset sammen med nabobyen Santa Susanna, og hele området var indtil starten af 60’erne et landbrugsområde med hovedvægt på dyrkning af tomater og andre grøntsager.
 

DAG 3:  Fri til egen disposition 

Denne dag er markedsdag i Malgret de Mar. Prøv at gå på opdagelse mellem de hundredvis af opstillede boder med frugt, grøntsager og alverdens tingel-tangel. Markedet findes på gaderne ud for Hotel Aqua Onabrava & Spa små 2 km fra vores hotel.

 

DAG 4:  Barcelona (inkl. frokost) 

Det er ikke uden grund at Barcelona igennem de seneste år har været én af Europas mest populære storbyer. Barcelona er en unik kombination af pulserende storbyliv og sydlandsk hygge og charme. Her er kulturelle perler i stribevis, spændende historie, strand- og havnemiljø og – ikke mindst – ægte spansk stemning i de smalle og krogede gader i den gamle bydel. På en bus-sightseeing udpeger vi de vigtigste steder og fortæller om byens historie og seværdigheder, og til fods skal vi udforske den store markedshal og de charmerende smalle gader i kvartererne omkring den kendte Rambla – byens hovedstrøg. Dagens højdepunkt bliver dog utvivlsomt besøget i La Sagrada Familia kirken – den lokale arkitekt Gaudi’s fantastiske mesterværk. La Sagrada Famila er én af verdens mest omtalte og fascinerende kirker og er stadig en byggeplads, selvom Gaudi startede byggeriet for mere end 135 år siden.


Barcelona er Spaniens næststørste by med næsten 5 millioner indbyggere, hvis man tæller forstæderne med. Beliggenheden ud til Middelhavet og tæt på den franske grænse har igennem århundreder tiltrukket alverdens folkeslag, bl.a. Kartagenere, Romere, Gotere og Mauere. I 1200-tallet var byen, sammen med Venedig, Middelhavets vigtigste by. I nyere tid fik Barcelona sin store opblomstring i forbindelse med OL-legene i 1992, hvor der blev investeret enorme beløb i byfornyelse og infrastruktur. Antonio Gaudi blev født i Barcelona i 1852. Trods middelmådige karakterer blev han optaget på arkitektskolen, hvor én af hans lærere udtalte: ”Jeg har enten fundet en vanvittig eller et geni”. Udover hans livsværk La Sagrada Familia, står Guadi også bag en række af Barcelonas herskabsvillaer og lygtepæle, og sågar byens kloakdæksler designede han. Gaudi døde i 1926 efter at være blevet kørt over af en sporvogn, fattig og usselt klædt. 

 

DAG 5:  Kloster og champagne (inkl. frokost) 

Montserrat klosteret inde i de flotte bjergområder nordvest for Barcelona er et af Spaniens mest betydningsfulde religiøse steder. Klosteret med tilhørende kirke ligger i 720 meters højde og er omgivet af utroligt smukke og specielle bjerge med vidunderlige udsigter ned i dybe dale. I den imponerende kirke findes der en lille statue af Den Sorte Madonna, og i denne del af Spanien er der en udbredt tro på, at bønner ved madonnaen kan få mirakler til at ske. Efter dette fredfyldte besøg oppe i bjergene, skal vi helt ned under jorden, ned i de dybe og lange gange under vinproducenten Codorniu’s store vingård. Codorniu er kendt som Spaniens største producent af Cava – Spaniens svar på Champagne – og vi får en grundig rundvisning i de labyrintiske kilometerlange underjordiske gange. Undervejs fortælles om hvordan de dyrebare dråber fremstilles, og vi får selvfølgelig også serveret smagsprøver. 

Montserrat klosteret har en broget historie, hvor bl.a. romerne havde et tempel til Venus på stedet. Kirken menes opført i 800-tallet, men først i 1410 fik stedet officielt status som kloster. Én af datidens munke ledsagede Christoffer Columbus på én af turene over Atlanten og er årsagen til, at én af de Antilliske øer i dag hedder Montserrat. Senere blev klosteret plyndret og brændt ned hele to gange af Napoleons tropper. I 1881 erklærede pave Leo XIII officielt jomfruen af Montserrat for Cataloniens skytsengel, og i 1982 besøgte pave John Paul II klosteret. Codorniu er en af Spaniens største vingårde og har eksisteret siden 1551. I 1872 startede man produktionen af Cava, inspireret af franskmændenes champagne, og i dag kan de boblende dråber købes overalt i verden. I 1976 blev stedet erklæret for ”Historical Artistic Monument”.
 

DAG 6: Gerona og Salvador Dali (inkl. frokost) 

Helt oppe ved foden af Pyrenæerne ligger byen Figueres, som er kunstneren Salvador Dali’s fødeby, og det er også her han byggede sit unikke museum. Et museum, som er markant anderledes end normale museer. Den surrealistiske kunstner var en mester i at manipulere beskuerens sanser. En rundtur i museet bekræfter i høj grad dette og er en oplevelse ud over det sædvanlige, også selvom man ikke normalt er til museer. Denne dag skal vi også besøge Gerona. Den flotte by, som gennemstrømmes af floden Onyar, har en spændende og broget historie, hvor både romere og mauere har sat deres præg. Det ses bl.a. på byens store katedral, der i en periode også blev brugt som moské, og som blev kendt verden over, da den var kulisse i et afsnit af Game of Thrones. 

Salvador Dali regnes for at være én af de mest betydningsfulde surrealistiske kunstnere. Han blev født i Figueres i 1904 og døde efter en lang og dramatisk sygdomshistorie i 1984. Spaniens Kong Carlos tildelte ham i 1982 den fornemme titel ”Marques de Dali de Pubol”, og som tak for dette forærede Dali kongen værket ”Head of Europe”, som blev Dali’s sidste. Gerona er en af områdets største byer og har i dag ca. 100.000 indbyggere. Byens strategiske beliggenhed ved floden, de charmerende gamle kvarterer og den kuperede omkringliggende natur har altid tiltrukket mennesker fra nær og fjern. Bl.a. har den amerikanske cykelrytter Lance Armstrong boet der i en længere periode. Før i tiden var det Europas skiftende herskere, der kastede deres ”kærlighed” over Gerona. Hele 7 forskellige fremmede magter har hersket over byen.   

 

DAG 7:  Fri til egen  disposition 

Tag eventuelt kysttoget og gå på opdagelse i nabobyerne Calella eller Blanes. Eller gense og videreudforsk Barcelona, som kun ligger en times togkørsel væk. Togstationen ligger bare få hundrede meter fra hotellet.   

DAG 8:  Hjemrejse

Vi kører i bus fra hotellet til Barcelona lufthavn, og der fortsættes til Kastrup / Aalborg lufthavn med fly. Herfra køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.