Skip to main content

Seniorrejser til Gran Canaria forår 2023

Sig farvel til det grå danske vintervejr og rejs med jævnaldrende fra din kommune til ferieøen Gran Canaria. Øen er begunstiget af et fantastisk klima, som er lunt og behageligt året rundt.

De klimatiske forhold og den vulkanske oprindelse, gør at øen har mange forskelligartede ”ansigter”. Store dele af landskabet langs kysten er præget af sten, kaktus og golde sletter. Helt nede på sydkysten er der nærmest ørkenlignende forhold med kæmpe sandklitter, mens der midt på øen er bjerge på 1500-2000 meters højde og særdeles frodigt.

På vores udflugter skal vi selvfølgelig ud og opleve alt dette. Vi skal også besøge øens ”hovedstad” Las Palmas, som er en pulserende havneby med en charmerende gammel bydel. Her skal vi bl.a. besøge et museum, som er indrettet i det hus Christoffer Columbus boede i, når han passerede Gran Canaria på vej til Amerika. Historiens vingesus fornemmer vi også, når vi ude på øen besøger nogle af de mange grottehuler som findes overalt i klippevæggene. Disse var i sin tid beboet af øens oprindelig befolkning, Guancherne.

Vi bor på det dejlige og fredeligt beliggende hotel Caybeach Princess. Hotellet, som er et bungalow hotel, ligger i det rolige hjørne af Masplomas på sydspidsen af Gran Canaria.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Kort

Ugens program

AFREJSE
Afgang med bus fra din valgte kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves direkte til Gran Canaria. Vores danske rejseleder venter i lufthavnen på Gran Canaria og følger med i bussen til jeres hotel i Maspalomas, som ligger ca. ½ times kørsel fra lufthavnen.

 

Introduktionstur (Inkl. frokost)

Halvdagstur i bus og til fods rundt i vores nærområde. Vi skal kigge på de forskellige turistområder, og de nærmeste shoppingmuligheder. Vi kører igennem turistområderne Costa Meloneras og Playa del Inglés, og fornemmer tydeligt de store forskelle der er mellem områderne. Tæt på øens sydspids, finder vi Las Dunas med kæmpe sandklitter skabt af sand fra Atlanterhavets bund, som er blevet presset op til overfladen under den sidste istid. Vi laver fotostop og går en tur langs klitterne, så vi kan studere dette naturfænomen på nærmeste hold. Dagen afsluttes med frokost, inden vi vender tilbage til vores hotel.

Gran Canarias sydkyst var oprindeligt et øde og goldt lava-landskab, og øens turisme var i starten koncentreret omkring hovedstaden Las Palmas. Først i tresserne startede man for alvor med hotelbyggeriet på sydkysten, og ét efter ét opstod de store turistområder vi kender i dag. Langt størstedelen af de over 3 millioner turister der årligt besøger Gran Canaria, bor på sydkysten eller på vestkysten ved Puerto Rico, og samlet udgør området et af Spaniens største turistzoner. Gran Canaria har et areal på 1532 km2 (ca. halvt så stor som Fyn) og har knap 900.000 indbygger.

 

Las Palmas (Inkl. frokost)

Besøg i øens spændende og pulserende hovedstad. Las Palmas er de kanariske øers vigtigste havneby, og udmærker sig blandt andet ved at have en 3 km lang og flot sandstrand midt inde i byen. Vi stopper bussen tæt ved den gamle historiske bydel Vegueta. Her vandrer vi hen mod byens katedral, ad brostensbelagte gader, forbi fine småhuse med farverige skodder og træbalkoner. Lige i nærheden skal vi ind og besøge en af øens flotteste bygninger, huset hvor Columbus boede når han passerede de kanariske øer. Her er der i dag indrettet et meget flot og interessant museum, som fortæller alt om Columbus’ opdagelsesrejser til ”den nye verden”. På vej tilbage til bussen bliver der tid på egen hånd, i byens store markedshal, Mercado de Vegueta. Her er alt hvad hjertet begærer af flotte eksotiske frugter, grøntsager, kød, fisk og krydderier. Vi afslutter dagen med en dejlig frokost og et kig på den flotte Las Canteras strand, som ligger midt inde i byen.

Las Palmas blev grundlagt i 1478 og var oprindeligt et militært fort. I dag har byen ca. 400.000 indbyggere og er udover at være Gran Canarias største by, også hovedstad for provinsen Las Palmas, som inkluderer øerne Lanzarote og Fuerteventura. Den store havn er en af de vigtigste havne på disse breddegrader og udover fiskeri er der en livlig trafik af handelsskibe, færger og krydstogtskibe. Ved den lange Las Canteras strand ligger de fleste af byens hoteller, og det var her øens turisme startede. Christoffer Columbus gæstede øen 3 gange fra 1492 til 1502 og byens domkirke, Catedral Santa Ana, blev indviet i 1570 og var i mange år den eneste katedral på de kanariske øer.

 

Grotter og Guancher (inkl. frokost)

Denne dag skal vi kigge nærmere på Gran Canarias spændende forhistorie. I den lange og eventyrlige Guayadeque kløft findes øens største koncentration af grotter, og det var i disse huler øens urbefolkning, Guancherne, boede. Hulerne skabte trygge og beskyttende rammer, og de har den store fordel at temperaturen stort set er ens, dag og nat, året rundt. Grotterne er dels naturskabte, dels udhugget i klipperne, og mange af dem bruges den dag i dag, til både beboelse og lagerplads, og enkelte er sågar indrettede som restaurant og hotel. Vi skal ved selvsyn opleve disse grotter og vi bliver sat ind i den spændende historie om Guancherne og livet på øen før de spanske conquistadorer erobrede øen. Dagens frokost indtages også i en grotte. Ikke egnet for gangbesværede.

Der hersker nogen usikkerhed om Guanchernes oprindelse, men sandsynligvis er der tale om 3 forskellige indvandringer fra Europa, Afrika og Mellemøsten, startende ca. år 500 f.Kr. Mange af dem var blåøjede og lyshårede og deres kultur mindede en del om den yngre europæiske stenalder kultur, imens deres sprog og skrifttegn mindede mest om berbernes i Vestafrika. Guancherne dyrkede hvede, byg og forskellige bælgfrugter og havde store hjorde af får og geder. Man antager at de levede meget isoleret fra omverdenen. De sejlede ikke, og havde dårligt nok kontakt med naboøerne. Da de spanske conquistadorer erobrede øerne i 1400-tallet, boede der ca. 30.000 Guancher på Gran Canaria.

 

Langt fra Alfarvej (inkl frokost) 

Gran Canaria har utroligt mange facetter og sider, og i dag skal vi kigge på den side som indeholder frodig natur, idylliske bjergbyer og fantastiske udsigter. Med andre ord, vi skal langt væk fra kyst-turismen og op i bjergene, i den indre del af øen. På en og samme dag skal vi opleve øens 4 klimabælter. Det tropiske bælte er slående, når vi kører op igennem de 1000 palmers dal, hvor der også dyrkes bl.a. avocadoer og Aloa. Man overraskes af al den megen frodighed, som står i stærk kontrast til landskabet langs kysten. I den lille idylliske landsby Fataga, føler man sig  hensat til en helt anden verden, langt fra det Gran Canaria vi normalt kender. Her bliver der tid til at slentre rundt i de små gader og nyde stilheden og den afslappede atmosfære. Længere oppe kører vi igennem områder med mandeltræer samt andre subtropiske træer og planter. Vi får nogle fantastiske udsigter ned i de omkringliggende dale og er vi heldige, får vi også et glip af den berømte klippe, Roque Nublo, et af øens højeste punkter. Sidste stop inden frokost ,er på en lokal vingård, hvor vi selvfølgelig får smagsprøver af egen produktion.

Gran Canaria er ca. 15 millioner år gammel og den er - som de øvrige kanariske øer – dukket op af havet som en vulkan, på samme måde som f.eks. Island. Gran Canaria er den 3. største af de kanariske øer og modsat de andre af øerne, er den ikke længere vulkansk aktiv. Man kalder ofte øen for et minikontinent, da alle 4 klimazoner findes på øen. Med en gennemsnitstemperatur om vinteren på 19 grader og 24 grader om sommeren, er klimaet næsten altid mildt og behageligt. Takket være de fugtige passatvinde ,regner det op til 750 mm på den nordlige del af øen, imens der falder under 250 mm på den sydlige del. Store dele af den centrale del af øen, er på UNESCO’s World Heritage liste. Der findes ca. 2000 plantearter på øerne og ca. halvdelen er endemiske. Det gælder f.eks den flotte kanariske palme Phoenix canariensis, som minder lidt om daddelpalmen, dog er den kanariske palmes frugter uspiselige. Palmen er efterhånden blevet udbredt til hele verden, bl.a. til Hollywood, da den er meget hårdfør, høj og smuk.

 

To fridage til egen disposition

Tag eventuelt en tur op i Palmitos Park, en zoologisk have, som efterhånden er meget mere end en zoologisk have. I den ellers tørre kløft er der lavet frodige haver med stier der fører forbi, såvel sommerfugle og papegøjer, som pelikaner og gribbe. Der er flere daglige shows med både delfiner, papegøjer og rovfugle. En taxatur derop tager ca. 20 min.

Tag hotelbussen til Maspalomas sanddynerne og nyd en dag med en masse frisk Atlanterhavsluft og lidt sol på næsen.

 

HJEMREJSE
Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.

Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov. 

Hotel information

Vi bor på det dejlige og fredeligt beliggende hotel Caybeach Princess. Hotellet, som er et bungalow hotel, ligger i det rolige hjørne af Maspalomas, på sydspidsen af Gran Canaria. Fra hotellet er der kun et par kilometer til stranden, hvortil der går gratis bus flere gange om dagen.

De meget rummelige bungalows ligger spredt i den store eksotiske have, som er fyldt med høje palmer og farverige buske og planter. Midt i haven ligger det meget flotte poolområde med 2 pools, jacuzzi, poolbar og masser af plads til at nyde sydens sol.

Morgen- og aftensmaden indtages fra buffet i hotellets lyse og nydelige restaurant, og om aftenen er der flere gange om ugen underholdning på terrassen ved pool baren. Der er et minimarked i bygningen og ca. 2 km derfra er der et stort shoppingcenter.

Samtlige bungalows er indrettet som 2-værelses lejligheder med stue/opholdsrum, fuldt udrustet køkkenniche, soveværelse og bad/toilet med badekar eller bruseniche, samt hårtørrer. Alle bungalows har gratis internet, aircondition, fladskærms-tv med satellitkanaler samt safeboks. Ud for hver bungalow er der en lille terrasse.

Hotel Caybeach Princess tilbyder 4 typer værelser:
• 2-værelses bungalow standard
• 2-værelses bungalow stor
• 2-værelses bungalow premium
• Alle værelsestyper kan også bookes til 1 person (mod tillæg)

Hotellets egen hjemmeside: https://www.caybeach.com/en/caybeach-princess/

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Gran Canaria kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/spain/canary-islands/gran-canaria

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Gran Canaria brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Vores koncept

4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de andre deltagere, fordi stort set alle kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på det samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.