Skip to main content

Seniorrejser til Gran Canaria forår 2022

Sig farvel til det grå danske vintervejr og rejs trygt med jævnaldrende fra din kommune. Få masser af skønne oplevelser, når vi tager jer med til vores nye rejsemål – evigt populære Gran Canaria. Den spanske Atlanterhavs ø er den næststørste af De Kanariske Øer og begunstiget af et fantastisk klima, som er lunt og behageligt året rundt – aldrig for koldt og aldrig for varmt.

De klimatiske forhold og øens vulkanske oprindelse, gør at øen har mange forskelligartede ”ansigter”. Store dele af landskabet langs kysten er præget af sten, kaktus og golde. Helt nede på sydkysten er der nærmest ørkenlignende forhold, med kæmpe sandklitter skabt af sand, som er føjet herover fra Sahara ørkenen i Afrika. Midt inde på øen, hvor bjergene når op i 1500-2000 meters højde, er der derimod særdeles frodigt. Her er dale med tusindvis af palmer, fyrretræsskove, og små idylliske landsbyer, hvor indbyggerne dyrker alt fra vin og kartofler til eksotiske frugter og grøntsager.

På vores udflugter skal vi selvfølgelig ud og opleve alt dette. Vi skal også besøge øens ”hovedstad” Las Palmas, som er en pulserende havneby med en charmerende gammel bydel. Her skal vi bl.a. besøge et museum, som er indrettet i det hus Christoffer Columbus boede i, når han passerede Gran Canaria på vej til Amerika.

Historiens vingesus fornemmer vi også, når vi ude på øen besøger nogle af de mange grottehuler som findes overalt i klippevæggene. Disse var i sin tid beboet af øens oprindelig befolkning, Guancherne. I dag bruges enkelte af dem stadig som en del af landbefolkningens bolig, imens andre er indrettet som restaurant eller hotel.

Vi bor på det gode og veldrevne hotel Corallium Beach. Det er perfekt beliggende lige ud til stranden i det mindre turistområde San Agustin, på øens solrige sydkyst.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Vores koncept

Ugens program

AFREJSE
Afgang med bus fra din valgte kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves direkte til Gran Canaria (nærmere information om afrejsetider følger senere). Vores danske rejseleder venter i lufthavnen på Gran Canaria og følger med i bussen til jeres hotel i San Agustin, som ligger ca. ½ times kørsel fra lufthavnen

 

Introduktionstur (Inkl. frokost)

Halvdagstur i bus og til fods rundt i vores nærområde. Vi kører først til turistområdet Playa del Inglés, og derefter ud til Maspalomas-området. I Maspalomas finder vi Las Dunas, de kæmpestore naturlige sandklitter, bl.a. skabt af sand som er fløjet hertil helt fra Sahara, mere end 200 km væk. Der bliver tid til både foto og kaffestop, når vi kører helt ned på sydspidsen af øen. Hernede ved det høje fyrtårn, ligger øens nyeste og mest eksklusive turistområde – Amadores. Lige ved siden af fyrtårnet ligger en af øens største oaser, en kæmpestor og fredet palmelund. Vi afslutter dagens tur med en typisk kanarisk frokost .

Gran Canarias sydkyst var oprindeligt et øde og goldt lava-landskab, og øens turisme var i starten koncentreret omkring hovedstaden Las Palmas. Først i tresserne startede man for alvor med hotelbyggeriet på sydkysten, og ét efter ét opstod de store turistområder vi kender i dag. Langt størstedelen af de over 3 millioner turister der årligt besøger Gran Canaria, bor på sydkysten eller på vestkysten ved Puerto Rico, og samlet udgør området et af Spaniens største turistzoner. Gran Canaria har et areal på 1532 km2 (ca. halvt så stor som Fyn) og har knap 900.000 indbyggere.

 

Las Palmas (Inkl. frokost)

Besøg i øens spændende og pulserende hovedstad. Las Palmas er de kanariske øers vigtigste havneby, og udmærker sig blandt andet ved at have en 3 km lang og flot sandstrand midt inde i byen. Vi stopper bussen tæt ved den gamle historiske bydel Vegueta. Her vandrer vi hen mod byens katedral, ad brostensbelagte gader, forbi fine småhuse med farverige skodder og træbalkoner. Lige i nærheden skal vi ind og besøge en af øens flotteste bygninger, huset hvor Columbus boede når han passerede de kanariske øer. Her er der i dag indrettet et meget flot og interessant museum, som fortæller alt om Columbus’ opdagelsesrejser til ”den nye verden”. På vej tilbage til bussen bliver der tid på egen hånd, i byens store markedshal, Mercado de Vegueta. Her er alt hvad hjertet begærer af flotte eksotiske frugter, grøntsager, kød, fisk og krydderier. Vi afslutter dagen med en dejlig frokost på strandpromenaden, ud til den flotte Las Canteras strand.

Las Palmas blev grundlagt i 1478 og var oprindeligt et militært fort. I dag har byen ca. 400.000 indbyggere og er udover at være Gran Canarias største by, også hovedstad for provinsen Las Palmas som inkluderer øerne Lanzarote og Fuerteventura. Den store havn er en af de vigtigste havne på disse breddegrader og udover fiskeri er der en livlig trafik af handelsskibe, færger og krydstogtskibe. Ved den lange Las Canteras strand ligger de fleste af byens hoteller, og det var her øens turisme startede. Christoffer Columbus gæstede øen 3 gange fra 1492 til 1502 og byens domkirke, Catedral Santa Ana, blev indviet i 1570 og var i mange år den eneste katedral på de kanariske øer.

 

Grotter og Guancher (inkl. frokost)

Denne dag skal vi kigge nærmere på Gran Canarias spændende forhistorie. I den lange og eventyrlige Guayadeque kløft findes øens største koncentration af grotter, og det var i disse huler øens urbefolkning, Guancherne, boede. Hulerne skabte trygge og beskyttende rammer, og de har den store fordel at temperaturen stort set er ens, dag og nat, året rundt. Grotterne er dels naturskabte, dels udhugget i klipperne, og mange af dem bruges den dag i dag, til både beboelse og lagerplads, og enkelte er sågar indrettede som restaurant og hotel. Vi skal ved selvsyn opleve disse grotter og vi bliver sat ind i den spændende historie om Guancherne og livet på øen før de spanske conquistadorer erobrede øen. Dagens frokost indtages også i en grotte. Ikke egnet for gangbesværede.

Der hersker nogen usikkerhed om Guanchernes oprindelse, men sandsynligvis er der tale om 3 forskellige indvandringer fra Europa, Afrika og Mellemøsten, startende ca. år 500 f.Kr. Mange af dem var blåøjede og lyshårede og deres kultur mindede en del om den yngre europæiske stenalder kultur, imens deres sprog og skrifttegn mindede mest om berbernes i Vestafrika. Guancherne dyrkede hvede, byg og forskellige bælgfrugter og havde store hjorde af får og geder. Man antager at de levede meget isoleret fra omverdenen. De sejlede ikke, og havde dårligt nok kontakt med naboøerne. Da de spanske conquistadorer erobrede øerne i 1400-tallet, boede der ca. 30.000 Guancher på Gran Canaria.

 

Langt fra Alfarvej (inkl frokost) 

Gran Canaria har utroligt mange facetter og sider, og i dag skal vi kigge på den side som indeholder frodig natur, idylliske bjergbyer og fantastiske udsigter. Med andre ord, vi skal langt væk fra kyst-turismen og op i bjergene i den indre del af øen. På en og samme dag skal vi opleve øens 4 klimabælter. Det tropiske bælte er slående, når vi kører op igennem de 1000 palmers dal, hvor der også dyrkes bl.a. avocadoer og Aloa. Man overraskes af al den megen frodighed, som står i stærk kontrast til landskabet langs kysten. I den lille idylliske landsby Fataga, føler man sig hensat til en helt anden verden, langt fra det Gran Canaria vi normalt kender. Her bliver der tid til at slentre rundt i de små gader og nyde stilheden og den afslappede atmosfære. Længere oppe kører vi igennem områder med mandeltræer samt andre subtropiske træer og planter. Midt inde på øen kører vi igennem store fyrretræsskove, inden vi når skovgrænsen og passerer øens næsthøjeste top, Pozo de las Nieves, (1949 m) og den berømte klippe, Roque Nublo, hvorfra vi har et fantastisk vue ned i de omkringliggende dale. Inkl. frokost.

Gran Canaria er ca. 15 millioner år gammel og den er - som de øvrige kanariske øer – dukket op af havet som en vulkan, på samme måde som f.eks. Island. Gran Canaria er den næststørste af de kanariske øer og modsat de andre af øerne, er den ikke længere vulkansk aktiv. Man kalder ofte øen for et minikontinent, da alle 4 klimazoner findes på øen. Med en gennemsnitstemperatur om vinteren på 19 grader og 24 grader om sommeren, er klimaet næsten altid mildt og behageligt. Takket være de fugtige passatvinde ,regner det op til 750 mm på den nordlige del af øen, imens der falder under 250 mm på den sydlige del. Store dele af den centrale del af øen, er på UNESCO’s World Heritage liste. Der findes ca. 2000 plantearter på øerne og ca. halvdelen er endemiske. Det gælder f.eks den flotte kanariske palme Phoenix canariensis, som minder lidt om daddelpalmen, dog er den kanariske palmes frugter uspiselige. Palmen er efterhånden blevet udbredt til hele verden, bl.a. til Hollywood, da den er meget hårdfør, høj og smuk.

 

To fridage til egen disposition

Tag eventuelt en tur op i Palmitos Park, en zoologisk have, som efterhånden er meget mere end en zoologisk have. I den ellers tørre kløft er der lavet frodige haver med stier der fører forbi, såvel sommerfugle og papegøjer, som pelikaner og gribbe. Der er flere daglige shows med både delfiner, papegøjer og rovfugle. En taxatur derop tager ca. 20 min.

Tag en spadseretur hen ad den lange og flotte strandpromenade Paseo Maritimo, og få en masse frisk Atlanterhavsluft. Strandpromenaden følger kysten og fører helt ind til Playa Inglés og starten af de store sanddyner. Der er bænke med jævne mellemrum og flere steder er der udeserveringer. Tag evt. en taxa hjem igen – det er billigt på disse kanter.

 

HJEMREJSE
Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.

Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov. 

Hotel

Vi bor på det veldrevne og flotte hotel Corallium Beach. Hotellet ligger lige ud til stranden i San Agustin, på Gran Canarias sydkyst. Herfra går der en lang indbydende strandpromenade helt ind til de næste feriebyer, Playa Ingles og Maspalomas, 6 km væk. I tilknytning til hotellet findes der frisør og supermarked, og i nærområdet er der et par gode restauranter og enkelte butikker. Ca. 1 km fra hotellet ligger det store San Agustin shoppingcenter. Hotellet er et såkaldt ”voksen hotel” og har et stort og lækkert swimmingpoolområde, omgivet af palmer. Her er 2 pools (hvoraf den ene er opvarmet), 2 boblepools og selvfølgelig en poolbar. Det hyggelige poolområde er opdelt i ryger- og ikke ryger afdeling. Udover hovedrestauranten, hvor vi indtager alle måltider, findes der en a la carte restaurant helt nede ved stranden samt en lobbybar. Om aftenen er der levende musik eller underholdning i loungen ved poolbaren. Hotellet byder på gratis fitnesscenter, og der er et separat wellness center med forskellige massage- og skønhedsbehandlinger (mod betaling). Der er gratis WIFI-internet overalt på hotellet.

Alle værelser på Corallium Beach er store og moderne. De har balkon, badeværelse med douche og yderligere er der hårtørrer, aircondition, satellit-tv, the-faciliteter samt safeboks og minikøleskab. Alle senge er dobbeltsenge, kan dog adskilles hvis dette på forhånd ønskes. Rygning på værelserne og balkonerne er ikke tilladt!

 

Corallium Beach tilbyder 4 typer værelser:

  • Standard dobbeltværelse
  • Standard dobbeltværelse med delvis havudsigt
  • Standard dobbeltværelse til 1 person
  • Standard dobbeltværelse med delvis havudsigt til 1 person

 

Hotellets egen hjemmeside (Engelsk)
 

 

Brochure

Her finder du vores Gran Canaria brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her