Skip to main content

Seniorrejser til Kreta forår 2024

Tag på rejse med jævnaldrende fra din kommune. Få masser af skønne oplevelser, når vi tager jer med til det charmerende Kreta, hvor vi oplever øen udenfor den hektiske og meget varme højsæson. På denne årstid er varmen behagelig, havet lunt og stemningen mere afslappet. Kreta er Grækenlands største ø og også den mest varierede, med store bjerge, grønne olivenlunde, gyldne sandstrande, storbyer, oldtidsbyer og charmerende små landsbyer. Overalt møder man den berømte græske gæstfrihed og den helt unikke afslappede stemning, som Grækenland er så kendt for. 

Vi bor i feriebyen Rethymno, som ligger på nordkysten af Kreta. Den populære, lange sandstrand snor sig helt ind til centrum af den charmerende by, med tarvernaer, butikker og den hyggelige, lille fiskerhavn. Vi bliver introduceret grundigt til vores ferieby på en rundtur i området. Ude på øen skal vi i ugens løb, indsnuse ægte græsk idyl på vores udflugt ud på landet, langt fra alfarvej. Vejen går forbi det berømte kloster, Arkadi, som er beliggende 500 meter over havets overflade og sidst, men ikke mindst, skal vi selvfølgelig opleve den helt unikke aftenstemning, på en ægte græsk taverna med folkedans og græske specialiteter.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • Busopsamling til lufthavnen

  Afgang med bus fra din egen kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves til Kreta (nærmere information om afrejsetider følger senere).

  Busopsamling til lufthavnen
 • Afrejse til Kreta

  Vores danske rejseleder venter på jer i lufthavnen på Kreta og følger med i bussen til Hotel Minos i
  hjertet af Rethymnon. Køretid ca. 1 time og et kvarter.

  Afrejse til Kreta
 • Udflugt 1: Græsk aften med folklore (inkl. aftensmad)

  Man bør ikke besøge Kreta uden at opleve en rigtig typisk græsk aften. Sidst på eftermiddagen kører vi derfor op i én af de små landsbyer, som ligger i højderne bag vores ferieby. I dagens sidste
  solstråler, slentrer vi igennem de smalle gader med de hvidkalkede huse. Billedet krydres med små hyggelige butikker og ældre græske mænd, som sidder på små taburetter og ordner verdenssituationen. Når mørket sænker sig, spiser vi et typisk græsk måltid aftensmad i en af de nærliggende byer. Stemningen er helt unik, og bliver kun endnu mere autentisk græsk, når vi får besøg af græske folkedansere, som danser og spiller Zorba og alle de andre klassiske melodier. (Vi spiser frokost på hotellet denne dag.)

  Udflugt 1: Græsk aften med folklore (inkl. aftensmad)
 • Udflugt 1 - fakta

  Det græske køkken bærer altid præg af lokale råvarer og spænder vidt lige fra den kendte græske salat med fetaost til Tzatziki (yougurt med agurk og hvidløg) over til lækre ting som Moussaka
  (en slags lagsagne) til forskellige velsmagende lammekødsretter. 

  Grækenland har en rig folkedanskultur, og græsk folkedans har eksisteret i over 2500 år. På det græske fastland er der tradition for mest at danse kædedans, imens pardanse er mest udbredt på øerne. I de fleste danse er improvisation et vigtigt element.
 • Udflugt 2: Livet som græker (inkl. frokost)

  En helt anderledes dag, hvor vi rigtig skal se nærmere på livet som græker. På den meget traditionelle gård, omringet af oliventræer, en have fuld af grøntsager og aromatiske planter, skal vi helt tæt på alt det autentiske ved Kreta. Dyrene skal malkes, osten skal laves og vi skal høre om hemmeligheden bag fremstillingen af Raki. Senere sætter vi os til bords, og nyder et rigtig godt og typisk græsk måltid.

  Udflugt 2: Livet som græker (inkl. frokost)
 • Udflugt 2 - fakta

  På Kreta bor ca. 650.000 mennesker. De fleste i ”hovedstaden” Heraklion og i de to store byer Chania og Rethymnon. Øens areal er på 8.336 km2 – lidt større end Sjælland og Lolland tilsammen. Øens højeste punkt er bjerget Psiloritis på 2456 meter. Kreta har formentlig Europas mildeste klima, og det giver mulighed for dyrkning af alverdens frugter og grøntsager. Oliventræerne er de mest iøjnefaldende, men den frugtbare jord og det lune og solrige klima giver mulighed for dyrkning af alt lige fra tomater og agurker til artiskokker og bananer.
 • Udflugt 3: Byrundtur i Rethymnon (inkl. frokost)

  Vi skal sammen udforske skønne Rethymnon. Fra hotellet kører vi langs stranden til byporten, Porta Guora, hvor vi går ind i den gamle bydel. Bazargadens mange spændende butikker frister med alt fra religiøse ikoner til kaffe og musikinstrumenter. Ved mindesmærket på Mikrasiaton-pladsen får vi indblik i den dramatiske historie. Da den græsk-tyrkiske krig sluttede i 1922, blev i alt 1,6 million kristne og muslimer tvunget ud i en umenneskelig folkeudveksling landene imellem. Pladsen husede mange af flygtningene. Herefter passerer vi Neratze-moskeen, Rimondi fontænen og arkæologisk museum. Ved de ukendtes soldaters plads, vil der være lidt tid på egen hånd, hvorefter vi fortsætter op til det egyptiske fyrtårn. Inden vi spiser frokost, runder vi den charmerende, venetianske havn med de små fiskerkuttere.

  Udflugt 3: Byrundtur i Rethymnon (inkl. frokost)
 • Udflugt 3 - fakta

  Rethymnon er med sine 30.000 indbyggere Kretas tredjestørste by. Byen er fyldt med charme og masser af historie skabt af både venezianerne og osmannerne, så kirketårne og minareter rejser sig side om side. De største attraktioner er livet bag de gamle fæstningsmure, Fortezza-fæstningen, den venezianske havn og selvfølgelig den 12 km lange sandstrand med blåt flag, hvor du kan dase efter at have udforsket byen. Vi bor tæt ved Caretta Caretta stranden, hvor de store beskyttede havskildpadder kommer op og lægger æg i maj måned.
 • Udflugt 4: Arkadi klosteret (inkl. frokost)

  I dag byder på dramatisk historie og masser af skønhed. Vi kører gennem smuk natur til Arkadi-klostret, der er et fungerende munkekloster og ikon for oprøret mod osmannerne. Vi ser den imponerende klosterkirke og hører beretningen om heltemodig kamp og en voldsom massakre, der fandt sted her i 1866. Senere besøger vi landsbyen Margarites, der er kendt for sine keramikværksteder. Vi kigger ind på værkstederne, og du har mulighed for at købe et smukt minde fra Kreta med hjem. Vi byder på frokost på vejen.

  Udflugt 4: Arkadi klosteret (inkl. frokost)
 • Udflugt 4 - fakta

  Arkadi-klosteret er kendt for sin unikke arkitektur og rolle i kampen for kretensisk uafhængighed. Under det osmanniske herredømme blev klosteret et symbol på modstand, da oprørere valgte at detonere krudtdepotet under en belejring i 1866. Denne tragiske begivenhed cementerede klostrets status som et nationalt ikon for kretensisk mod og stolthed, og tiltrækker i dag besøgende fra hele verden, for at lære om Kretas historie og kultur.
 • To fridage til egen disposition:

  Nyd en spadseretur langs strandpromenaden, og hvorfor ikke en tur i bølgerne, nu du er her? Slap af på en af de mange cafeer, tag på shopping og nyd stemningen i den gamle bydel. Du kan gå eller tage lokalbussen dertil. Og så skal vi ikke glemme hotellets dejlige poolområde. Solstolen venter.

  To fridage til egen disposition:
 • Ekstra tilkøb: Spinalonga

  Den spændende lille fæstningsø Spinalonga, ligger i den berømte Mirabello Bay, omgivet af det flotte turkisblå vand. Ruinerne af de gamle fæstningsværker og huse vidner om, at Spinalonga har en meget lang, spændende og broget historie. Senest blev den helt frem til 1957 brugt som deporteringsø for spedalske fra hele Grækenland.

  Da der kun er et begrænset antal pladser, skal denne tur tilkøbes før afrejse.
  Der kræves minimum 15 tilmeldte for at turen gennemføres.

  Udflugten inkluderer:
  Bus til Elounda med kaffestop undervejs.
  Båd til Spinalonga t/r.
  Rundvisning på øen.
  Dansk rejseleder hele dagen.
  Frokost på lokal restaurant.

  Spinalonga
 • Hjemrejse

  Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres vi i bus tilbage til din kommune.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information

Når man rejser, må man ofte vælge mellem strand og by, når man skal finde hotel. Her får du begge dele. Vi bor nemlig på det dejlige fire-stjernede Hotel Minos i hjertet af Rethymnon, der er den tredjestørste by på Kreta. 

Blot et par minutters gang fra hotellet finder du strandpromenaden og den 12 km lange sandstrand med blåt flag. Her lægger skildpadderne æg i maj og juni. Bycentrums restauranter og caféer når du på under 10 minutters gang, og den historiske bydel med den venetianske havn er også inden for gåafstand. 

Hotellet byder på et dejligt poolområde, fitness, bar og restaurant med underholdning. Vi bor i gode dobbeltværelser med balkon, køleskab, tv, hårtørrer, safeboks, aircondition samt naturligvis eget bad og toilet.

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse med balkon
• Superior dobbeltværelse med balkon
• Dobbeltværelse med balkon til 1 person

Se nærmere information om hotellet her: https://www.minos.gr/

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Kreta kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/greece/crete

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Kreta brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Vores koncept

4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.