Afrejse til Kreta
Afgang med bus fra din egen kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves til Kreta (nærmere information om afrejsetider følger senere).
Vores danske rejseleder venter på jer i lufthavnen på Kreta og følger med i bussen til Hotel Palmera Beach i byen Hersonissos. Køretid ca. ½ time
Udflugter
Græsk aften med folklore (inkl. aftensmad)

Man bør ikke besøge Kreta uden at opleve en rigtig typisk græsk aften.
Sidst på eftermiddagen kører vi derfor op i én af de små landsbyer, som ligger i højderne bag vores ferieby. I dagens sidste solstråler, slentrer vi igennem de smalle gader med de hvidkalkede huse. Billedet krydres med små hyggelige butikker og ældre græske mænd, som sidder på små taburetter og ordner verdenssituationen.
Når mørket sænker sig, spiser vi et typisk græsk måltid aftensmad i en af de nærliggende byer.
Stemningen er helt unik, og bliver kun endnu mere autentisk græsk, når vi får besøg af græske folkedansere, som danser og spiller Zorba og alle de andre klassiske melodier. (Vi spiser frokost på hotellet denne dag.)
Det græske køkken bærer altid præg af lokale råvarer og spænder vidt lige fra den kendte græske salat med fetaost til Tzatziki (yougurt med agurk og hvidløg) over til lækre ting som Moussaka (en slags lagsagne) til forskellige velsmagende lammekødsretter.
Grækenland har en rig folkedanskultur, og græsk folkedans har eksisteret i over 2500 år. På det græske fastland er der tradition for mest at danse kædedans, imens pardanse er mest udbredt på øerne. I de fleste danse er improvisation et vigtigt elemen.
Livet som græker (inkl. frokost)

En helt anderledes dag, hvor vi skal ud og opleve det unikke og ”rigtige” Kreta. Ad små veje kører vi ud på landet, langt væk fra kystens turistbyer. Herude i det smukke landskab skal vi besøge nogle små idylliske landsbyer, hvor livet går sin vante gang i en utrolig afslappet og fredfyldt atmosfære. Vi besøger et privat græsk hjem, hvor de byder os på te og viser os deres egen private køkkenhave, hvor de dyrker deres mange sydlanske grøntsager. I landsbykirken hører vi om den græsk ortodokse tro, og ved frokosttid mødes vi med den lokale gedefarmer, foran landsbyens lokale ”forsamlingshus”. Han viser os hvordan man laver ost af gedemælk, og sammen med rigtige kokke skal vi selv tilberede dagens frokost. Vi skal selvfølgelig bruge de grøntsager, som vi plukkede og hev op ad jorden tidligere på dagen. Vi får også demon- stration af, hvordan et typisk græsk brød bages, ser hvordan græsk kaffe brygges, og hører om hvordan grækernes snaps ”Raki” laves. Når alt er tilberedt, sætter vi os til bords og nyder et rigtigt godt og typisk græsk måltid, med bl.a. Tzaziki og græsk salat – et måltid, som vi selv har været med til at forberede og tilberede.
På Kreta bor ca. 650.000 mennesker. De fleste i ”hovedstaden” Heraklion og i de to store byer Chania og Rethymnon. Øens areal er på 8.336 km2 – lidt større end Sjælland og Lolland tilsammen. Øens højeste punkt er bjerget Psiloritis på 2456 meter. Kreta har formentlig Europas mildeste klima, og det giver mulighed for dyrkning af alverdens frugter og grøntsager. Oliventræerne er de mest iøjnefaldende, men den frugtbare jord og det lune og solrige klima giver mulighed for dyrkning af alt lige fra tomater og agurker til artiskokker og bananer.
Spinalonga og Agios Nikolaos (inkl. frokost)

På denne heldagsudflugt kører vi østpå, ud mod byen Elounda, en hyggelig lille by, som indtil for få år siden blot var et pittoresk fiskerleje. Vi passerer talrige olivenlunde, og den sidste del af strækningen er nok én af Kretas allerflotteste med fantastiske udsigter udover bugten og havet. Efter ankomst til Elounda sejler vi ud til den lille fæstningsø Spinalonga. Øen ligger i den berømte Mirabello Bay, som har været brugt til flere spillefilm på grund af det flotte turkisblå vand. Ruinerne af gamle fæstningsværker og huse vidner om, at Spinalonga har en meget lang, spændende og broget historie. Senest blev den helt frem til 1957 brugt som deporteringsø for spedalske fra hele Grækenland. Efter en rundvisning sejler vi tilbage og kører mod den nærliggende by Agios Nikolaos, én af Kretas mest charmerende kystbyer. Her spiser vi frokost lige ud til den lille bundløse sø, som ligger midt i byen, og vi får også tid til lidt shopping på egen hånd.
Spinalonga er kun 8 ha stor, men blev på grund af sin placering tidligere anset for at være en strategisk vigtig ø. De gamle grækere opførte et slot på øen og i slutningen af 1500-tallet opførte venetianerne et fæstningsværk. Dette faldt i 1715 i hænderne på det osmaniske rige, og i 1903 besluttede man at samle og isolere spedalske kretensere på øen. Agios Nikolaos blev bygget i 1870 ovenpå ruinerne af en ødelagt og forladt fortidsby. Byen fik sit navn efter sømændenes skytsengel, Agios Nikolaos. Det var italienerne, som under en sejlads fandt den smukke bugt, derfor det italiensk klingende navn Mirabello. Oliven og olivenolie er Kretas vigtigste landbrugsprodukt. Man anslår at der er ca. 32 millioner oliventræer på øen. Der findes flere end 20 forskellige sorter, og øens ældste træer er op mod 2000 år gamle. De fleste oliven høstes i november/december
Knossos (inkl. frokost)

Kretas største seværdighed er utvivlsomt Knossos – det minoiske palads fra bronzealderen, som ligger på højdedragene, 6-7 km syd for Heraklion. Knossos var centrum for den minoiske kultur og var i bronzealderen Europas flotteste og mest luksuriøse palads. Udgravninger viser, at stedet har været beboet så langt tilbage som 7000 år f.Kr., men storhedstiden var i perioden 1900-1600 f.Kr. På rundvisningen imponeres man gang på gang over de byggetekniske, indretningsmæssige og kunstneriske evner, befolkningen havde på så tidligt et tidspunkt i Europas historie, og vi hører om de store slotsgårde, templer, magasin- og arbejdsrum, så vi får en fornemmelse af, hvordan minoerne levede og boede lang tid før vores tidsregning. Efter rundvisningen afsluttes dagen med frokost og en lille spadserertur i Heraklion.
Knossos er ét af Europas ældste vidnesbyrd om menneskelig civilisation. Stedet blev først genopdaget i 1878 og begyndt udgravet i 1899. Paladset var det største af Kretas i alt 4 paladser og bestod af slotsgårde, templer, arbejdsrum og værksteder, store opbevaringsrum og ca. 1400 værelser. De første udgravninger blev foretaget af den engelske arkæolog Arthur Evans, som også foretog de første rekonstruktioner af søjler og fresker. Man ved i dag, at hele paladset blev ødelagt af et voldsomt jordskælv i år 1700 f.Kr. og derefter genopbygget til det, vi i dag kan se resterne af. minoerne var handelsfolk og har fået deres navn opkaldt efter deres største og mest berømte konge – kong Minos – som ifølge de græske savnfortællinger var søn af guden Zeus.
To fridage til egen disposition

Prøv at tage en spadseretur langs Hersonissos’ lange strandpromenade. Nyd den friske havluft og prøv evt. en kop ægte græsk kaffe eller et glas friskpresset appelsinjuice på én af de mange udeserveringer.
Eller tag evt. lokalbussen ind til Heraklion, som byder på rigtigt storbyliv med masser af butikker, flotte gamle bygninger og et hyggeligt havnemiljø.

Hjemrejse
Vi kører i bus fra hotellet til lufthavnen på Kreta, og der fortsættes til Danmark med fly. Herfra køres i bus tilbage til din kommune.
Ret til ændringer forbeholdes.
Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.
For yderligere information og bestilling – ring: 27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk
Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.