Skip to main content

Seniorrejser til Kreta forår 2022

Tag på rejse med jævnaldrende fra din kommune. Få masser af skønne oplevelser, når vi tager jer med til det charmerende Kreta, hvor vi oplever øen udenfor den hektiske og meget varme højsæson. På denne årstid er varmen behagelig, havet lunt og stemningen mere afslappet. Kreta er Grækenlands største ø og også den mest varierede, med store bjerge, grønne olivenlunde, gyldne sandstrande, storbyer, oldtidsbyer og charmerende små landsbyer. Overalt møder man den berømte græske gæstfrihed og den helt unikke afslappede stemning, som Grækenland er så kendt for.

Vi bor centralt i feriebyen Hersonissos på Østkreta. Nærområdet byder på såvel hyggelige tavernaer, myldrende græsk shopping liv, og afslappende stunder på en af de mange udeserveringer langs den lange strandpromenade. Ude på øen skal vi i ugens løb, indsnuse ægte græsk idyl på vores udflugt ud til små landsbyer, langt fra alfarvej. Vi kommer også til at mærke historiens vingesus på Knossos, det imponerende minoiske palads fra bronzealderen. Vi skal nyde hav og sejltur til øen Spinalonga i den berømte Mirabello Bay, og vi begejstres utvivlsomt af de tusindvis af oliventræer vi passerer på vej til Agios Nicolaos – en af Kretas smukkeste kystbyer. Sidst, men ikke mindst, skal vi selvfølgelig også opleve den helt unikke aftenstemning, på en ægte græsk taverna med folkedans og græske specialiteter.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Vores koncept

Ugens program

Afrejse til Kreta

Afgang med bus fra din egen kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves til Kreta (nærmere information om afrejsetider følger senere).

Vores danske rejseleder venter på jer i lufthavnen på Kreta og følger med i bussen til Hotel Palmera Beach i byen Hersonissos. Køretid ca. ½ time.

Udflugter

Græsk aften med folklore (inkl. aftensmad)

Man bør ikke besøge Kreta uden at opleve en rigtig typisk græsk aften. Så sidst på eftermiddagen kører vi derfor op i én af de små landsbyer, som ligger i højderne bag vores ferieby. I dagens sidste solstråler slentrer vi igennem de smalle gader med de hvidkalkede huse, hvor billedet krydres med små hyggelige butikker og ældre græske mænd, som sidder på små taburetter og ordner verdenssituationen. Fremme ved byens torv finder vi alle fortovs-tavernaerne, og mens mørket sænker sig, sætter vi os til rette og får serveret et typisk græsk måltid aftensmad. Stemningen er helt unik, og bliver kun endnu mere autentisk græsk, når vi får besøg af græske folkedansere, som danser og spiller Sorba og alle de andre klassiske melodier. (Vi spiser frokost på hotellet denne dag.)

Det græske køkken bærer altid præg af lokale råvarer og spænder vidt lige fra den kendte græske salat med fetaost til Tzatziki (yougurt med agurk og hvidløg) over til lækre ting som Moussaka (en slags lagsagne) til forskellige velsmagende lammekødsretter.

Grækenland har en rig folkedanskultur, og græsk folkedans har eksisteret i over 2500 år. På det græske fastland er der tradition for mest at danse kædedans, imens pardanse er mest udbredt på øerne. I de fleste danse er improvisation et vigtigt element.

Livet som græker (inkl. frokost)

En helt anderledes dag, hvor vi skal ud og opleve det unikke og ”rigtige” Kreta. Ad små veje kører vi ud på landet, langt væk fra kystens turistbyer. Herude i det smukke landskab skal vi besøge nogle små idylliske landsbyer, hvor livet går sin vante gang i en utrolig afslappet og fredfyldt atmosfære. Vi skal bl.a. besøge en primitiv gedefarm, hvor vi ser gederne blive malket, og vi skal med én af de lokale ud i landsbyens fælles køkkenhave og se, hvordan de dyrker alle deres mange sydlandske grøntsager. Vi bliver også budt på te i et privat græsk hjem, og får fortalt hvordan de lever og bor. I landsbykirken hører vi om den græsk ortodokse tro, og ved frokosttid mødes vi atter med gedefarmeren, denne gang på terrassen foran landsbyens lokale ”forsamlingshus”. Sammen med ham og rigtige kokke skal vi selv tilberede ost af gedemælken samt retter af de lokale grøntsager, som vi plukkede og hev op af jorden tidligere på dagen. Vi får også demonstration af, hvordan et typisk græsk brød bages, ser hvordan græsk kaffe brygges, og hører om hvordan grækernes snaps ”Raki” laves. Når alt er tilberedt, sætter vi os til bords og nyder et rigtigt godt og typisk græsk måltid med bl.a. Tzaziki og græsk salat – et måltid, som vi selv har været med til at forberede og tilberede. Turen er ikke for gangbesværede.

På Kreta bor ca. 650.000 mennesker. De fleste i ”hovedstaden” Heraklion og i de to store byer Chania og Rethymnon. Øens areal er på 8.336 km2 – lidt større end Sjælland og Lolland tilsammen. Øens højeste punkt er bjerget Psiloritis på 2456 meter. Kreta har formentlig Europas mildeste klima, og det giver mulighed for dyrkning af alverdens frugter og grøntsager. Oliventræerne er de mest iøjnefaldende, men den frugtbare jord og det lune og solrige klima giver mulighed for dyrkning af alt lige fra tomater og agurker til artiskokker og bananer.

Spinalonga og Agios Nikolaos (inkl. frokost)

På denne heldagsudflugt kører vi østpå, ud mod byen Elounda, en hyggelig lille by, som indtil for få år siden blot var et pittoresk fiskerleje. Vi passerer talrige olivenlunde, og den sidste del af strækningen er nok én af Kretas allerflotteste med fantastiske udsigter udover bugten og havet. Efter ankomst til Elounda sejler vi ud til den lille fæstningsø Spinalonga. Øen ligger i den berømte Mirabello Bay, som har været brugt til flere spillefilm på grund af det flotte turkisblå vand. Ruinerne af gamle fæstningsværker og huse vidner om, at Spinalonga har en meget lang, spændende og broget historie. Senest blev den helt frem til 1957 brugt som deporteringsø for spedalske fra hele Grækenland. Efter en rundvisning sejler vi tilbage og kører mod den nærliggende by Agios Nikolaos, én af Kretas mest charmerende kystbyer. Her spiser vi frokost lige ud til den lille bundløse sø, som ligger midt i byen, og vi får også tid til lidt shopping på egen hånd.

Spinalonga er kun 8 ha stor, men blev på grund af sin placering tidligere anset for at være en strategisk vigtig ø. De gamle grækere opførte et slot på øen og i slutningen af 1500-tallet opførte venetianerne et fæstningsværk. Dette faldt i 1715 i hænderne på det osmaniske rige, og i 1903 besluttede man at samle og isolere spedalske fra store dele af Grækenland på øen. Igios Nikolaos blev bygget i 1870 ovenpå ruinerne af en ødelagt og forladt fortidsby. Byen fik sit navn efter sømændenes skytsengel, Agios Nikolaos. Det var italienerne, som under en sejlads fandt den smukke bugt, derfor det italiensk klingende navn Mirabello. Oliven og olivenolie er Kretas vigtigste landbrugsprodukt. Man anslår at der er ca. 32 millioner oliventræer på øen. Der findes flere end 20 forskellige sorter, og øens ældste træer er op mod 2000 år gamle. De fleste oliven høstes i oktober/november.

Knossos  (inkl. frokost)

Kretas største seværdighed er utvivlsomt Knossos – det minoiske palads fra bronzealderen, som ligger på højdedragene, 6-7 km syd for Heraklion. Knossos var centrum for den minoiske kultur og var i bronzealderen Europas flotteste og mest luksuriøse palads. Udgravninger viser, at stedet har været beboet så langt tilbage som 7000 år f.Kr., men storhedstiden var i perioden 1900-1600 f.Kr. På rundvisningen imponeres man gang på gang over de byggetekniske, indretningsmæssige og kunstneriske evner, befolkningen havde på så tidligt et tidspunkt i Europas historie, og vi hører om de store slotsgårde, templer, magasin- og arbejdsrum, så vi får en fornemmelse af, hvordan minoierne levede og boede lang tid før vores tidsregning. Efter rundvisningen er der mulighed for besøg på det tilknyttede museum og formiddagen afsluttes med frokost og en lille spadseretur i Heraklion.

Knossos er ét af Europas ældste vidnesbyrd om menneskelig civilisation. Stedet blev først genopdaget i 1894 og begyndt udgravet i 1900. Paladset var det største af Kretas i alt 4 paladser og bestod af slotsgårde, templer, arbejdsrum og værksteder, store opbevaringsrum og ca. 1400 værelser. De første udgravninger blev foretaget af den engelske arkæolog Arthur Evans, som også foretog de første rekonstruktioner af søjler og fresker. Man ved i dag, at hele paladset blev ødelagt af et voldsomt jordskælv i år 1700 f.Kr. og derefter genopbygget til det, vi i dag kan se resterne af. Minoierne var handelsfolk og har fået deres navn opkaldt efter deres største og mest berømte konge – kong Minos – som ifølge de græske savnfortællinger var søn af guden Zeus.

To fridage til egen disposition

Prøv at tage en spadseretur langs Hersonissos’ lange strandpromenade. Nyd den friske havluft og prøv evt. en kop ægte græsk kaffe eller et glas friskpresset appelsinjuice på én af de mange udeserveringer.

ler tag evt. lokalbussen ind til Heraklion, som byder på rigtigt storbyliv med masser af butikker, flotte gamle bygninger og et hyggeligt havnemiljø.

Hjemrejse

Vi kører i bus fra hotellet til lufthavnen på Kreta, og der fortsættes til Danmark med fly. Herfra køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.

Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov. 

Hotel information

Vi bor på det flotte 4-stjernede Palmera Beach Hotel, der ligger meget centralt og tæt på nogle af Hersonissos’ små hyggelige strande. Lige foran hotellet går den lange strandpromenade, som indbyder til hyggelige spadsereture, med vandet på den ene side og masser af cafeer og restauranter på den anden side. Bagved hotellet finder du Hersonissos pulserende hovedgade med et væld af butikker.

Hotellet er i 2018/19 blevet gennemrenoveret og har en lille swimmingpool, en stor fredelig have, elevator, lounge-bar, restaurant, a la carte restaurenten Palmera Seaside, som er beliggende ude på strandpromenaden, opholdsrum og et spa- og wellnesscenter. Der er gratis WIFI-internet overalt på hotellet.

Alle værelser på Palmera Beach Hotel er moderne og nydelige, har balkon og badeværelse med douche eller karbad samt hårtørrer, safeboks, minikøleskab, aircondition/varme og satelit tv

Vælg mellem 5 typer værelser:
• Standard dobbeltværelser mod sidegade
• Standard dobbeltværelser mod haven
• Standard dobbeltværelser mod havet
• Standard enkeltværelser mod haven
• Standard enkeltværelser mod havet


Hotellets egen hjemmeside (Engelsk)

 

Brochure

Her finder du vores Kreta brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her