Skip to main content

Seniorrejser til Paguera forår 2020

 

På denne Mallorca tur sætter vi fokus på øens sydvestlige side, og vi oplever Mallorca, når vejret allerede er blevet lunt og mildt, og imens øen er mindre hektisk end i højsæsonen.

Mallorca er evigt populær og kendt for sit frodige landskab, med duftende citron- og appelsintræer, olivenplantager, vinmarker og en fantastisk smuk og varieret natur med bjerge, sletter og charmerende byer med et væld af kultur og historie, og ikke mindst en venlig, gæstfri befolkning.

Udover smukke gamle byer som bl.a. Fornalutx kigger vi selvfølgelig også nærmere på øens flotte og maleriske ”hovedstad” Palma. Vi skal nyde fantastiske udsigter på turen op langs øens bjergrige vestkyst, og køre med det gamle veterantog op til den frodige Sóller dal. Vi skal også kigge nærmere på to af Mallorcas vigtigste afgrøder – oliven og vin – og besøge gårde hvor vi får smagsprøver, og høre om hvordan afgrøderne dyrkes, høstes og bearbejdes.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Hotel information

Hotel information

Vi bor på det veldrevne og flotte 4-stjernede Hotel Valentin Reina Paguera, som ligger lige i centrum af Paguera, tæt på hovedgaden med gode shopping muligheder, og med under 5 min’s gang til den dejlige strand og den hyggelige strandpromenade med et væld af restauranter og cafeer.

Valentin Reina Paguera er et såkaldt ”adult only” hotel og har et meget flot og hyggeligt pool-område midt i en frodig suptropisk have. Der er aftenunderholdning flere gange om ugen og hotellet råder over både fitnesscenter og wellness center med sauna og spabad, restaurant, og barer.

De velindrettede og flotte værelser har eget badeværelse, hårtørrer, safeboks, minikøleskab, gratis WIFI internet, aircondition, satelit-tv, kaffe/the faciliteter samt balkon.

Vælg mellem:

Dobbeltværelse standard

Dobbeltværelse med havudsigt

Enkeltværelse standard

Enkeltværelse med havudsigt

Klik her for at se flere billeder fra hotellet.

 

Ugens program

DAG 1Afrejse til Mallorca

Om morgenen med bus fra din hjemby til ­Københavns lufthavn, hvorfra der flyves til Palma på Mallorca med SAS (nærmere information om rejsetider følger senere).

Vores dansktalende rejseleder venter i Palma lufthavn og følger med i bussen til jeres hotel i Paguera, som ligger ca. 40 minutters kørsel fra lufthavnen.

 

DAG 2: Med “Appelsintoget” til  Sóller (inkl. frokost i Port Sóller)

Efter en halv times bustur er vi fremme ved togstationen i Palma by. Herfra tager vi den flotte tur med appelsintoget til Sóller. I løbet af en times tid bringer toget os – i adstadigt tempo – op mod Mallorcas nordvestlige side. Første del går ud over den frodige slette, der ligger nord for Palma, siden kører toget op gennem de fantastiske Tramuntana bjerge, indtil vi til sidst kommer ned i den frugtbare Sóller dal. Undervejs kører vi over gamle broer, igennem tunneller og skønne dale med appelsin-, citron-, mandel-, figen- og oliventræer og får den ene flotte udsigt efter den anden. Ved endestationen i Sóller er der en kort kaffepause, inden vi fortsætter med en hyggelig gammel sporvogn ned til den idylliske kystby Port Sóller. Her spiser vi frokost, og der bliver tid til at nyde den flotte strandpromenade og de naturskønne omgivelser, inden vi med bus kører ud af dalen tilbage mod Paguera.

Togstrækningen Palma-Sóller regnes for at være den absolut smukkeste tur på Mallorca. Den smalsporede jernbane blev indviet i 1911 og de over 100 år gamle togvogne er stadig i brug den dag i dag. Banen er 27 km lang og blev i sin tid bygget for at lette transporten af appelsiner til Palma by. Port Sóller er et lille idyllisk fiskerleje med en naturhavn, beliggende nedenfor det bjergrige område på øens nordvestlige kyst, og den var et af de første turistrejsemål på Mallorca. Den gamle bydel i Sóller stammer helt tilbage fra 1300-tallet og har fået lov til at stå stort set uforandret, så atmosfæren er noget af det tætteste, man kommer på det oprindelige, autentiske Mallorca. 

 

DAG 3: Palma by (inkl. frokost)

Mallorca’s ”hovedstad” Palma de Mallorca er målet for dagens tur. I udkanten af den smukke by skal vi ind på den gamle  Bellver borg, nyde den fantastiske udsigt ind over Palma og høre om borgens interessante historie. Herefter er der sightseeing i bus i selve Palma, hvor rejselederen udpeger nogle af byens seværdigheder og de forskellige bydele. Tæt ved havnen og Palmas vartegn, den imponerende katedral La Seu, står vi af bussen og spadserer rundt i den hyggelige gamle bydel med de snævre gader og de flotte gamle huse. 

Palma de Mallorca er både øens og hele øgruppen Balearenes ”hovedstad” og har i dag godt 400.000 indbyggere, hvilket gør den til Spaniens 12. største by. Her er både en gammel bydel med de smalle og krogede gader, hyggelige plazaer, og shoppinggader med store varehuse og eksklusive forretninger. La Seu katedralen stammer helt tilbage fra 1229, men blev først færdiggjort i 1601. En større renovering blev foretaget i 1901, og her var den senere så berømte katalanske arkitekt Gaudi dybt involveret indtil han afbrød samarbejdet pga. af uoverensstemmelse med bygherren.

DAG 4: Fri til egen disposition

Dagen kan benyttes til et besøg på den kendte dansker  Jacob Asbæks imponerende kunstgalleri udenfor den lille  by Sa Coma, tæt på vores ferieby. Her går idyl, moderne kunst og smuk natur i en højere helhed.

DAG 5: Vestkystens Tramuntana bjerge og Fornalutx (inkl. frokost)

I dag skal vi ud og køre på en af Mallorcas allerflotteste kyststrækninger. Fra Paguera kører vi mod de imponerende Tramuntana bjerge og følger vejen op langs vestkysten, hvor vi får den ene flotte panoramaudsigt efter den anden, imens vi kører gennem golde bjerglandskaber, grønne pinjeskove og ødebeliggende små landbrug. Vi gør kaffe- og udsigtstop på halvvejen, og ved frokosttid ankommer vi til byen Fornalutx. Her bliver der, udover frokosten, tid til at kigge lidt nærmere på den charmerende gamle by, inden vi forlader den frodige Sóller-dal igennem den store tunnel, som fører os ud til hovedvejen mod Palma.

Tramuntana bjergene strækker sig over det meste af Mallorcas vestkyst og kom i 2011 på UNESCOs World Heritage Site liste. Højeste punkt er Puig Major på 1445 meter. Bjergene beskytter om vinteren resten af øen mod de kolde og fugtige vinde fra nordvest, og området får næsten fire gange så meget nedbør som øens tørreste egne. Fornalutx ligger i den nordlige del af Sóller-dalen og er flere gange kåret til Mallorcas smukkeste by. Den blev grundlagt af Mauerne for mere end 1000 år siden og byen oser af autentisk atmosfære og idyl. Byen levede før i tiden hovedsageligt af Sóller-dalens store produktion af appelsiner og citroner.

Dag 6: Fri til egen disposition

 Tag eventuelt på en gåtur op til Fornells i Paguera’s vestlige ende, og nyd de smukke huse samt den enestående udsigt udover bugten og byen. Ikke for gangbesværede. Eller tag lokalbussen til Palma og brug et par timer på shopping i de mondæne butikker i strøggaderne eller nyd stemningen i de smalle gader i den gamle bydel bag katedralen.

DAG 7 Besøg på vingården  Maciá Batle i Binissalem med  stop i oliventræsplantage  (inkl. let frokost bestående af smagsprøver)

Den centrale del af Mallorca er målet for dagens tur, hvor vi fra Macia Batle vingård kører med et lille tog gennem vinmarker til vingården Son Fiol. Her får vi et indblik i, hvordan man dyrker og passer de mange oliventræer, og vi hører om den specielle olivensort, som kun kan dyrkes på Mallorca. Vi får selvfølgelig nogle smagsprøver og smager bl.a. en sød vin samt typiske mallorcinske småkager. Dagen afsluttes med et besøg i Maciá Batle’s vinkælder, hvor vi hører om produktionen af Mallorcas vine, og der vil være mulighed for at købe vin og olivenolie med hjem til rimelige priser.

Macíá Batle og hans kone havde aldrig forestillet sig, at det sted, hans bedstefar byggede i 1856, ville blive en af de førende vingårde og mest kendte vinsagaer på Mallorca.  I dag råder Macíá Batle over 70 hektar vinmarker og distribuerer sine vine til flere lande, heriblandt til 2 importører i Danmark.

 

DAG 8: Hjemrejse til Danmark

Vi kører i bus fra hotellet til Palma lufthavn, og der fortsættes til Københavns lufthavn med fly.

Herfra køres i bus tilbage til din hjemby.

Ret til ændringer forbeholdes.

Afgange og priser

UdgåendeAfrejsestedDestinationLedige pladserFra pris
9/5Københavns LufthavnForårstur til Paguera fra GuldborgsundMere end 87.995,-Bestil
UdgåendeAfrejsestedDestinationLedige pladserFra pris
16/5Københavns LufthavnForårstur til Paguera fra EgedalMere end 87.995,-Bestil
UdgåendeAfrejsestedDestinationLedige pladserFra pris
23/5Københavns LufthavnForårstur til Paguera fra AllerødMere end 87.995,-Bestil