Skip to main content

Seniorrejser til Algarve - Portugal efterår 2024

Enestående Algarve

Algarvekysten i Portugal er et unikt rejsemål, uanset om du er til natur, kultur eller god mad. Og perfekt, hvis du er til det hele. Kysterne er prydet med dramatiske klipper, smukke strande og enestående vådområder, mens de stemningsfulde byer er fyldt med historie, arkitektur, lokalliv og farverige  markeder.

Algarvekysten har 300 solskinsdage om året, men klimaet er mildt, så vi ikke smelter i varmen, når vi tager på udflugter. Vi udforsker kysten og baglandet fra smukke byer til smagsprøver på en vingård. Og vi fortsætter til vands, hvor vi sejler mellem skulpturelle klipper og i et beskyttet laguneområde.

Regionen er også kendt for sin kulinariske scene med lækre fiske- og skaldyrsretter, frisk frugt og grøntsager samt gode portugisiske vine. Her bor vi tæt på stranden og de mange oplevelser.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • I bus til lufthavnen fra din kommune

  Fra din valgte kommune kører vi med bus til lufthavnen, og du får hjælp med check-in af vores lufthavnsguide, hvis der er brug for det.

  I bus til lufthavnen fra din kommune
 • Vi rejser til Algarve

  Flyet går direkte til Faro, hvor vores danske rejseleder venter i lufthavnen og kører med i bussen til Hotel Pestana Viking. Køretiden er ca. 1 time.

  Vi rejser til Algarve
 • Udflugt 1: Lagos med sejltur (inkl. frokost)

  Byen Lagos har alt det, men drømmer om på en rejse til Algarvekysten. Det historiske centrum summer af charme og historie, og kysten byder på en række af Algarves smukkeste klipper og strande. Vi udforsker den gamle bydels kirker, stemningsfulde pladser og brostensbelagte gader. Her står fine hvide huse med røde tegltag side om side med palæer beklædt med farverige kakler. Selv om det er et populært turistmål, er stemningen skøn og autentisk. Vi skal naturligvis også opleve den enestående kyst, og her gør man det bedst fra en båd. Vi sejler derfor en times tid til naturområdet Ponta da Piedade. Klipperne rejser sig som dramatiske skulpturer af havet, der samtidig har boret sig ind i kysten og skabt imponerende grotter. Da de mange indtryk og frisk havluft giver en naturlig appetit, nyder vi en velfortjent frokost, før vi tager bussen tilbage til vores hotel.

  Udflugt 1: Lagos med sejltur (inkl. frokost)
 • Udflugt 1 - fakta

  Allerede i romertiden var Lagos en vigtig handelsby, og både kultur og handel blomstrede fortsat efter maurernes erobring. Senere blev Lagos et centrum for de portugisiske opdagelsesrejser og den tids slavehandel. Glæd dig til både spændende og tankevækkende fortællinger. Den historiske betydning afspejles i byens middelalderslot, bymure, kirker og farverig arkitektur.
 • Udflugt 2: Silves og vinsmagning (inkl. frokost)

  Der er ikke mange mauriske minder på Algarvekysten, men bjergbyen Silves er en undtagelse. Her overvåger maurernes fæstning Castelo de Silves nemlig stadig byen. Ved siden af ligger Catedral de Silves, og det er nok ikke tilfældigt, at korset på kirketårnet netop når op i samme højde som fæstningen. De to bygningsværker repræsenterer hver sin tidsalder, og vi ser dem begge på vores vej rundt i byen. Glæd dig til at slentre i gader og stræder og ikke mindst til udsigten fra toppen. Portugal har også skønne vine, og ved Algarvekysten skabes de blandt andet på druen Negra Mole. Vi er nødt til at smage, så efter Silves besøger vi en af regionens gode vingårde. Efter en dejlig frokost vender vi næsen mod kysten, hvor vi slutter dagen med at gå en tur ad kyststien ved byen Carcovoiro. Her åbner en lang træpromenade for panoramaudsigt til imponerende klipper, hav og strande.

  Udflugt 2: Silves og vinsmagning (inkl. frokost)
 • Udflugt 2 - fakta

  Byen Silves har en rig historie, der går tilbage til oldtiden. Det var maurernes hovedstad i regionen, til den blev erobret af de kristne i det 13. århundrede. Når vi går rundt i gaderne og ser fæstningen på toppen, fornemmer vi tydeligt fordums storhed, der blev skabt ved blandt andet handel og produktion af appelsiner og silke. Det er nok er Algarvekystens smukkeste by, vi oplever her.
 • Udflugt 3: Olhão og sejlads i Ria Formosa (inkl. frokost)

  På denne udflugt skal vi udforske lokalliv og natur. Vi sætter kurs mod det østlige Algarve og byen Olhão, hvor vi oplever den farverige markedsplads, Mercados de Olhão. Her kommer de lokale for at udse sig de bedste og mest friske råvarer fra frugt og grønt til fisk og skaldyr. Derefter skal vi igen ud at sejle. Tæt på Olhão ligger nemlig Parque Natural da Ria Formosa, der er et spektakulært laguneområde med bl.a. et rigt fugleliv. Vi sejler til øen Ilha da Culatra, som oprindeligt var et lille fiskersamfund. Øen har ingen biler, og vi kan udforske den til fods. Stranden Prai da Calutra er flere kilometer lang og smuk som en tropestrand. Den er omgivet af klitter, hvor man kan gå på boardwalks. Det er et ideelt sted at slappe af og komme tæt på naturen. I løbet af dagen byder vi også på frokost.

  Udflugt 3: Olhão og sejlads i Ria Formosa (inkl. frokost)
 • Udflugt 3 - fakta

  Parque Natural da Ria Formosa er et beskyttet naturreservat, der strækker sig over 60 km med øer, sandbanker, saltsumpe og kanaler. Det er et populært område for vandreture, fuglespotting, sejlads og afslapning på de lange strande. Ria Formosa er anerkendt som et vådområde af international betydning. I området udvindes salt, og skaldyr som knivmuslinger og østers finder vej herfra til lokale restauranter.
 • Udflugt 4: Lørdagsmarked i Loulé (inkl. frokost)

  At gå på marked er altid en skøn oplevelse, og på denne udflugt skal vi opleve det største og mest farverige på Algarvekysten, lørdagsmarkedet i Loulé. Selve byen er en af de få, der ikke har turisme som hovedindtægt, og det mærkes på den autentiske stemning. Arkitekturen i den store markedsbygning er en oplevelse i sig selv. Det er det største overdækkede marked i det sydlige Portugal. Et utal af boder både inde og ude tilbyder alt fra friske, lokale råvarer til håndværk, tøj, keramik og souvenirs. Det er en fantastisk mulighed for at opleve den lokale kultur og gøre nogle spændende indkøb. Selvfølgelig er der også rigeligt med cafeer og restauranter i Loulé. Vi spiser frokost på en af dem. Der bliver også tid til at nyde byens brostensbelagte gader, farverige huse og fine pladser, hvor sorte og hvide sten er lagt i sirlige mønstre. Det må kræve så stor tålmodighed at dekorere byen så fint. Og man skal nok være ret god til puslespil.

  Udflugt 4: Lørdagsmarked i Loulé (inkl. frokost)
 • Udflugt 4 - fakta

  Også Loulé har en rig historie. Maurerne gjorde Loulé til en vigtig handelsby, og byen er i dag et centrum for kunsthåndværk og keramikproduktion og også et kulturelt centrum med traditionelle festivaler. I den historiske bydel finder du masser af charme, traditionel arkitektur og fine gader som Praça da República med restauranter og butikker. Blandt seværdighederne er fæstningen Castelo de Loulé, rådhuset Camara Municipal de Loulé og den imponerende kirke Nossa Senhora da Piedade.
 • To fridage til egen disposition:

  Både hotellet og det milde klima er perfekt, hvis du vil bruge fridagene til at slappe af og nyde solen og måske et dyp i havet eller poolen. Vil du mere end det, er der kun små 3 km til byen Armacao de Pera. Du kommer let dertil med lokalbus eller taxi, hvis du ikke ønsker at gå. Her er en lang og indbydende strandpromenade med masser af restauranter, caféer og butikker. Du kan også tage lokalbussen en halv times tid til Portimão og eventuelt besøge byens museum, Museu de Portimão. Det er et moderne og interaktivt museum, der fokuserer på regionens kulturelle og maritime arv. Museet er indrettet i en tidligere sardinfabrik og fortæller historien om fiskeri, handel og industriel udvikling.

  To fridage til egen disposition:
 • Hjemrejse

  Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information

På den vestlige del af Algarvekysten skærer en flad klippe sig ud i havet med bugter og strande på begge sider. Her er du omgivet af frodige haver, palmer og bl.a. en stor saltvandspool og det er her, vi skal bo. Pestana Viking har sin egen sti til stranden (ca. 200 meter og 23 trappetrin) og her er også fri adgang til en dejlig indendørs pool og sauna.

Værelserne er lyse og rummelige. De har alle te/kaffe faciliteter, køleskab og et minikøkken med mikroovn. Vi nyder morgen- og aftensmad i hotellets buffetrestaurant, der er også en poolbar samt en bar med underholdning tre aftener om ugen.

Inden for gåafstand er der lidt caféer og et minimarked. 3 km derfra ligger byen Armacao del Pera (5-8 € i taxa). Her er et bredt udvalg af butikker, strandpromenade og så videre. Pestana Viking er en del af den portugisiske hotelkæde Pestana, som er kendt for sit høje serviceniveau.

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse med balkon
• Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
• Dobbeltværelse med balkon til 1 person
• Dobbeltværelse med balkon og havudsigt til 1 person

Se nærmere information om hotellet her: www.pestana.com/en/hotel/pestana-viking

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Algarve kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/portugal/algarve

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 06-2023)

Brochure

Her finder du vores brochure vedr. Algarve.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Vores koncept

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Administrationstillæg
  Administrationstillæg Der opkræves et obligatorisk administrationstillæg på kr. 95 per rejsende. Dette dækker bl.a. udvidet ansvarsforsikring som Bella Rejser i henhold til Pakkerejseloven tegner til alle gæster gennem Gouda Rejseforsikring samt gebyr til Rejsegarantifonden.

   

  Bemærk: Administrationstillæget er obligatorisk - og kan ikke fravælges.

  Pris: 95,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse med balkon 0,-
 • Dobbeltværelse med balkon og havudsigt 1.200,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med balkon 2.450,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med balkon og havudsigt 4.440,-

Afgange og priser

Se vores komplette udvalg af Seniorrejser til Algarve - Portugal efterår 2024 her. Vær opmærksom på, at
dagsprogrammerne kan variere for forårs- og efterårsrejser.

DatoDestinationLedige pladserFra pris
25/9Se afrejsestederEfterårstur til Algarve, Portugal fra Fredensborg/AllerødMere end 811.495,-BestilMere information
2/10Se afrejsestederEfterårstur til Algarve, Portugal fra Roskilde/Høje-TaastrupMere end 810.995,-BestilMere information
9/10Se afrejsestederEfterårstur til Algarve, Portugal fra OdsherredMere end 810.995,-BestilMere information
16/10Se afrejsestederEfterårstur til Algarve, Portugal fra Næstved og Greve-SolrødMere end 810.995,-BestilMere information
4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.