Skip to main content

Seniorrejser til Andalusien efterår 2024

Skønne Andalusien
Inkl. den mauriske borg Alhambra

I det sydlige Spanien venter et væld af skønne oplevelser. Her er smukke landskaber, hvide landsbyer, fantastisk mad og masser af historie. Oplev det hele i det bedste selskab med jævnaldrende fra dit lokalområde.

Vi rejser, når temperaturerne er behagelige, så vi kan nyde solen uden at smelte, og vi bor lige ud til strandpromenaden i hyggelige Almuñecar på Costa Tropical øst for Malaga. Almuñecar har 3.000 års fortællinger at dele ud af og ligger ideelt i forhold til nogle af de største oplevelser i Andalusien. 

En af ugens højdepunkter er utvivlsomt Alhambra ved Granada, men vi skal også besøge charmerende hvide bjergbyer, se en spansk finca (frugtgård) og ved foden af Sierra Nevada bjergene oplever vi, hvordan man tørrer de populære spanske Serrano skinker.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • I bus til lufthavnen fra din kommune

  Fra din valgte kommune kører vi med bus til lufthavnen, og du får hjælp med check-in af vores lufthavnsguide, hvis der er brug for det.

  I bus til lufthavnen fra din kommune
 • Vi rejser til Andalusien

  Flyet går direkte til Malaga, hvor vores danske rejseleder venter i lufthavnen og kører med i bussen til Hotel Ibersol Almuñecar Beach. Køretiden er ca. 1,5 time.

  Vi rejser til Andalusien
 • Udflugt 1: Byrundtur i Almuñecar (inkl. frokost)

  En byrundtur til fods, for at vi kan føle os hjemme og kunne finde rundt i Almuñecar. Vores danske rejseleder viser stille og roligt rundt til de dejligste steder, og vi besøger bl.a. den smukke bypark, ruinerne af en romersk akvædukt og byens kirke. For mange er det bedste dog bare at snuse til den gode stemning og mærke det lokale liv. Alle de nye indtryk og synet af de hyggelige tapasbarer giver en god appetit, så byrundturen afsluttes med en typisk spansk frokost, før vi går tilbage til hotellet.

  Udflugt 1: Byrundtur i Almuñecar (inkl. frokost)
 • Udflugt 1 - fakta

  Almuñecar ligger i den Andalusiske provins Granada og har i dag godt 27.000 indbyggere. Byen blev grundlagt af Fønikerne og hed dengang Sexi, og dette er årsagen til at mange af byens indbyggere den dag i dag kalder sig for Sexitanos. Senere kom såvel Mauerne og Romerne forbi og satte deres præg på byen.
 • Udflugt 2: Farverige frugter og den hvide by Frigiliana (inkl. frokost)

  Besøg på en typisk sydspansk finca, hvor de dyrker mange af de subtropiske frugter, der er specielle for Costa Tropical, bl.a. avocado, mango, papaya, guava og chirimoya. Vi hører om dyrkningen, frugternes gavnlige virkninger og også det, vi skal holde øje med, når vi køber ind derhjemme. Rundvisningen slutter med smagsprøver på fincaens hyggelige terrasse. Herfra går turen nu videre til den hvide landsby Frigiliana, en af Spaniens smukkeste landsbyer. Vi spadserer ad de smalle gader, hvor de hvidkalkede huse er pyntet med blomsterkrukker og fine smedejernsarbejder, mens små sten og farverige klinker i gadernes belægning danner fornemme mønstre. Dagens frokostrestaurant findes også her.

  Udflugt 2: Farverige frugter og den hvide by Frigiliana (inkl. frokost)
 • Udflugt 2 - fakta

  Frigiliana ligger ca. 6 km inde i landet, blot 1/2 times kørsel fra Almuñécar og ca. 330 meter over havets overflade. Byen er flere gange blevet kåret som den smukkeste og bedst bevarede mauriske landsby i Andalusien. Mange af husene er pyntet med blomster, kakler og planter, og byen fremstår utrolig ren og pæn. Kirken San Antonio blev bygget i 1676 over et gammelt bedekapel. Den blev opført af familien Manrique de Lara, som på det tidspunkt var herrer i byen.
 • Udflugt 3: Smukke sletter ved Sierra Nevada (inkl. frokost)

  Vi forlader kysten for at køre op mod Sierra Nevada bjergene. På vejen er fantastiske udsigter til bjerge, dale og dæmninger. Vi stopper også i den hyggelige bjergby Pampaniera, hvor vi ser os lidt omkring og nyder en kop kaffe. Her er hvidkalkede huse omgivet af farverige blomster som bougainvillea og utallige potteplanter. Kort fra Pampaniera stopper vi for at opleve, hvordan de salter og lufttørrer skinker. Tusinder af duftende skinker hænger ned fra lofterne, og man kan næsten ikke vente med at smage. Heldigvis slutter rundvisningen ved et bord med pølser og skinke, hvor vi også kan købe med hjem. Efter denne lille appetitvækker kører vi til en lokal restaurant, hvor vi får frokost, før turen går hjemad.

  Udflugt 3: Smukke sletter ved Sierra Nevada (inkl. frokost)
 • Udflugt 3 - fakta

  Pórtugos er endnu én af bjergenes hvide landsbyer af arabisk (maurisk) oprindelse, med stejle smalle gad-er og beskedne hvidkalkede huse. Landsbyen ligger godt 1300 meter over havets overflade og er kendt for de berømte ’Serrano’ skinker, som hænger til tørre. Det tørre, kølige klima samt højden giver optimale vilkår for opbevaring af skinke, og slagterier fra hele Spanien kører derfor deres skinker til området, for at få dem langtidstørret. Skinkerne lagres i mellem 14 og 30 måneder og når skinken er færdig har den normalt tabt 33 % af sin oprindelige vægt.
 • Udflugt 4: Den mauriske borg Alhambra (inkl. Frokost)

  Nu skal vi opleve rejsens historiske højdepunkt: den mauriske borg Alhambra. Efter 1½ times smuk køretur nordpå, når vi frem til byen Granada. På et lille bjerg uden for byen troner det velbevarede fæstningsværk og på rundvisningen hører vi om historien og nyder arkitekturen. Vi udforsker hele Alhambra med bl.a. Palacios Nazaríes og Generalife paladset.

  (OBS: Vi kan desværre kun garantere billetter til paladserne på Alhambra ved bestilling minimum 60 dage før afrejse. Ved senere bestilling garanterer vi kun at du kommer med ind og se haverne).

  I nærheden af Alhambra, spiser vi også en frokost sammen.

  Udflugt 4: Den mauriske borg Alhambra (inkl. Frokost)
 • Udflugt 4 - fakta

  Alhambra betyder ”det røde slot” på arabisk, og blev bygget af maurerne mellem 1248 og 1354. Alhambra var en hel lille by, og hjemsted for både militæret, det højere borgerskab, købmænd og vigtige håndværkere. Borganlægget er ca. 740 meter langt og ca. 220 meter bredt og var i flere hundrede år en af maurernes største og vigtigste bastioner på den Iberiske halvø. Siden 1984 har Alhambra været på UNESCOs verdensarv liste, og er i dag Spaniens største turistattraktion.
 • To dage til oplevelser på egen hånd:

  Mange nyder at slappe af i hotellets poolområde, men skal benene røres lidt, kan du gå ad strandpromenaden til den gamle bydel i Almuñecar. Vil du lidt længere væk, anbefaler vi et besøg i nabobyen Nerja. Her kan du gå en tur i de hyggelige smalle gader ned til Balcon de Europa med flot udsigt over havet og kystens bedste strande. Drypstenshulerne i Nerja er også et besøg værd. På byvandringen i Almuñecar viser guiden, hvor du kan tage bussen fra.

  To dage til oplevelser på egen hånd:
 • Hjemrejse

  Når det er blevet tid til at sige farvel til Andalusien, kører vi i bus til lufthavnen og fortsætter med direkte fly til Danmark. Her venter vores bus på at køre dig tilbage til din kommune.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information ved afrejse fra Sjælland

Bemærk: Vi benytter flere hoteller på dette rejsemål.
Ved afrejse fra: Sjælland benytter vi: Hotel Ibersol Almuñecar Beach

Vi bor på det 4-stjernede Hotel Ibersol Almuñecar Beach, lige ud til den lange strandpromenade i Almuñecar og kun få hundrede meter fra den spændende gamle bydel med de brostensbelagte gader og hyggelige små plazaer.

Hotellet har et flot og lækkert poolområde med jacuzzi og poolbar. Indenfor er der en stor Spa og Wellness afd. med opvarmet pool med jacuzzi, fitnesscenter (gratis) samt spabade, sauna og forskellige massagebehandlinger (mod betaling). Poolhåndklæder kan lånes imod depositum. Der er selvfølgelig elevatorer, restaurant, loungebar og underholdning de fleste aftener. Der er gratis internet på hele hotellet.

Værelserne er store med og alle har balkon. Badeværelse med hårtørrer, der er safeboks, køleskab (minibar mod betaling) , aircondition, og satelit TV.

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse med balkon
• Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
• Dobbeltværelse med balkon til 1 person
• Dobbeltværelse balkon og havudsigt til 1 person

Se nærmere information om hotellet her: www.ibersol.es/en/ibersol-almunecar

Hotel information ved afrejse fra Jylland

Bemærk: Vi benytter flere hoteller på dette rejsemål.
Ved afrejse fra: Jylland benytter vi: Hotel Helios

I Almuñecar skal vi bo på det veldrevne 3-stjernede hotel Helios, som har en perfekt beliggenhed lige ud til havet og strandpromenaden. Palmerne står smukt langs promenaden og der er rig mulighed for at shoppe eller blot at slukke tørsten på en af de mange restauranter og cafeer.

Hotellet har en dejlig swimmingpool samt elevator, bar, restaurant og opholdsrum med lejlighedsvis underholdning. På hotellets tagterrasse tilbydes både SPA bad og massage – om ikke andet skal man unde sig selv turen op med elevator, for blot at nyde den smukke udsigt til havet og den lange kyststrækning.

Værelserne er pæne og velindrettede, alle med balkon, badeværelse med hårtørrer, TV og safeboks og gratis internet

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse med delvis havudsigt
• Dobbeltværelse med fuld havudsigt
• Dobbeltværelse Supreme /m skrå havudsigt
• Dobbeltværelse til 1 person med fransk altan
• Dobbeltværelse til 1 person m/ delvis havudsigt
• Dobbeltværelse Supreme til 1 person /m skrå havudsigt
• Dobbeltværelse til 1 person / m fuld havudsigt

Se nærmere information om hotellet her:
Hotellets egen hjemmeside (Engelsk)

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Andalusien kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/spain/andalucia

 
(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Andalusien brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Bemærk: Vi bruger flere hoteller på dette rejsemål, og hvert hotel har sin egen brochure - find den relevante brochure herunder-

Vores koncept

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Administrationstillæg
  Administrationstillæg Der opkræves et obligatorisk administrationstillæg på kr. 95 per rejsende. Dette dækker bl.a. udvidet ansvarsforsikring som Bella Rejser i henhold til Pakkerejseloven tegner til alle gæster gennem Gouda Rejseforsikring samt gebyr til Rejsegarantifonden.

   

  Bemærk: Administrationstillæget er obligatorisk - og kan ikke fravælges.

  Pris: 95,-

Værelsesvalg og andet

Gælder 17-09-2024, 24-09-2024, 01-10-2024, 08-10-2024
 • Dobbeltværelse med balkon 0,-
 • Dobbeltværelse med balkon til 1 person 1.400,-
 • Dobbeltværelse med balkon og havudsigt 1.500,-
 • Dobbeltværelse med balkon og havudsigt til 1 person 2.150,-
Gælder 09-09-2024
 • Dobbeltværelse med balkon og delvis havudsigt 0,-
 • Dobbeltværelse Supreme med balkon og delvis havudsigt 1.500,-
 • Dobbeltværelse (med dobbeltseng) balkon og fuld havudsigt 1.600,-
 • Dobbeltværelse med fransk altan til 1 person 1.800,-
 • Dobbeltværelse med balkon og delvis havudsigt til 1 person 2.200,-

Afgange og priser

Se vores komplette udvalg af Seniorrejser til Andalusien efterår 2024 her. Vær opmærksom på, at
dagsprogrammerne kan variere for forårs- og efterårsrejser.

DatoDestinationLedige pladserFra pris
9/9Se afrejsestederEfterårstur til Andalusien fra Silkeborg, Viborg og RandersMere end 89.995,-BestilMere information
17/9Se afrejsestederEfterårstur til Andalusien fra Vordingborg/NæstvedMere end 89.995,-BestilMere information
24/9Se afrejsestederEfterårstur til Andalusien fra Halsnæs og FuresøMere end 89.995,-BestilMere information
1/10Se afrejsestederEfterårstur til Andalusien fra Holbæk og Roskilde 79.995,-BestilMere information
8/10Se afrejsestederEfterårstur til Andalusien fra Fredensborg, Hørsholm og RudersdalMere end 89.995,-BestilMere information
4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.