Skip to main content

Seniorrejser til Costa Blanca efterår 2024

Vi bor i den hyggelige og charmerende ferieby Calpe, som er en vidunderlig kombination af autentisk spansk atmosfære med en idyllisk gammel bydel og samtidigt en moderne by med masser af forretninger og udeserveringer. Der er en skøn sandstrand med en lang og hyggelig strandpromenade. Costa Blanca er kendt for sin frodige natur og sit behagelige klima, med hele 311 solskinsdage om året.

I ugens løb skal vi kigge nærmere på nogle af kystens mange seværdigheder, hvor vi bl.a. skal ind i baglandet og opleve den fascinerende og pittoreske landsby Guadalest. Vi skal også sydpå langs kysten til ”chokolade-byen” Villajoyosa med de ikoniske farverige bygninger, og til bohemernes unikke perle, Altea. Et af turens højdepunkter bliver utvivlsomt storbyen Valencia, en af Spaniens flotteste og mest interessante byer, hvor tusinde års broget historie på charmerende vis, krydres med alt hvad der forventes af en moderne storby.

Vi bor på et af Calpe’s flotteste og bedste hoteller, Gran Hotel Sol y Mar, som på alle måder lever op til sit gode ry. Beliggenheden er suveræn og mad og service er helt i top.

BESTIL SENEST 30. april og få kr. 500 i book-tidligt-rabat

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • I bus til lufthavnen fra din kommune

  Afgang med bus fra din valgte kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves direkte til Alicante.

  I bus til lufthavnen fra din kommune
 • Vi rejser til Costa Blanca

  Vores danske rejseleder venter i lufthavnen i Alicante og følger med i bussen til jeres hotel i Calpe, som ligger ca. 1 times kørsel fra lufthavnen.

  Vi rejser til Costa Blanca
 • Udflugt 1: Introduktionstur (Inkl. frokost)

  Det er altid rart at føle sig hjemme fra start, så vi begynder ugens udflugtsprogram med en orienteringstur i Calpe og nærmeste omegn.

  Rejselederen udpeger de steder, du typisk kan få glæde af i løbet af ugen. Vi kører ud til den imponerende Ifach-klippe ved en lille fiskerihavn, og på vejen passerer vi en lille indsø, der som regel er fyldt med flamingoer. Vi slår også et sving forbi den flotte strandpromenade og byens livlige hovedgade, før vi går en tur i den gamle bydels brostensbelagte gader med ægte spansk stemning.

  Dagens frokost er en introduktion til det lokale spanske køkken.

  Udflugt 1: Introduktionstur (Inkl. frokost)
 • Udflugt 1 - fakta

  Calpe er en mindre kystby med ca. 24.000 indbyggere og beliggende på den spanske middelhavskyst, stort set midtvejs mellem Alicante og Valencia. Byen har en lang historie som går helt tilbage fra dengang såvel romere som arabere huserede på kysten, og den dag i dag ser man stadig levn fra den tid flere steder i byen. I dag tilbyder byen lange og flotte strandpromenader, shopping gader, et væld af restauranter og cafeer og ikke mindst, en meget charmerende gamle bydel. Byens vartegn, den ikoniske 332 meter høje Ifach-klippe, ses milevidt omkring, og heroppe var der engang en lille by beboet af berbere. Ved foden af klippen ligger den forholdsvis store fiskerihavn, og sammen med turisme udgør fiskeri stadig byens vigtigste erhverv.
 • Udflugt 2: Guadalest (inkl. Frokost)

  Vi skal ud på landet. Snoede veje leder os op gennem en smuk dal, hvor store landbrugsområder med drivhuse afløses af mindre jordlodder med mandel- og oliventræer. Til sidst skifter landskabet til skov og klipper. Her blev Guadalest i sin tid anlagt på toppen af en ufremkommelig klippe langt fra kystens pirater. Det er næsten uforståeligt, hvordan bygningsarbejderne har klaret det.

  I dag er den charmerende landsby en af Spaniens store attraktioner. Vi går gennem byen, og kan bentøjet holde til det, bør du unde dig selv at gå det sidste stykke vej op til toppen af klippen. Du belønnes med en ubeskrivelig udsigt. Senere er der god tid til selv at gå rundt i de snævre gader, inden vi afslutter dagen med en velfortjent frokost.

  Udflugt 2: Guadalest (inkl. Frokost)
 • Udflugt 2 - fakta

  Guadalest ligger ca. 20 km fra kysten og blev grundlagt af araberne. Borgen der blev bygget i løbet af det 11. århundrede havde stor betydning i middelalderen, idet man herfra kunne kontrollere det meste af dalen. I det 13. århundrede erobrede de kristne regionen og Guadalest kom til at høre under kongehuset Aragon, som dengang dominerede det meste af det vestlige Middelhav. I 1644 blev store dele af den oprindelig borg ødelagt af et voldsomt jordskælv, og i dag er der kun en mindre del af den oprindelige borg tilbage. I dag har byen kun ca. 200 indbyggere og de ernærer sig hovedsageligt af turisme, Bl.a. er der ikke mindre end 7 små museer i byen. Nedenfor byen ligger et af egnens største vandreservoir, bygget i tresserne.
 • Udflugt 3: Middelhavs perler (inkl. Frokost)

  I dag kører vi sydpå, og første stop er den lille kystby Altea. Oppe i den gamle bydel vandrer vi i en labyrint af brostensbelagte gader med fine, hvidkalkede huse.

  Efter en lille kaffepause på byens charmerende torv forsætter vi i bussen forbi Benidorm og videre mod byen Villajoyosa, som er kendt for sin chokolade. Vi besøger derfor byens store chokoladefabrik og ser, hvordan produktionen foregår. Bagefter skal vi opleve de stemningsfulde gader nede ved kysten. I modsætning til Altea, bliver vi her mødt af en overdådighed af farver på husene. Det er i dette sjove og fotogene kvarter tæt på havet, at vi nyder dagens frokost.

  Udflugt 3: Middelhavs perler (inkl. Frokost)
 • Udflugt 3 - fakta

  Ved Algar flodens udmunding grundlagdes Altea i tiden hvor araberne herskede over denne del af Middelhavet. Den fredelige og idylliske gamle bydel Poble Antic tiltrækker i dag et stort antal kunstnere, musikere, forfattere og bohemer med trang til fred og ro. Øverst oppe på den 61 meter høje bakke ligger byens stolthed, kuppelkirken La Mare de Deu de Consol, lige ud til byens mest stemningsfulde plads. Altea har i dag 22.000 indbyggere, hvoraf en stor del er fastboende udlændinge, som blandt andet tiltrækkes af det kunstige mikroklima som skabes takket være en lille bjergkæde Serra de Bernia som beskytter mod de kolde vinde fra nord. Villajoyosa (udtales vilja-hro-josa) var egentlig en lille fiskerby, men er i dag en lidt større by med 35.000 indbyggere. Navnet betyder noget i retning af ”glædens by” – og nogen vil mene at det må være på grund af byens to chokoladefabrikker. Det var byens status som vigtig handelsby, der i det 19. århundrede gjorde at man startede med at importere kakao fra Ecuador og Venezuela. De meget kulørte huse nede ved stranden siges at være lavet så byens fiskere havde noget at sejle efter, når de skulle i havn.
 • Udflugt 4: Valencia (Inkl frokost)

  Kun en times kørsel fra Calpe ligger Spaniens 3. største by, vidunderlige Valencia. Vi starter med sightseeing i bus, hvor vi ser brede boulevarder, store parker, gamle monumenter og den store havn. Vi kommer også forbi den futuristiske by for kunst og videnskab, “La Ciudad de Las Artes og las Ciencias", før bussen sætter os af ved den gamle bydel.

  Her går vi rundt mellem fredfyldte plazaer og fine bygninger, hvor nogle er tilbage fra romertiden og tiden under araberne. Den UNESCO-beskyttede silkebørs "La Lonja" fra 1492 regnes for at være en af Europas flotteste gotiske bygninger. På vores gåtur skal vi bl.a. ind i den store katedral med den hellige gral og i torvehallerne Mercado Central, som regnes for at være det smukkeste indendørs fødevaremarked i Spanien.

  Vi afslutter opholdet med en frokost i hjertet af Valencia.

  Udflugt 4: Valencia (Inkl frokost)
 • Udflugt 4 - fakta

  Valencia blev grundlagt for ca. 2200 år siden omkring Turia floden, og ligger i provinsen af samme navn. Mange forskellige folkeslag har igennem tiderne sat deres præg på byen, på godt og ondt. Den turbulente tid er forsat helt op til årene under den Spanske Borgerkrig, hvor byen blev udsat for voldsomme bombardementer. Der bor i dag 800.000 i selve byen og 1,6 million hvis man inkluderer forstæderne. Den berømte Turia Park er en meget lang park som er anlagt i det i dag udtørrede flodleje. Efter en katastrofal oversvømmelse i 1957 omlagde man flodens løb, og man fik derfor mulighed for at gøre det gamle flodleje til et af byens grønne åndehuller. Katedralen er bygget på resterne af gammelt romersk tempel, som sidenhen blev til en moske. Katedralens stolthed er ”den hellige gral”, som siges at være det bæger som Jesus drak af under den sidste nadver. Tidligere var fiskeri og landbrug (Valencia appelsiner og ris) de vigtigste erhverv, men i dag er handel og serviceerhverv sammen med nogle få store industrivirksomheder (bilproduktion) det der beskæftiger flest. Kulinarisk er Valencia kendt som ophavssted for den gule risret, Paella, som efterhånden har fået status af at være hele Spaniens nationalret.
 • To fridage til egen disposition:

  Er du nogenlunde godt til bens, kan en tur op på Peñon de Ifach-klippen anbefales. Her er der et flot haveanlæg og en naturpark med kolonier af havfugle.

  Det er også en stor oplevelse at overvære fiskeriauktionen. Mod beskeden betaling er der adgang til en gangbro, hvorfra du kan følge sceneriet.

  Er du interesseret i fugle og natur, så gå en tur langs Las Salinas søen med de lyserøde flamingoer.

  Endelig kan du selvfølgelig slappe af ved hotellets fantastiske poolområde med stranden lige nedenfor. Sol y Mar betyder sol og hav, og det er lige, hvad du nyder her.

  To fridage til egen disposition:
 • Hjemrejse

  Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune. Ret til ændringer forbeholdes. Dagsprogram fremsendes ca. 2 uger før afrejse.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 2 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information

Vi bor på det store og elegante Gran Hotel Sol y Mar – lige i hjertet af Calpe. Hotellet er et såkaldt Adult Only (kun for voksne) hotel og regnes for at være et af byens bedste. Her finder du alt hvad hjertet kan begære og beliggenheden er helt ideel – i første række, lige ud til strandpromenaden, og kun et stenkast fra byens hovedgade. Sol y Mar har sin egen private Beach Club med infinity swimmingpool, solterrasse og en hyggelig snack-bar i afslappet chill-out stil. Hotellet tilbyder også lejlighedsvis underholdning, et fitness center og en 750 kvm stor wellness og spa afdeling med sauna, jacuzzi, tyrkisk bad og mange andre forskellige bade samt en lang række behandlings tilbud (mod betaling). Her er flere forskellige barer, a la carte restaurant, og en lys og pæn hovedrestaurant, hvor der gøres ekstra meget ud af både kvalitet og variation. Hotellet tilbyder 24 timers roomservice, lejlighedsvis underholdning, og gratis WIFI-internet overalt på hotellet. Alle værelser på Gran Hotel Sol y Mar er lyse og velindrettede, alle med balkon, badeværelse med douche og hårtørrer, aircondition/ varme, satellit-tv med 55” fladskærm samt safeboks, kaffe-faciliteter inkl. kapsler, og minibar mod betaling.

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse med balkon
• Dobbeltværelse med balkon og havudsigt
• Dobbeltværelse med balkon til 1 person
• Dobbeltværelse med balkon og havudsigt til 1 person

Se nærmere information om hotellet her: www.granhotelsolymar.com/en/

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Costa Blanca kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/spain/comunidad-valenciana/costa-blanca

 
(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Costa Blanca brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Vores koncept

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Administrationstillæg
  Administrationstillæg Der opkræves et obligatorisk administrationstillæg på kr. 95 per rejsende. Dette dækker bl.a. udvidet ansvarsforsikring som Bella Rejser i henhold til Pakkerejseloven tegner til alle gæster gennem Gouda Rejseforsikring samt gebyr til Rejsegarantifonden.

   

  Bemærk: Administrationstillæget er obligatorisk - og kan ikke fravælges.

  Pris: 95,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse med balkon 0,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med balkon 1.750,-
 • Dobbeltværelse med balkon og havudsigt 1.800,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med balkon og havudsigt 2.800,-

Afgange og priser

Se vores komplette udvalg af Seniorrejser til Costa Blanca efterår 2024 her. Vær opmærksom på, at
dagsprogrammerne kan variere for forårs- og efterårsrejser.

DatoDestinationLedige pladserFra pris
24/10Se afrejsestederEfterårstur til Costa Blanca fra Rudersdal, Lyngby-Taarbæk og GentofteMere end 810.995,-BestilMere information
31/10Se afrejsestederEfterårstur til Costa Blanca fra Halsnæs og FuresøMere end 810.495,-BestilMere information
7/11Se afrejsestederEfterårstur til Costa Blanca fra Lolland og GuldborgsundMere end 89.995,-BestilMere information
4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.