Skip to main content

Seniorrejser til Costa Brava efterår 2020

På vores tur til Costa Brava forlænger vi sommeren og oplever dette flotte hjørne af Spanien udenfor den hektiske og meget varme højsæson. I slutningen af september og i oktober er varmen behagelig, havet er stadig dejligt lunt og stemningen mere afslappet. Costa Brava er betegnelsen for kyststrækningen mellem Barcelona i syd og den franske grænse og foden af Pyrenæerne i nord.

Direkte oversat betyder Costa Brava ”den vilde kyst”, og hentyder til den lange kyststrækning, som skiftevis byder på smukke forrevne klipper og flotte sandstrande. Inde i baglandet er der frodige landbrugsarealer med nogle af Spaniens største vingårde, og mange skovklædte småbjerge som er så karakteristiske for området. Perlen over alle områdets byer er selvfølgelig Barcelona, en af Europas mest spændende og fascinerende storbyer, beliggende kun 1 times køretur syd for vores ferieby.

Vi bor i den lille kystby Malgrat de Mar, som har en god blanding af turisme og lokalkolorit og ligger lige ud til det blå Middelhav. Selve byen er en af områdets større, og her lever og bor de lokale i snævre gader med normale spanske butikker og barer. Syd for byen ligger et større område med hoteller og en masse udeserveringer samt småbutikker langs den lange strandpromenade og flotte sandstrand. 

Med udgangspunkt i Malgrat de Mar skal vi ud og se nærmere på en perlerække af områdets mange seværdigheder og høre om områdets spændende historie, sociale forhold og religionens betydning. I nord skal vi besøge den verdensberømte kunstner Salvador Dali’s fantastiske museum i Figueres. Inde i landet skal vi opleve det kendte Montserrat kloster, højt oppe i bjergene, og senere skal vi en tur dybt under jorden, i lange gange, hvor tusindvis af flasker spansk champagne (Cava) ligger og modnes. Her sættes vi ind i områdets vindyrkning og fremstillingen af de boblende dråber. Mod syd er det selvfølgelig storbyen Barcelona, vi skal opleve. Spaniens næststørste by byder på et væld af spændende seværdigheder, og vi skal selvfølgelig opleve den største af dem alle, den fantastiske La Sagrada Familia kirke, men også have tid til at indsnuse den herlige stemning, der hersker i byens markedshal og i de små og krogede gader i den gamle bydel.

Søg rejse

Ugens program

Afrejse til Costa Brava

Afgang med bus fra din kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves til Barcelona (nærmere information om afrejsetider følger senere).
Vores danske rejseleder venter på jer i Barcelona lufthavn og følger med i bussen til Aqua Hotel Silhuette & Spa (rejsende fra Sjælland) eller Aqua Hotel Onabrava & Spa (rejsende fra Jylland/Fyn) begge beliggende i Malgrat del Mar. Køretid ca. 1½ time.

Udflugter

Sightseeing langs kysten  (inkl. frokost) 

Introduktionstur i og omkring vores ferieby. En formiddagstur, hvor vi kigger nærmere på Malgret de Mar og de nærmeste byer, så man straks fra første dag kan føle sig hjemme. Rejselederen udpeger alle de vigtigste steder og fortæller om, hvordan man på egen hånd selv kan udforske nærområdet. Vi slutter turen med en god typisk spansk frokost.

Malgret de Mar har knap 19.000 indbyggere, og er én af de få lokale byer, som ligger helt ud til kysten. Byen er i dag vokset sammen med nabobyen Santa Susanna, og hele området var indtil starten af 60’erne et landbrugsområde med hovedvægt på dyrkning af tomater og andre grøntsager.
 

 

Barcelona (inkl. frokost) 

Det er ikke uden grund at Barcelona igennem de seneste år har været én af Europas mest populære storbyer. Barcelona er en unik kombination af pulserende storbyliv og sydlandsk hygge og charme. Her er kulturelle perler i stribevis, spændende historie, strand- og havnemiljø og – ikke mindst – ægte spansk stemning i de smalle og krogede gader i den gamle bydel. På en bus-sightseeing udpeger vi de vigtigste steder og fortæller om byens historie og seværdigheder, og til fods skal vi udforske den store markedshal og de charmerende smalle gader i kvartererne omkring den kendte Rambla – byens hovedstrøg. Dagens højdepunkt bliver dog utvivlsomt besøget i La Sagrada Familia kirken – den lokale arkitekt Gaudi’s fantastiske mesterværk. La Sagrada Famila er én af verdens mest omtalte og fascinerende kirker og er stadig en byggeplads, selvom Gaudi startede byggeriet for mere end 135 år siden.


Barcelona er Spaniens næststørste by med næsten 5 millioner indbyggere, hvis man tæller forstæderne med. Beliggenheden ud til Middelhavet og tæt på den franske grænse har igennem århundreder tiltrukket alverdens folkeslag, bl.a. Kartagenere, Romere, Gotere og Mauere. I 1200-tallet var byen, sammen med Venedig, Middelhavets vigtigste by. I nyere tid fik Barcelona sin store opblomstring i forbindelse med OL-legene i 1992, hvor der blev investeret enorme beløb i byfornyelse og infrastruktur. Antonio Gaudi blev født i Barcelona i 1852. Trods middelmådige karakterer blev han optaget på arkitektskolen, hvor én af hans lærere udtalte: ”Jeg har enten fundet en vanvittig eller et geni”. Udover hans livsværk La Sagrada Familia, står Guadi også bag en række af Barcelonas herskabsvillaer og lygtepæle, og sågar byens kloakdæksler designede han. Gaudi døde i 1926 efter at være blevet kørt over af en sporvogn, fattig og usselt klædt. 

 

Kloster og champagne (inkl. frokost) 

Montserrat klosteret inde i de flotte bjergområder nordvest for Barcelona er et af Spaniens mest betydningsfulde religiøse steder. Klosteret med tilhørende kirke ligger i 720 meters højde og er omgivet af utroligt smukke og specielle bjerge med vidunderlige udsigter ned i dybe dale. I den imponerende kirke findes der en lille statue af Den Sorte Madonna, og i denne del af Spanien er der en udbredt tro på, at bønner ved madonnaen kan få mirakler til at ske. Efter dette fredfyldte besøg oppe i bjergene, skal vi helt ned under jorden, ned i de dybe og lange gange under vinproducenten Codorniu’s store vingård. Codorniu er kendt som Spaniens største producent af Cava – Spaniens svar på Champagne – og vi får en grundig rundvisning i de labyrintiske kilometerlange underjordiske gange. Undervejs fortælles om hvordan de dyrebare dråber fremstilles, og vi får selvfølgelig også serveret smagsprøver. 

Montserrat klosteret har en broget historie, hvor bl.a. romerne havde et tempel til Venus på stedet. Kirken menes opført i 800-tallet, men først i 1410 fik stedet officielt status som kloster. Én af datidens munke ledsagede Christoffer Columbus på én af turene over Atlanten og er årsagen til, at én af de Antilliske øer i dag hedder Montserrat. Senere blev klosteret plyndret og brændt ned hele to gange af Napoleons tropper. I 1881 erklærede pave Leo XIII officielt jomfruen af Montserrat for Cataloniens skytsengel, og i 1982 besøgte pave John Paul II klosteret. Codorniu er en af Spaniens største vingårde og har eksisteret siden 1551. I 1872 startede man produktionen af Cava, inspireret af franskmændenes champagne, og i dag kan de boblende dråber købes overalt i verden. I 1976 blev stedet erklæret for ”Historical Artistic Monument”.
 

Salvador Dali og kysten mod nord (inkl. frokost) 

Helt oppe ved foden af Pyrenæerne ligger byen Figueres, som er kunstneren Salvador Dali’s fødeby, og det er også her han byggede sit unikke museum. Et museum, som er markant anderledes end normale museer. Den surrealistiske kunstner var en mester i at manipulere beskuerens sanser. En rundtur i museet bekræfter i høj grad dette og er en oplevelse ud over det sædvanlige, også selvom man ikke normalt er til museer. Efter en god frokost kører vi ud til kysten, hvor vi holder kaffepause, og fortsætter derefter hjemturen langs den flotte kyststrækning som byder på et væld af flotte udsigter. 

Salvador Dali regnes for at være én af de mest betydningsfulde surrealistiske kunstnere. Han blev født i Figueres i 1904 og døde efter en lang og dramatisk sygdomshistorie i 1984. Spaniens Kong Carlos tildelte ham i 1982 den fornemme titel ”Marques de Dali de Pubol”, og som tak for dette forærede Dali kongen værket ”Head of Europe”, som blev Dali’s sidste.  Byen Figueres er en af områdets største byer  (46.000 indbyggere). Bynavnet betyder "figentræer " og den er kendt for den meget hyggelige og typisk spanske atmosfære som hersker i den indre by. 

 

To fridage til egen disposition:

Tag eventuelt kysttoget og gå på opdagelse i nabobyerne Calella eller Blanes. Eller gense og videreudforsk Barcelona, som kun ligger en times togkørsel væk. Togstationen ligger bare få hundrede meter fra hotellet.   

 

Besøg evt. den smukke botaniske have Jardín Botánico Marimurtra i nabobyen Blanes.  Den betragtes som Europas største botaniske have for middelhavsplanter og strækker sig over et areal på hele 16 ha.  

Hjemrejse

Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.

Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 (Hverdage kl. 9-17) eller send en mail til: info@bellarejser.dk

Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov. 

Hotel information

Vi bruger flere hoteller på dette rejsemål, herunder kan du finde hotellet vi bruger til din valgte rejse.
Klik på hotelnavnet for at læse om - og se billeder fra hotellet:

Hotel                                              Din afrejseby
Aqua Silhouette Furesø, Frederiksberg, Hørsholm/Rudersdal, Hillerød, Kalundborg, Slagelse, Helsingør, Køge, Roskilde
Aqua Montagut Ringsted, Sorø, Odense, SvendborgAfgange og priser

DatoRejsemålLedige pladserFra pris
29/9Efterårstur til Costa Brava fra Furesø, Hørsholm, Rudersdal, og FrederiksbergMere end 87.995,-Bestil
30/9Efterårstur til Costa Brava fra Ringsted/Sorø, Svendborg, og OdenseMere end 87.995,-Bestil
7/10Efterårstur til Costa Brava fra Hillerød, Kalundborg, og SlagelseMere end 87.995,-Bestil
15/10Efterårstur til Costa Brava fra Helsingør, Køge, og RoskildeMere end 87.995,-Bestil