Skip to main content

Seniorrejser til Kreta efterår 2024

Charmerende Kreta

Grækenlands største ø, Kreta, inviterer til en mageløs mangfoldighed lige fra lange strande til små landsbyer i bjergene. Læg hertil et skønt klima og dejlig mad. Du kan nyde det hele på denne rejse, hvor du bor i gåafstand til både byliv og strandliv.

Kreta er stedet, hvor Zeus blev født, og den store ø langt mod syd er da også på alle måder guddommelig. På denne rejse kommer vi tæt på kulturen, historien og den græske hverdag. 

Du kan udforske det lokale byliv i Rethymnon og slappe af under solen ved pool og strand. På udfl ugterne udforsker vi gader og stræder i Rethymnon, og vi besøger et historisk kloster og lokale pottemagere. Vi tager også langt ud på landet for at få indblik i det autentiske liv her. Og endelig nyder vi en stemningsfuld græsk aften med græsk mad, skøn musik og festlig folkedans. Du er velkommen til at danse med.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • I bus til lufthavnen fra din kommune

  Fra din valgte kommune kører vi med bus til lufthavnen, og du får hjælp med check-in af vores lufthavnsguide, hvis der er brug for det.

  I bus til lufthavnen fra din kommune
 • Vi rejser til Kreta

  Flyet går direkte til Kreta, hvor vores danske rejseleder venter i lufthavnen og kører med i bussen til Hotel Minos i hjertet af Rethymnon. Køretiden er cirka en time og et kvarter.

  Vi rejser til Kreta
 • Udflugt 1: Græsk aften med folklore (inkl. aftensmad)

  Glæd dig til en aften fyldt med ægte græsk stemning. Sidst på eftermiddagen kører vi op til landsbyen Asteri, der ligger på toppen af en lille bakke. Der er tid til at gå rundt i byen sammen med rejselederen, før vi sætter os til bords og nyder godt af det lokale køkken på en typisk græsk taverna. Når du hører de første strofer af Zorba og de andre kendte græske folkemelodier, er du for alvor på ferie, og mon ikke, du får lyst til at deltage i dansen? Du er i hvert fald hjerteligt velkommen! Denne dag er der inkluderet frokost på hotellet, nu hvor vi spiser aftensmaden ude.

  Udflugt 1: Græsk aften med folklore (inkl. aftensmad)
 • Udflugt 1 - fakta

  Det græske køkken bærer altid præg af lokale råvarer og spænder vidt lige fra den kendte græske salat med fetaost til Tzatziki (yougurt med agurk og hvidløg) over til lækre ting som Moussaka (en slags lagsagne) til forskellige velsmagende lammekødsretter. 

  Grækenland har en rig folkedanskultur, og græsk folkedans har eksisteret i over 2500 år. På det græske fastland er der tradition for mest at danse kædedans, imens pardanse er mest udbredt på øerne. I de fleste danse er improvisation et vigtigt element.
 • Udflugt 2: Livet som græker (inkl. frokost)

  Har du nogensinde malket en ged? Ellers har du chancen i dag. Du ser i hvert fald, hvordan man gør. Vi skal langt ud på landet til landsbyen Axos, hvor æslerne stadig trækker møllen, der kværner korn. Vi lærer, hvordan de laver ost, hører om maden i det traditionelle landkøkken, og ser, hvordan fårehyrderne bor. Denne del er ikke for gangbesværede. Senere venter besøg på et museum med imponerende træskulpturer og en dejlig frokost, der serveres med udsigt til Kretas højeste bjerg, Ida, på 2.456 meter. Velbekomme!

  Udflugt 2: Livet som græker (inkl. frokost)
 • Udflugt 2 - fakta

  På Kreta bor ca. 650.000 mennesker. De fleste i ”hovedstaden” Heraklion og i de to store byer Chania og Rethymnon. Øens areal er på 8.336 km2 – lidt større end Sjælland og Lolland tilsammen. Øens højeste punkt er bjerget Psiloritis på 2456 meter. Kreta har formentlig Europas mildeste klima, og det giver mulighed for dyrkning af alverdens frugter og grøntsager. Oliventræerne er de mest iøjnefaldende, men den frugtbare jord og det lune og solrige klima giver mulighed for dyrkning af alt lige fra tomater og agurker til artiskokker og bananer.
 • Udflugt 3: Arkadi klosteret (inkl. frokost)

  I dag byder på dramatisk historie og masser af skønhed. Vi kører gennem smuk natur til Arkadi-klostret, der er et fungerende munkekloster og ikon for oprøret mod osmannerne. Vi ser den imponerende klosterkirke og hører beretningen om heltemodig kamp og en voldsom massakre, der fandt sted her i 1866. Senere besøger vi landsbyen Margarites, der er kendt for sine keramikværksteder. Vi kigger ind på værkstederne, og du har mulighed for at købe et smukt minde fra Kreta med hjem. Vi byder på frokost på vejen.

  Udflugt 3: Arkadi klosteret (inkl. frokost)
 • Udflugt 3 - fakta

  Arkadi-klosteret er kendt for sin unikke arkitektur og rolle i kampagnen for kretensisk uafhængighed. Under det osmanniske herredømme blev klosteret et symbol på modstand, da oprørere valgte at detonere krudtdepotet under en belejring i 1866. Denne tragiske begivenhed cementerede klostrets status som et nationalt ikon for kretensisk mod og stolthed, og tiltrækker i dag besøgende fra hele verden, for at lære om Kretas historie og kultur.
 • Udflugt 4: Byrundtur i Rethymnon (inkl. frokost)

  Din rejseleder vil gerne vise dig alle de charmerende sider af Rethymnon, så du er bedst muligt rustet til at udforske byen på egen hånd. Du kan gå langs stranden og havnen til den gamle bydels venezianske byport på mindre end en halv time, men for at få mest mulig tid til at slentre omkring, kører vi derind. Vi går ad de stemningsfulde gader og ser butikker, værksteder, fiskemarked og et gammelt bageri, der laver kretensisk fillodej, der anvendes til desserter. Glæd dig også til både folkeliv og arkitektur på Mikrasiaton-pladsen. Og til frokost, før vi tager hjem.

  Udflugt 4: Byrundtur i Rethymnon (inkl. frokost)
 • Udflugt 4 - fakta

  Rethymno er med sine 30.000 indbyggere Kretas tredjestørste by. Byen er fyldt med charme og masser af historie skabt af både venezianerne og osmannerne, så kirketårne og minareter rejser sig side om side. De største attraktioner er livet bag de gamle fæstningsmure, Fortezza-fæstningen, den venezianske havn og selvfølgelig den 12 km lange sandstrand med blåt flag, hvor du kan dase efter at have udforsket byen. Vi bor tæt ved Caretta stranden, hvor de store beskyttede havskildpadder kommer op og lægger æg i maj måned.
 • Udflugt 5: Oplev Spinalonga (tilkøb)

  På det østlige Kreta ligger fæstningsøen Spinalonga. Venezianerne og osmannerne har skabt fæstningen, men øen er mest kendt som deporteringsø for spedalske helt frem til 1957. Du har mulighed for at tage på en tankevækkende tur hertil. Da der kun er et begrænset antal pladser, skal turen tilkøbes før afrejse. Pris kr. 849 pr. person.

  Udflugten inkluderer:
  Bus til Elounda med kaffestop undervejs
  Båd til Spinalonga t/r
  Rundvisning på øen
  Dansktalende rejseleder hele dagen samt frokost på lokal restaurant.

  Udflugt 5: Oplev Spinalonga (tilkøb)
 • Udflugt 5 - fakta

  Spinalonga er kun 8 ha stor, men blev på grund af sin placering tidligere anset for at være en strategisk vigtig ø. De gamle grækere opførte et slot på øen og i slutningen af 1500-tallet opførte venetianerne et fæstningsværk. Dette faldt i 1715 i hænderne på det osmaniske rige, og i 1903 besluttede man at samle og isolere spedalske kretensere på øen. Agios Nikolaos blev bygget i 1870 ovenpå ruinerne af en ødelagt og forladt fortidsby. Byen fik sit navn efter sømændenes skytsengel, Agios Nikolaos. Det var italienerne, som under en sejlads fandt den smukke bugt, derfor det italiensk klingende navn Mirabello. Oliven og olivenolie er Kretas vigtigste landbrugsprodukt. Man anslår at der er ca. 32 millioner oliventræer på øen. Der findes flere end 20 forskellige sorter, og øens ældste træer er op mod 2000 år gamle. De fleste oliven høstes i november/december.
 • To fridage til egen disposition:

  Prøv at tage en spadseretur langs Hersonissos’ lange strandpromenade. Nyd den friske havluft og prøv evt. en kop ægte græsk kaffe eller et glas friskpresset appelsinjuice på én af de mange udeserveringer.
  Eller tag evt. lokalbussen ind til Heraklion, som byder på rigtigt storbyliv med masser af butikker, flotte gamle bygninger og et hyggeligt havnemiljø. 

  To fridage til egen disposition:
 • Hjemrejse

  Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres vi i bus tilbage til din kommune.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information

Når man rejser, må man ofte vælge mellem strand og by, når man skal finde hotel. Her får du begge dele. Vi bor nemlig på det dejlige fire-stjernede Hotel Minos i hjertet af Rethymnon, der er den tredjestørste by på Kreta.

Blot et par minutters gang fra hotellet finder du strandpromenaden og den 12 km lange sandstrand med blåt flag. Her lægger skildpadderne æg i maj og juni. Bycentrums restauranter og caféer når du på under 10 minutters gang, og den historiske bydel med den venetianske havn er også inden for gåafstand.

Hotellet byder på et dejligt poolområde, fitness, bar og restaurant med underholdning. Vi bor i gode dobbeltværelser med balkon, køleskab, tv, hårtørrer, safeboks, aircondition samt naturligvis eget bad og toilet.

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse med balkon
• Dobbeltværelse til 1 person med balkon
• Superior dobbeltværelse med balkon

Se nærmere information om hotellet her: www.minos.gr

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Kreta kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/greece/crete

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Kreta brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

 

Vores koncept

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Administrationstillæg
  Administrationstillæg Der opkræves et obligatorisk administrationstillæg på kr. 95 per rejsende. Dette dækker bl.a. udvidet ansvarsforsikring som Bella Rejser i henhold til Pakkerejseloven tegner til alle gæster gennem Gouda Rejseforsikring samt gebyr til Rejsegarantifonden.

   

  Bemærk: Administrationstillæget er obligatorisk - og kan ikke fravælges.

  Pris: 95,-
 • Mad på flyet (t/r)
  Mad på flyet (t/r) På flyvninger med SunClass Airlines er der mulighed for tilkøb af mad. Prisen inkluderer et måltid samt kaffe og the på såvel ud- som hjemrejse. Vær opmærksom på at SunClass Airlines ikke tillader at man selv medbringer mad ombord.  
  Pris: 240,- gælder 19-09-2024, 26-09-2024, 03-10-2024
 • Ekstratur - Spinalonga
  Ekstratur - Spinalonga Da der kun er et begrænset antal pladser, skal denne tur tilkøbes før afrejse.
  Der kræves minimum 15 tilmeldte for at turen gennemføres.

   

   

   

  Den spændende lille fæstningsø Spinalonga, ligger i den berømte Mirabello Bay, omgivet af det flotte turkisblå vand. Ruinerne af de gamle fæstningsværker og huse vidner om, at Spinalonga har en meget lang, spændende og broget historie. Senest blev den helt frem til 1957 brugt som deporteringsø for spedalske fra hele Grækenland.

  Udflugten inkluderer:
  Bus til Elounda med kaffestop undervejs.
  Båd til Spinalonga t/r.
  Rundvisning på øen.
  Dansk rejseleder hele dagen.
  Frokost på lokal restaurant.

  Pris: 849,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse med balkon 0,-
 • Superior dobbeltværelse med balkon 1.000,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med balkon 1.195,-

Afgange og priser

Se vores komplette udvalg af Seniorrejser til Kreta efterår 2024 her. Vær opmærksom på, at
dagsprogrammerne kan variere for forårs- og efterårsrejser.

DatoDestinationLedige pladserFra pris
19/9Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra Kolding/VejleMere end 810.995,-BestilMere information
24/9Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra Gribskov/HillerødMere end 810.995,-BestilMere information
26/9Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra Herning/SkiveMere end 810.995,-BestilMere information
1/10Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra Odsherred og HolbækMere end 810.995,-BestilMere information
3/10Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra Aarhus/Skanderborg-OdderMere end 810.995,-BestilMere information
8/10Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra FrederikssundMere end 810.995,-BestilMere information
4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.