Skip to main content

Seniorrejser til Kreta efterår 2023

Tag på rejse med jævnaldrende fra din kommune. Få masser af skønne oplevelser, når vi tager jer med til det charmerende Kreta, hvor vi oplever øen udenfor den hektiske og meget varme  højsæson. På denne årstid er varmen behagelig, havet lunt og stemningen mere afslappet. Kreta er Grækenlands største ø og også den mest varierede, med store bjerge, grønne olivenlunde, gyldne sandstrande, storbyer, oldtidsbyer og charmerende små landsbyer. Overalt møder man den berømte græske gæstfrihed og den helt unikke afslappede stemning, som Grækenland er så kendt for.

Vi bor centralt i feriebyen Hersonissos på Øst-kreta. Nærområdet byder på såvel hyggelige tavernaer, myldrende græsk shopping liv, og afslappende stunder på en af de mange udeserveringer langs den lange strandpromenade. Ude på øen skal vi i ugens løb, indsnuse ægte græsk idyl på vores udflugt ud til små landsbyer, langt fra alfarvej. Vi kommer også til at mærke historiens vingesus på Knossos, det imponerende minoiske palads fra bronzealderen. Vi skal nyde hav og sejltur til øen Spinalonga i den berømte Mirabello Bay, og vi begejstres utvivlsomt af de tusindvis af oliventræer vi passerer på vej til Agios Nicolaos – en af Kretas smukkeste kystbyer. Sidst, men ikke mindst, skal vi selvfølgelig også opleve den helt unikke aftenstemning, på en ægte græsk taverna med folkedans og græske specialiteter.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • Busopsamling til lufthavnen

  Afgang med bus fra din egen kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves til Kreta (nærmere information om afrejsetider følger senere).

  Busopsamling til lufthavnen
 • Afrejse til Kreta

  Vores danske rejseleder venter på jer i lufthavnen på Kreta og følger med i bussen til Hotel Palmera Beach i byen Hersonissos. Køretid ca. 1⁄2 time.

  Afrejse til Kreta
 • Udflugt 1: Græsk aften med folklore (inkl. aftensmad)

  Man bør ikke besøge Kreta uden at opleve en rigtig typisk græsk aften. Sidst på eftermiddagen kører vi derfor op i én af de små landsbyer, som ligger i højderne bag vores ferieby. I dagens sidste
  solstråler, slentrer vi igennem de smalle gader med de hvidkalkede huse. Billedet krydres med små hyggelige butikker og ældre græske mænd, som sidder på små taburetter og ordner verdenssituationen. Når mørket sænker sig, spiser vi et typisk græsk måltid aftensmad i en af de nærliggende byer. Stemningen er helt unik, og bliver kun endnu mere autentisk græsk, når vi får besøg af græske folkedansere, som danser og spiller Zorba og alle de andre klassiske melodier. (Vi spiser frokost på hotellet denne dag.)

  Udflugt 1: Græsk aften med folklore (inkl. aftensmad)
 • Udflugt 1 - fakta

  Det græske køkken bærer altid præg af lokale råvarer og spænder vidt lige fra den kendte græske salat med fetaost til Tzatziki (yougurt med agurk og hvidløg) over til lækre ting som Moussaka
  (en slags lagsagne) til forskellige velsmagende lammekødsretter. 

  Grækenland har en rig folkedanskultur, og græsk folkedans har eksisteret i over 2500 år. På det græske fastland er der tradition for mest at danse kædedans, imens pardanse er mest udbredt på øerne. I de fleste danse er improvisation et vigtigt element.
 • Udflugt 2: Livet som græker (inkl. frokost)

  En helt anderledes dag, hvor vi skal ud og opleve det unikke og ”rigtige” Kreta. Ad små veje kører vi ud på landet, langt væk fra kystens turistbyer. Herude i det smukke landskab skal vi besøge
  nogle små idylliske landsbyer, hvor livet går sin vante gang i en utrolig afslappet og fredfyldt atmosfære. Vi besøger et privat græsk hjem, hvor de byder os på te og viser os deres egen private køkkenhave, hvor de dyrker deres mange sydlanske grøntsager. I landsbykirken hører vi om den græsk ortodokse tro, og ved frokosttid mødes vi med den lokale gedefarmer, foran landsbyens lokale ”forsamlingshus”. Han viser os hvordan man laver ost af gedemælk, og sammen med rigtige kokke skal vi selv tilberede dagens frokost. Vi skal selvfølgelig bruge de grøntsager, som vi plukkede og hev op ad jorden tidligere på dagen. Vi får også demonstration af, hvordan et typisk græsk brød bages, ser hvordan græsk kaffe brygges, og hører om hvordan grækernes snaps ”Raki” laves. Når alt er tilberedt, sætter vi os til bords og nyder et rigtigt godt og typisk græsk måltid, med bl.a. Tzaziki og græsk salat – et måltid, som vi selv har været med til at forberede og tilberede.

  Udflugt 2: Livet som græker (inkl. frokost)
 • Udflugt 2 - fakta

  På Kreta bor ca. 650.000 mennesker. De fleste i ”hovedstaden” Heraklion og i de to store byer Chania og Rethymnon. Øens areal er på 8.336 km2 – lidt større end Sjælland og Lolland tilsammen. Øens højeste punkt er bjerget Psiloritis på 2456 meter. Kreta har formentlig Europas mildeste klima, og det giver mulighed for dyrkning af alverdens frugter og grøntsager. Oliventræerne er de mest iøjnefaldende, men den frugtbare jord og det lune og solrige klima giver mulighed for dyrkning af alt lige fra tomater og agurker til artiskokker og bananer.
 • Udflugt 3: Spinalonga og Agios Nikolaos (inkl. frokost)

  På denne heldagsudflugt kører vi østpå, ud mod byen Elounda, en hyggelig lille by, som indtil for få år siden blot var et pittoresk fiskerleje. Vi passerer talrige olivenlunde, og den sidste del af
  strækningen er nok én af Kretas allerflotteste, med fantastiske udsigter udover bugten og havet. Efter ankomst til Elounda sejler vi ud til den lille fæstningsø Spinalonga. Øen ligger i den berømte Mirabello Bay, som har været brugt til flere spillefilm på grund af det flotte turkisblå vand. Ruinerne af gamle fæstningsværker og  huse vidner om, at Spinalonga har en meget lang, spændende og broget historie. Senest blev den helt frem til 1957 brugt som deporteringsø for spedalske fra hele Grækenland. Efter en rundvisning sejler vi tilbage og kører mod den  nærliggende by Agios Nikolaos, én af Kretas mest charmerende kystbyer. Her spiser vi frokost lige ud til den lille bundløse sø, som ligger midt i byen, og vi får også tid til lidt shopping på egen hånd.

  Udflugt 3: Spinalonga og Agios Nikolaos (inkl. frokost)
 • Udflugt 3 - fakta

  Spinalonga er kun 8 ha stor, men blev på grund af sin placering tidligere anset for at være en strategisk vigtig ø. De gamle grækere opførte et slot på øen og i slutningen af 1500-tallet opførte venetianerne et fæstningsværk. Dette faldt i 1715 i hænderne på det osmaniske rige, og i 1903 besluttede man at samle og isolere spedalske kretensere på øen. Agios Nikolaos blev bygget i 1870 ovenpå ruinerne af en ødelagt og forladt fortidsby. Byen fik sit navn efter sømændenes skytsengel, Agios Nikolaos. Det var italienerne, som under en sejlads fandt den smukke bugt, derfor det italiensk klingende navn Mirabello. Oliven og olivenolie er Kretas vigtigste landbrugsprodukt. Man anslår at der er ca. 32 millioner oliventræer på øen. Der findes flere end 20 forskellige sorter, og øens ældste træer er op mod 2000 år gamle. De fleste oliven høstes i november/december.
 • Udflugt 4: Knossos  (inkl. frokost)

  Kretas største seværdighed er utvivlsomt Knossos – det minoiske palads fra bronzealderen, som ligger på højdedragene, 6-7 km syd for Heraklion. Knossos var centrum for den minoiske kultur og var i bronzealderen Europas flotteste og mest luksuriøse palads. Udgravninger viser, at stedet har været beboet så langt tilbage som 7000 år f.Kr., men storhedstiden var i perioden 1900-1600 f.Kr. På rundvisningen imponeres man gang på gang over de byggetekniske, indretningsmæssige og kunstneriske evner, befolkningen havde på så tidligt et tidspunkt i Europas historie, og vi hører om de store slotsgårde, templer, magasin- og arbejdsrum, så vi får en fornemmelse af, hvordan minoerne levede og boede lang tid før vores tidsregning. Efter rundvisningen afsluttes dagen med frokost og en lille spadserertur i Heraklion.

  Udflugt 4: Knossos  (inkl. frokost)
 • Udflugt 4 - fakta

  Knossos er ét af Europas ældste vidnesbyrd om menneskelig civilisation. Stedet blev først genopdaget i 1878 og begyndt udgravet i 1899. Paladset var det største af Kretas i alt 4 paladser og bestod af slotsgårde, templer, arbejdsrum og værksteder, store opbevaringsrum og ca. 1400 værelser. De første udgravninger blev foretaget af den engelske arkæolog Arthur Evans, som også foretog de første rekonstruktioner af søjler og fresker. Man ved i dag, at hele paladset blev ødelagt af et voldsomt jordskælv i år 1700 f.Kr. og derefter genopbygget til det, vi i dag kan se resterne af. minoerne var handelsfolk og har fået deres navn opkaldt efter deres største og mest berømte konge – kong Minos – som ifølge de græske savnfortællinger var søn af guden Zeus.
 • To fridage til egen disposition:

  Prøv at tage en spadseretur langs Hersonissos’ lange strandpromenade. Nyd den friske havluft og prøv evt. en kop ægte græsk kaffe eller et glas friskpresset appelsinjuice på én af de mange udeserveringer.
  Eller tag evt. lokalbussen ind til Heraklion, som byder på rigtigt storbyliv med masser af butikker, flotte gamle bygninger og et hyggeligt havnemiljø. 

  To fridage til egen disposition:
 • Hjemrejse

  Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres vi i bus tilbage til din kommune.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information

Vi bor på det flotte 4-stjernede Palmera Beach Hotel, der ligger meget centralt og tæt på nogle af Hersonissos’ små hyggelige strande. Lige foran hotellet går den lange strandpromenade, som indbyder til hyggelige spadsereture, med vandet på den ene side og masser af cafeer og restauranter på den anden side. Bagved hotellet finder du Hersonissos pulserende hovedgade med et væld af butikker.

Hotellet er i 2018/19 blevet gennemrenoveret og har en lille swimmingpool, en stor fredelig have, elevator, lounge-bar, restaurant, a la carte restaurenten Palmera Seaside, som er beliggende ude på strandpromenaden, opholdsrum og et spa- og wellnesscenter. Der er gratis WIFI-internet overalt på hotellet. 

Alle værelser på Palmera Beach Hotel er moderne og nydelige, har balkon og badeværelse med douche eller karbad samt hårtørrer, safeboks, minikøleskab, aircondition/varme og satelit tv.

Vælg mellem 5 typer værelser:
• Standard dobbeltværelser mod sidegade
• Standard dobbeltværelser mod haven
• Standard dobbeltværelser mod havet
• Standard enkeltværelser mod haven
• Standard enkeltværelser mod havet

Hotellets egen hjemmeside (Engelsk)

 

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Kreta kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/greece/crete

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Kreta brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

 

Vores koncept

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Administrationstillæg
  Administrationstillæg Der opkræves et obligatorisk administrationstillæg på kr. 95 per rejsende. Dette dækker bl.a. udvidet ansvarsforsikring som Bella Rejser i henhold til Pakkerejseloven tegner til alle gæster gennem Gouda Rejseforsikring samt gebyr til Rejsegarantifonden.

   

  Bemærk: Administrationstillæget er obligatorisk - og kan ikke fravælges.

  Pris: 95,-
 • Mad på flyet t/r
  Mad på flyet t/r På flyvninger med SAS Charter er der mulighed for tilkøb af mad. Prisen inkluderer et måltid samt kaffe og the på såvel ud- som hjemrejse. Vær opmærksom på at SAS Charter ikke tillader at man selv medbringer mad ombord.  
  Pris: 200,- gælder 24-09-2023, 01-10-2023, 08-10-2023

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse mod sidegade 0,-
 • Dobbeltværelse mod haven 750,-
 • Dobbeltværelse mod haven til 1 person 1.750,-
 • Dobbeltværelse mod havet 1.900,-
 • Dobbeltværelse mod havet til 1 person 2.400,-

Afgange og priser

DatoDestinationLedige pladserFra pris
24/9Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra BallerupFuldbooket, venteliste9.495,-Book på ventelisteMere information
30/9Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra Aabenraa og SønderborgFuldbooket, venteliste9.495,-Book på ventelisteMere information
1/10Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra Gladsaxe og Ballerup29.495,-BestilMere information
7/10Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra Skanderborg/Odder49.495,-BestilMere information
8/10Se afrejsestederEfterårstur til Kreta fra Gentofte og Lyngby-TaarbakFuldbooket, venteliste9.495,-Book på ventelisteMere information
4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de andre deltagere, fordi stort set alle kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på det samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.