Skip to main content

Seniorrejser til Paguera efterår 2022

På denne Mallorca rejse sætter vi fokus på øens sydvestlige side, og vi oplever Mallorca, når øen er mindre hektisk end i højsæsonen, og vejret stadig er dejligt lunt og behageligt.

Mallorca er evigt populær og kendt for sit frodige landskab, med duftende citron- og appelsintræer, olivenplantager, og vinmarker. Her er en fantastisk smuk og varieret natur med bjerge, sletter samt charmerende byer med et væld af kultur og historie, og ikke mindst en venlig, gæstfri befolkning.

Udover smukke gamle byer som bl.a. Valldemossa kigger vi selvfølgelig også nærmere på øens flotte og maleriske ”hovedstad” Palma. Vi skal nyde fantastiske udsigter på turen op langs øens bjergrige vestkyst, og køre med det gamle veterantog op til den frodige Sóller dal. Vi skal også kigge nærmere på to af Mallorcas vigtigste afgrøder – oliven og vin – og besøge gårde hvor vi får smagsprøver, og høre om hvordan afgrøderne dyrkes, høstes og bearbejdes.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Vores koncept

Ugens program

Afrejse til Mallorca
Afgang med bus fra din valgte kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves direkte til Palma på Mallorca. (nærmere information om rejsetider følger senere). Vores danske rejseleder venter i Palma lufthavn og følger med i bussen til jeres hotel i Paguera, som ligger ca. 40 minutters kørsel fra lufthavnen.

Udflugter:

Med “Appelsintoget” til  Sóller (inkl. frokost)

Efter en halv times bustur er vi fremme ved togstationen tæt ved Palma by. Herfra tager vi den flotte tur med appelsintoget til Sóller. I løbet af en times tid bringer toget os – i adstadigt tempo – op mod Mallorcas nordvestlige side. Første del går ud over den frodige slette, der ligger nord for Palma, siden kører toget op gennem de fantastiske Tramuntana bjerge, indtil vi til sidst kommer ned i den frugtbare Sóller dal. Undervejs kører vi over gamle broer, igennem tunneller og skønne dale med appelsin-, citron-, mandel-, figen- og oliventræer og får den ene flotte udsigt efter den anden. Ved endestationen i Sóller er der en kort kaffepause, inden vi fortsætter med en hyggelig gammel sporvogn ned til den idylliske kystby Port Sóller. Her spiser vi frokost, og der bliver tid til at nyde den flotte strandpromenade og de naturskønne omgivelser, inden vi med bus kører ud af dalen tilbage mod Paguera.

Togstrækningen Palma-Sóller regnes for at være den absolut smukkeste tur på Mallorca. Den smalsporede jernbane blev indviet i 1911 og de over 100 år gamle togvogne er stadig i brug den dag i dag. Banen er 27 km lang og blev i sin tid bygget for at lette transporten af appelsiner til Palma by. Port Sóller er et lille idyllisk fiskerleje med en naturhavn, beliggende nedenfor det bjergrige område på øens nordvestlige kyst, og den var et af de første turistrejsemål på Mallorca. Den gamle bydel i Sóller stammer helt tilbage fra 1300-tallet og har fået lov til at stå stort set uforandret, så atmosfæren er noget af det tætteste, man kommer på det oprindelige, autentiske Mallorca.

Palma by (inkl. frokost)

Mallorca’s ”hovedstad” Palma de Mallorca er målet for dagens tur. I udkanten af den smukke by gør vi fotostop ved den gamle Bellver borg og nyder den fantastiske udsigt ind over Palma. Herefter kører vi en byrundtur, hvor rejselederen undervejs udpeger de forskellige seværdigheder. Vi sættes af tæt ved den imponerende katedral, som vi selvfølgelig skal ind og se. Herfra fortsætter vi til fods ind i den gamle bydel med de stemningsfyldte gader. Dagen afsluttes med frokost et hyggeligt sted.

Palma de Mallorca er både øens og hele øgruppen Balearenes ”hovedstad” og har i dag godt 400.000 indbyggere, hvilket gør den til Spaniens 12. største by. Her er både en gammel bydel med de smalle og krogede gader, hyggelige plazaer, og shoppinggader med store varehuse og eksklusive forretninger. La Seu katedralen stammer helt tilbage fra 1229, men blev først færdiggjort i 1601. En større renovering blev foretaget i 1901, og her var den senere så berømte katalanske arkitekt Gaudi dybt involveret indtil han afbrød samarbejdet pga. af uoverensstemmelse med bygherren.

Vestkystens Tramuntana bjerge (inkl. frokost)

I dag skal vi ud at køre på nogle af Mallorcas allerflotteste vejstrækninger. Fra Paguera kører vi mod den meget idylliske landsby Valldemossa, byen Chopin gjorde verdensberømt, idet han i en årrække boede på byens kloster. Vi slentrer rundt i den charmerende gamle by og besøger Karteuser museet inden vi indtager en god frokost. Hjemturen går ad kystvejen i de imponerende Tramuntana bjerge. Her får vi den ene flotte panoramaudsigt efter den anden, imens vi kører gennem golde bjerglandskaber, grønne pinjeskove og ødebeliggende små landbrug. Vi gør kaffe- og udsigtstop på vejen, så vi kan strække ben, og få tid til at fotografere den fantastiske natur.

Tramuntana bjergene strækker sig over det meste af Mallorcas vestkyst og kom i 2011 på UNESCOs World Heritage Site liste. Højeste punkt er Puig Major på 1445 meter. Bjergene beskytter om vinteren resten af øen mod de kolde og fugtige vinde fra nordvest, og området får næsten fire gange så meget nedbør som øens tørreste egne. Landsbyen Valldemossa ligger smukt oppe i bjergene på Mallorca. Den lille fine by med den flotte arkitektur har altid tiltrukket mange besøgende, også den polske komponist Frédéric Chopin besøgte landsbyen i vinteren 1838/39. Han var her sammen med sin elskerinde, den franske forfatterinde George Sand (Lucile Aurore Dupin). De boede i det nedlagte Karteuserkloster, som blev opført i den sene middelalder, mens den nuværende bygning stammer fra 1700-tallet. Klostret blev bygget til Mallorcas helgen Santa Catalina Tomàs, der var født i Valldemossa.

Vin og oliven (inkl. let frokost)

Den centrale del af Mallorca er målet for dagens tur, hvor vi besøger vingården Macia Batle. Her får vi et indblik i, hvordan man dyrker og passer de mange oliventræer, og vi hører om den specielle olivensort, som kun kan dyrkes på Mallorca. Dagen afsluttes med et besøg i Maciá Batle’s vinkælder, hvor vi hører om produktionen af Mallorcas vine. Vi får selvfølgelig nogle smagsprøver og smager bl.a. en sød vin samt typiske mallorcinske småkager. Der vil være mulighed for at købe vin og olivenolie med hjem til rimelige priser.

Macíá Batle og hans kone havde aldrig forestillet sig, at det sted, hans bedstefar byggede i 1856, ville blive en af de førende vingårde og mest kendte vinsagaer på Mallorca. I dag råder Macíá Batle over 70 hektar vinmarker og distribuerer sine vine til flere lande, heriblandt til 2 importører i Danmark.

To fridage til egen disposition:

Tag eventuelt på en gåtur op til Fornells i Paguera’s vestlige ende, og nyd de smukke huse samt den enestående udsigt udover bugten og byen. Ikke for gangbesværede.

En anden mulighed er at tage lokalbussen til Palma og bruge et par timer på shopping i de mondæne butikker i strøggaderne eller nyde stemningen i de smalle gader i den gamle bydel bag katedralen.

Dagen kan også benyttes til et besøg på den kendte dansker Jacob Asbæks imponerende kunstgalleri udenfor den lille by Sa Coma, tæt på vores ferieby. Her går idyl, moderne kunst og smuk natur op i en højere helhed.

Hjemrejse til Danmark
Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

Ret til ændringer forbeholdes.

Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse

 

For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af turen, kræver vi, at man på rejsen er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne bære sin kuffert, og man skal kunne gå på trapper og brosten, og i øvrigt følge med på udflugternes gåture i et nogenlunde tempo. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov. 

Hotel information

Vi bor på det veldrevne og flotte 4-stjernede Hotel Valentin Reina Paguera. Hotellet ligger lige i centrum af Paguera, tæt på hovedgaden med gode shopping muligheder, og med under 5 min’s gang til den dejlige strand og den hyggelige strandpromenade, med et væld af restauranter og cafeer.

Valentin Reina Paguera er et såkaldt ”adult only” hotel og har et meget flot og hyggeligt pool-område, midt i en frodig suptropisk have. Der er aftenunderholdning flere gange om ugen, restaurant og barer. Derudover har hotellet både fitnesscenter og wellness center med sauna og spabad.

De velindrettede og flotte værelser har eget badeværelse, hårtørrer, safeboks, minikøleskab, gratis WIFI internet, aircondition, satelit-tv, kaffe/the faciliteter samt balkon.

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse • Dobbeltværelse med havudsigt
• Enkeltværelse standard
• Enkeltværelse med havudsigt

Se nærmere information om hotellet her (hotellets egen hjemmeside - engelsk)

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Mallorca kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/spain/balearic-islands/mallorca

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Paguera brochure.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her