Skip to main content

Seniorrejser til Sorrento efterår 2024

Fascinerende Syditalien
Sorrento-halvøen inkl. Pompeji og Amalfikysten

Tag med til den frodige Sorrento-halvø, omgivet af ægte italiensk skønhed. Dette naturskønne område byder på en sand perlerække af maleriske,  charmerende byer og stribevis af fantastiske udsigter.

I ugens løb skal vi opleve Sorrento-halvøens syditalienske karakteristika og kontraster. Idylliske småbyer, gamle ruiner, imponerende naturscenarier, terrasser med oliventræer og fredelige oaser med velduftende citronlunde. Vi skal opleve den hektiske syditalienske trafik, og ikke mindst, de temperamentsfulde og meget gæstfrie Syditalienere.

Vi bor på det fine gamle familieejede Hotel Jaccarino, beliggende højt hævet over  Napolibugten og med en vidunderlig udsigt.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • I bus til lufthavnen fra din kommune

  Fra din valgte kommune kører vi med bus til lufthavnen, og du får hjælp med check­in af vores lufthavnsguide, hvis der er brug for det.

  I bus til lufthavnen fra din kommune
 • Vi rejser til Sorrento

  Flyet går direkte til Napoli, hvor vores danske rejseleder venter i lufthavnen og kører med i bussen til Hotel Jaccarino i Sant Agata. Køretiden er cirka 1 time og 30 minutter.

  Vi rejser til Sorrento
 • Udflugt 1: Introduktionstur til Sorrento (inkl. aftensmad)

  Eftermiddagstur til Sorrento, områdets største by. Her skal vi opleve byens mange ”ansigter” - i første omgang får vi en smagsprøve på hvordan Syditalien fungerer rent trafikalt. De smalle gader og alt for mange biler, kombineret med godt syditaliensk temperament, giver et fascinerende og hektisk byliv med masser af larm, støj og noget der ligner organiseret kaos. Men bare få hundrede meter herfra, ånder alt fred og idyl med små duftende citronlunde og luksushoteller i parklignende haver.

  Vi stiger af bussen ved byens torv, hvor den bilfri zone og den historiske del af Sorrento begynder. Her går vi rundt i gågader fyldt med forretninger, isboder, restauranter og udeserveringer. Midt i kvarteret kommer vi bl.a. forbi kirken som dannede baggrund til en af scenerne i filmen ”Den skaldede frisør” med Pierce Brosnan og Trine Dyrholm.

  Senere besøger vi en udsigtsterrasse, hvorfra man kan se ned på havnen og de mange badebroer, som er så karakteristiske for Sorrento. Midt i den gamle bydel gør vi også et lille stop ved et sted som fremstiller den typiske lokale drik, limoncello likøren. Vi spiser aftensmad i byen, for rigtig at opleve den charmerende by, når mørket sænker sig. Frokost på hotellet denne dag. 

  Udflugt 1: Introduktionstur til Sorrento (inkl. aftensmad)
 • Udflugt 1 - fakta

  Sorrento ligger på den nordlige side af Sorrento-halvøen – ud mod Napoli bugten og er den største af halvøens byer med sine godt 17.000 indbyggere. Om sommeren øges dette tal til næsten 125.000 på grund af de mange turister, som navnlig er tyske, amerikanske og engelske. Byen ligger på et stort plateau ca. 50 m over havet, med en næsten lodret klippevæg ned mod havet, og består af en gammel historisk bydel som formentlig er grundlagt af  Grækerne ca. år 800 f.Kr. Den dag i dag kan man stadig se resterne af de gamle græske bymure og byporte, ligesom store dele af gadebelægningen stammer fra den tid. Dengang var Sorrento et stort handelscentrum, i dag er turisterhvervet den altoverskyggende indkomstkilde.
 • Udflugt 2: Amalfi-kysten (Inkl. frokost)

  Denne dag skal vi ned på den sydlige del af Sorrento-halvøen, den del som vender ud mod den store Salerno-bugt. Kyststrækningen, som i 1997 blev opført på UNESCOs liste over verdensarven, er nok Italiens flotteste og mest idylliske. Oppe fra den snoede kystvej, får vi det ene fantastiske vue efter det andet, og vi passerer blandt andet den lille pittoreske by Positano, som nærmest ligger klistret op ad klipperne. Længere henne af kysten gør vi stop i byen Amalfi som er kystens hovedby. Den lille smukke by ligger nærmest klemt inde mellem to store bjerge, og har kun en smal åbning ud til kysten. Her bliver der tid på egen hånd, til at gå rundt i den lange gågade, fyldt med butikker og caféer, ligesom den imponerende Sant’ Andrea katedral, absolut også er et besøg værd. 

  Efter et par timer, sætter vi kurs mod turens sidste stop, byen Ravello. Byen ligger højt hævet over Amalfikysten, på et plateau, 365 m over havets overflade. Her spiser vi frokost og oplever efterfølgende den meget velbevarede rigmandsvilla, Villa Rufolo, som stammer tilbage fra år 1270. Vi skal indsnuse den helt specielle stemning der hersker i byen, og ikke mindst, nyde den overdådige udsigt ned over Amalfi-kysten. Da forstår man hvorfor Ravello altid har været en magnet, som har tiltrukket alverdens kunstnere og rigmænd.

  Udflugt 2: Amalfi-kysten (Inkl. frokost)
 • Udflugt 2 - fakta

  Amalfi har i dag kun 5-6000 indbyggere, men i sin storhedstid omkring år 1000 boede der ca. 70.000 i byen. På det tidspunkt var Amalfi en meget vigtig handelsby med skibstrafik til store dele af det østlige Middelhav. De følgende år var turbulente og mange forskellige folkeslag kæmpede om herredømmet over byen, som langsomt blev ødelagt og mistede sin betydning. Byens indbyggere søgte alternative indtjeningskilder og papirfremstilling blev snart det vigtigste erhverv. Teknikken havde de hjembragt fra Mellemøsten og en kraftig håndlavet papirtype, Bambagina, blev hurtigt populær og eksporteres den dag i dag til bl.a. USA. Blandt de kunstnere og kendisser som i tidernes løb er blevet tiltrukket af Ravello og Amalfi-kysten er bla. Richard Wagner, Greta Garbo, Joan Miró, Sophia Loren og Jacqueline Kennedy.
 • Udflugt 3: Pompeji (inkl. frokost)

  Gamle bygninger og sten er måske ikke altid så spændende, men denne dag skal vi opleve en klar undtagelse. Byen Pompeji blev år 79 e.Kr. ramt af et kæmpe udbrud fra den nærliggende vulkan Vesuv, og blev fuldstændig begravet af et 4-5 meter tykt lag af aske og pimpsten. Disse materialer nærmest konserverede byen og er årsagen til, at vi i dag kan gå rundt i en over 2000 år gammel oldtidsby, hvor gader og huse er så velbevarede at man tydeligt kan forestille sig hvordan de levede og boede.

  På den guidede rundtur kommer vi forbi rester af templer, amfiteater, byens offentlige bade, bagerier, madserveringssteder, butikker, ydmyge boliger og store villaer. Turen ender ved byens store forum, den offentlige forsamlingsplads. Grundet vulkanudbruddets karakter med meget giftige gasarter døde mange øjeblikkeligt. Sammensætningen af aske, pimpsten og vand dannede en slags cement kapsel om dem, så de så at sige blev foreviget i dødsøjeblikket. Dette giver os derfor et helt unikt indblik i, hvordan indbyggerne levede. Efter rundvisningen indtager vi dagens frokost på en nærliggende restaurant. Rundvisningen tager ca. 1½ time og foregår i meget kuperet terræn.

  Udflugt 3: Pompeji (inkl. frokost)
 • Udflugt 3 - fakta

  Pompeji er formentlig grundlagt omkring år 900 f.Kr og var en driftig havne- og handelsby med ca. 500 atriumhuse (for de velstående) og ca. 600 toetages huse (for de fattige). Man kan se at Pompeji var en rig by, og den havde ca. 20.000 indbyggere da Vesuv gik i udbrud. I dag ligger det gamle Pompeji langt fra havet, men det skyldes at udbruddet har omformet hele landskabet. Selvom befolkningen havde fået et varsel i form af et stort jordskælv en halv snes år før udbruddet, så opfattede de ikke Vesuv som en farlig vulkan, tværtimod bosatte man sig langt op ad bjergets sider. Pompeji blev genopdaget i 1594, men udgravningerne kom først i gang i 1748 og er forsat helt op til vor tid. Udgravningerne er på UNESCOS verdensarvsliste.
 • Udflugt 4: Citroner og Gnocchi (inkl. frokost)  

  En helt anderledes dag hvor vi kommer tæt på naturen og livet ude på landet. På skråningerne mellem Sorrento og vores hotel skal vi besøge et rigtigt syditaliensk familielandbrug. Her overvældes man straks af al frodigheden, af duftene fra citrontræer, lugten fra køerne, af stilheden og roen, og ikke mindst af den gæstfrihed familien viser os. Rosa og hele hendes store familie har åbnet deres landsted for publikum, så vi kan komme tæt ind på hvad man producerer, og hvordan man dyrker og tilbereder det. Som de fleste andre af egnens landsteder er citroner den vigtigste afgrøde, og de bruges bl.a. til fremstilling af den typiske Sorrento likør ”Limoncello”.

  På familiens marker er der også appelsintræer, oliventræer og tomater, og i staldene er der køer og gæs. Ud af alle disse råvarer laver familien de lækreste hjemmelavede produkter, og der vil være et stort udvalg af bl.a. Limoncello og oliven til at købe med hjem. Dele af vores typisk italienske frokost skal vi selv være med til at lave, idet Rosa underviser os i fremstillingen af Gnocchi alla Sorrentina, en specialitet for Sorrento-egnen.

  Udflugt 4: Citroner og Gnocchi (inkl. frokost)  
 • Udflugt 4 - fakta

  Citroner er områdets vigtigste afgrøde. Overalt møder man velduftende citronlunde eller enkeltstående citrontræer i folks haver. Træet stammer fra Kina og Indien og man mener at de første citrontræer er blevet indført kort før vores tidsregning. En stor del af citronproduktionen går til fremstilling af den lokale Limoncello likør – og her bruges kun skallen. Der produceres ca. 12.000 tons citroner i området og arealerne med citrontræer er på ca. 500 hektar
 • To fridage til egen disposition:

  Tag eventuelt hotelbussen ned til Sorrento og oplev den helt specielle stemning der er nede ved havnen og de mange badebroer. Hvis du bliver dernede efter solnedgang, belønnes du af en imponerende hyggelig stemning i den gamle bydel.

  To fridage til egen disposition:
 • Hjemrejse

  Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres vi i bus tilbage til din kommune.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information

Det hæderkronede gamle Hotel Jaccarino, har været drevet af familien af samme navn siden 1890. Hotellet består af flere forbundne bygninger med mange kringelkroge, niveauer, trapper og terrasser. Stilen er typisk gammeldags klassisk italiensk. Hotellet ligger et par minutters gang fra centrum af Sant Agate. Her findes en halv snes restauranter, supermarked, bank og diverse småbutikker. Der kører hotelbus til Sorrento centrum et par gange om dagen, mod betaling.

I restauranten indtager vi den inkluderede halvpension. Morgenmaden er buffet, aftensmaden er en typisk italiensk 3-retters menu, der serveres ved bordene. Om aftenen åbner baren ved hotellets udsigtsterrasse, hvor gæsterne kan nyde en drink, imens man nyder synet af de titusinder af lys rundt om Napoli-bugten.

Værelserne er nydelige, i klassisk italiensk stil men noget uensartede grundet bygningens udformning. Alle værelser har badeværelse med douche eller badekar. Der findes hårtørrer, badekåbe, slippers, aircondition, satelit-tv samt safeboks og en minibar.

Hotellet har elevator men også mange trapper.

Vælg mellem:
• Standard dobbeltværelse uden balkon og udsigt
• Dobbeltværelse med balkon
• Dobbeltværelse med balkon og udsigt
• Singleværelse uden balkon og udsigt
• Dobbeltværelse til 1 person med balkon
• Dobbeltværelse til 1 person med balkon og udsigt

Se nærmere information om hotellet her: www.hoteljaccarino.com/en/

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Sorrento kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/italy/campania/sorrento

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores brochure vedr. Sorrento.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Vores koncept

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Administrationstillæg
  Administrationstillæg Der opkræves et obligatorisk administrationstillæg på kr. 95 per rejsende. Dette dækker bl.a. udvidet ansvarsforsikring som Bella Rejser i henhold til Pakkerejseloven tegner til alle gæster gennem Gouda Rejseforsikring samt gebyr til Rejsegarantifonden.

   

  Bemærk: Administrationstillæget er obligatorisk - og kan ikke fravælges.

  Pris: 95,-

Værelsesvalg og andet

 • Standard dobbeltværelse uden balkon og udsigt 0,-
 • Dobbeltværelse med balkon 800,-
 • Singleværelse uden balkon og udsigt 1.600,-
 • Dobbeltværelse med balkon og udsigt 1.900,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med balkon 2.500,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med balkon og udsigt 3.200,-

Afgange og priser

Se vores komplette udvalg af Seniorrejser til Sorrento efterår 2024 her. Vær opmærksom på, at
dagsprogrammerne kan variere for forårs- og efterårsrejser.

DatoDestinationLedige pladserFra pris
18/9Se afrejsestederEfterårstur til Sorrento fra Halsnæs/FuresøMere end 811.495,-BestilMere information
25/9Se afrejsestederEfterårstur til Sorrento fra Svendborg, Langeland og FaaborgMere end 811.495,-BestilMere information
2/10Se afrejsestederEfterårstur til Sorrento fra Frederiksberg og DragørMere end 811.495,-BestilMere information
9/10Se afrejsestederEfterårstur til Sorrento fra Odense og Nyborg-KertemindeMere end 810.995,-BestilMere information
16/10Se afrejsestederEfterårstur til Sorrento fra Hillerød, Gentofte og Lyngby-Taarbæk310.995,-BestilMere information
4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.