Skip to main content

Seniorrejser til Sydengland efterår 2024

Sydengland er kendt for sit dejlige klima og vidunderlige charme. Inde i land ligger idylliske landsbyer omfavnet af smukke landskaber, og ude ved kysterne nydes livet på kurbyernes gamle badehoteller. Det er England, når det er bedst med prægtige landsteder, spændende slotte og fornemme haver, hvor ikke et blad sidder tilfældigt. Vi oplever det hele og mere til på en vidunderlig uge med god tid til at slappe af mellem de mange indtryk. Vi glæder os til at vise dig Bella Rejsers Sydengland.

Vores base er den kendte ferieby Eastbourne, der ligger lige ved South Downs National Park med bl.a. de fantastiske klippepartier Seven Sisters Cliffs. Vi bor på badehotel lige ud til den dejlige strandpromenade tæt på ikoniske Eastbourne Pier.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • I bus til lufthavnen fra din kommune

  Fra din valgte kommune kører vi med bus til lufthavnen, og du får hjælp med check-in af vores lufthavnsguide, hvis der er brug for det.

  I bus til lufthavnen fra din kommune
 • Vi rejser til Sydengland

  Flyet går direkte til London Gatwick, hvor vores danske rejseleder venter i lufthavnen og kører med i bussen til Hotel Best Western York House i Eastbourne. Køretiden er ca. 1½ time.

  Vi rejser til Sydengland
 • Udflugt 1: Winston Churhills hjem, Chartwell

  Vi besøger Winston Churchills smukke landsted, Chartwell, hvor han boede fra 1922 til sin død i 1965. Det er en arkitektonisk perle med udsigt over et malerisk landskab. De smukke haver er designet af Churchill selv.

  Indenfor bliver vi mødt af familiens personlige genstande fra Churchills egne malerier til store bogsamlinger. Det er fascinerende at forestille sig de beslutninger, der blev truffet her.

  Efter frokost i en nærliggende landsby fortsætter vi til den hyggelige by Royal Turnbridge Wells, der emmer af sydengelsk charme. Byen er kendt for sine termiske kilder.

  Udflugt 1: Winston Churhills hjem, Chartwell
 • Udflugt 1 - fakta

  Churchill købte Chartwell i 1922 og boede der i over 40 år. Hjemmet blev et tilflugtssted for ham, hvor han fandt inspiration og ro. Han skrev flere af sine mest berømte taler og memoarer på Chartwell.

  Bygningen afspejler en charmerende blanding af arkitektoniske stilarter og indvendigt byder Chartwell på velproportionerede værelser, der smelter sammen med Churchills personlige præferencer og samlinger. Hans passion for antikviteter og malerier afspejles tydeligt i indretningen, der oser af tidløs elegance.
 • Udflugt 2: Skønne Brighton med Royal Pavilion

  Brighton i East Sussex er et ikon for kystens smukke kur- og badebyer. Vi kender sceneriet fra film og tv-serier. Nu går vi her selv. Og her er så smukt med den brede strand, arkitekturen, gallerier og cafeer.

  Et højdepunkt er besøget i Royal Pavilion, der blev skabt som et overdådigt indisk palads til kong George IV. Hans læger anbefalede ham at nyde det velgørende klima om sommeren. Senere blev slottet brugt som hospital for indiske soldater under 1. verdenskrig. Midt i al historien mærker man også tydeligt en moderne bohemestemning i Brighton.

  Udflugt 2: Skønne Brighton med Royal Pavilion
 • Udflugt 2 - fakta

  Royal Pavilion er et unikt arkitektonisk mesterværk i Brighton, England. Bygningen blev opført i begyndelsen af det 19. århundrede og arkitekturen er en fusion af indisk og kinesisk stil, kendt som indo-saracensk.

  Paladset er kendetegnet ved sine karakteristiske løgformede kupler, farverige indretning og smukke haver. Inde i Royal Pavilion finder man pragtfulde værelser som Musiksalen og Den Store Spisesal, der afspejler den overdådige smag fra georgiansk æra.
 • Udflugt 3: Bodiam Castle og Battle Abbey

  Det bliver en dejlig dag med både historie og idyl. Vi starter ved Bodiam Castle fra slutningen af 1300-tallet. Det var en turbulent tid, som du nok skal høre mere om, så der var brug for en solid fæstning her i hjertet af East Sussex.

  Selv om borgen nu er en ruin, kan du glæde dig til en spændende rundvisning. Inskriptioner i stenene skulle f.eks. holde det onde væk, da våben og mandsmod tydeligvis ikke var nok.

  Vi spiser frokost i fortryllende Rye, der byder på smuk arkitektur i bl.a. Tudor-stil, og fortsætter til det gamle benediktinerkloster Battle Abbey på stedet, hvor Slaget ved Hastings fandt sted i 1066.

  Udflugt 3: Bodiam Castle og Battle Abbey
 • Udflugt 3 - fakta

  Bodiam Castle, beliggende i East Sussex, er et imponerende middelalderligt slot, bygget i 1385 af ridderen Sir Edward Dalyngrigge som en defensiv fæstning under Hundredeårskrigen, som varede fra 1337 til 1453. Det var en langvarig konflikt mellem England og Frankrig om kontrol over franske territorier og Bodiam Castle var, med sine tårne, volde og voldgrav, designet med det formål at afskrække fjendtlige invasioner. Dets beliggenhed ved floden Rother gjorde det strategisk vigtigt for at sikre handelsruter og beskytte det engelske territorium.
 • Udflugt 4: Havekunst og veterantog

  Hvis der er noget, englænderne mestrer til fuldkommenhed, er det havekunst. Det oplever vi på bedste vis i Borde Hill Garden, der er kåret til English Heritage Garden og har modtaget flere priser for sin skønhed og det store arbejde med at bevare alt fra blomster til sjældne træer.

  Efter den smukke gåtur i det grønne tager vi på en kort køretur med et veterantog, der drives af frivillige entusiaster. Glæd dig til turen gennem de bølgende landskaber og forbi historiske stationer. All aboard!

  Udflugt 4: Havekunst og veterantog
 • Udflugt 4 - fakta

  Borde Hill Garden er en smuk og omhyggeligt anlagt have med en rig historie og en imponerende plantesamling. Den er ejet af Stephenson Clarke-familien siden 1892, og blev grundlagt i midten af det 20. århundrede af den visionære plantesamler Sir Ambrose Congreve.

  Haven byder på et væld af farverige bede, skulpturelle elementer og velplejede plæner. Et højdepunkt er den italienske have med geometriske mønstre og antikke statuer. Borde Hill Garden rummer også en imponerende samling af sjældne træer og planter fra hele verden.
 • To fridage til egen disposition:

  Nyd livet langs stranden og på Eastbourne Pier tæt på hotellet og udforsk dejlige Eastbourne. Her er mulighed for shopping, et par hyggelige pub-besøg og selvfølgelig en ægte Afternoon Tea.

  Et oplagt udflugtsmål, hvis du vil ud i naturen, er Seven Sisters Cliffs, der ligger blot et kvarters kørsel væk fra byen. Klipperne er det lokale svar på White Cliffs of Dover.

  Tal med din rejseleder om dine muligheder. Der er også indendørs pool på hotellet, hvor du kan bestille tid til en svømmetur.

  To fridage til egen disposition:
 • Hjemrejse

  Når det er blevet tid til at sige farvel til idylliske Sydengland, kører vi i bus til lufthavnen og fortsætter med direkte fly til Danmark. Her venter vores bus på at køre dig tilbage til din kommune.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 2 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information

York House i Eastbourne er fyldt med charme, som kun et engelsk badehotel kan være det. Vi faldt fuldstændig for stemningen, arkitekturen med de mange karnapper og ikke mindst beliggenheden med udsigt til den pragtfulde victorianske mole Eastbourne Pier med alt fra butikker til tehuse. Molen har været brugt som kulisse i bl.a. Hercule Poirot film. Vi kan nyde sceneriet fra terrassen og gå lige ud fra hotellet til skønne slentreture på strandpromenaden.

Det kan godt være, nogle af hotellets trapper er lidt skæve, og at vi nok ikke ville vælge alle de samme farver og materialer derhjemme, men sådan er klassiske britiske hoteller. Og det er langt at foretrække frem for moderne og strømlinede hoteller. Værelserne er meget forskellige, men alle er klassisk indrettet og naturligvis udstyret med eget bad og toilet, tv samt kaffe/te faciliteter.

Vælg mellem:
• Dobbeltværelse uden balkon
• Dobbeltværelse med havudsigt uden balkon
• Dobbeltværelse til 1 person uden balkon
• Dobbeltværelse til 1 person med havudsigt uden balkon

Se nærmere information om hotellet her: www.yorkhousehotel.co.uk/

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Sydengland kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/united-kingdom/east-sussex/eastbourne

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Sydengland brochurer.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Vores koncept

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Administrationstillæg
  Administrationstillæg Der opkræves et obligatorisk administrationstillæg på kr. 95 per rejsende. Dette dækker bl.a. udvidet ansvarsforsikring som Bella Rejser i henhold til Pakkerejseloven tegner til alle gæster gennem Gouda Rejseforsikring samt gebyr til Rejsegarantifonden.

   

  Bemærk: Administrationstillæget er obligatorisk - og kan ikke fravælges.

  Pris: 95,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse uden balkon 0,-
 • Dobbeltværelse med havudsigt uden balkon 1.990,-
 • Dobbeltværelse til 1 person uden balkon 2.395,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med havudsigt og uden balkon 4.385,-

Afgange og priser

Se vores komplette udvalg af Seniorrejser til Sydengland efterår 2024 her. Vær opmærksom på, at
dagsprogrammerne kan variere for forårs- og efterårsrejser.

DatoDestinationLedige pladserFra pris
21/8Se opsamlingsstederEfterårstur til Sydengland fra Slagelse/Ringsted-Sorø513.995,-BestilMere information
4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.