Skip to main content

Seniorrejser til Madeira Forår 2024

Den portugisiske Atlanterhavs ø er nærmest postkortagtig, og gang på gang bliver man overvældet af flotte udsigter, og smukke landskaber med en overdådig frodig og blomsterrig natur. Madeiras beliggenhed, og den vulkanske jord, giver de optimale betingelser for alverdens subtropiske planter som bl.a. julestjerner, bananer, kiwier, og passionsfrugter. Oppe i bjergene finder man også den fuldstændigt uberørte natur – Madeiras urskov – som er blevet et UNESCO World Heritage Site.

Vi bor på det flotte hotel Alto Lido, perfekt beliggende i det berømte Lido område i udkanten af Funchal. Her er masser af caféer og butikker på hovedgaden, og på 5 min. kan man gå ned til den lange promenade, med de karakteristiske naturlige havswimmingpools. Langs promenaden kan man gå de ca. 2,5 km ind til centrum af Funchal.

På vores udflugter skal vi rundt til nogle af de flotteste og mest seværdige steder på den smukke ø. Vi besøger bl.a. idylliske og frodige Santana på øens nordside, får sug i maven når vi kigger ned i Nonnernes dal, og igen når vi besøger udsigtsplatformen ved Cabo Girão med 580 meters lodret kig ned på kysten. Vi mærker historiens vingesus, når vi besøger det charmerende fiskerleje Camera de Lobos, Winston Churchill’s yndlingssted, og vi skal selvfølgelig også opleve Madeiras berømte Levada’er – et stisystem langs de mange vandingskanaler der gennemstrømmer hele øen. I øens hovedstad Funchal forenes det gamle og oprindelige Madeira med det moderne og eksklusive. Her besøger vi den farvestrålende markedshal, de smalle hyggelige gader og selvfølgelig skal vi smage den kendte Madeira-vin.

Se mere om hotellet, ugens program og datoer herunder. 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

Program

 • Busopsamling til lufthavnen

  Afgang med bus fra din valgte kommune til lufthavnen, hvorfra der flyves direkte til Madeira (nærmere information om afrejsetider følger senere).

  Busopsamling til lufthavnen
 • Afrejse til Madeira

  Vores danske rejseleder venter i lufthavnen på Madeira og følger med i bussen til jeres hotel i Funchal, som ligger ca. ½ times kørsel fra lufthavnen.

  Afrejse til Madeira
 • Udflugt 1: Byrundtur i Funchal (inkl frokost)

  Halvdags introduktionstur i bus og til fods rundt i ”hovedstaden” Funchal. Lige uden for centrum står vi af bussen og fortsætter til fods ud i den meget flotte og elegante by. Vi kigger forbi den 500 år gamle Sé katedral og via gågader kommer vi frem til byens store plads med rådhuset og det gamle universitet. Derefter er der besøg i byens pulserende markedshaller - et farverigt skue. Her handler de lokale ind fra boder med alverdens eksotiske grøntsager og frugter, samt henter dagens friske fisk fra den tilhørende fiskehal. Vi besøger en af de små lokale boder, hvor vi smager lidt af øens frugter og den berømte Madeira vin. Mættet af indtryk, går vi ind i den gamle bydel med de maleriske smalle gader. Her indtager vi dagens frokost.

  Udflugt 1: Byrundtur i Funchal (inkl frokost)
 • Udflugt 1 - fakta

  Funchal regnes for at være en af Portugals rigeste byer,og forener på smukkeste vis, gammel arkitektur fra kolonitiden med elegante butikker og et moderne forretningsliv. Byen er med sine ca. 112.000 indbyggere Portugals 6. største by og regnes for grundlagt i tiden efter 1424, hvor Christoffer Columbus var en af de første bosættere. Tidligere var det sukkerrørs dyrkning som var byens hovederhverv, men i dag er det mest turisme og vinproduktion. En stor del af turismen er krydstogt turisme, og oftest ligger der flere store krydstogtskibe ved kajen i den store havn. Det er også nede ved havnen at øens nok mest kendte person, Cristiano Ronaldo, bor, og hvor hans eget museum og hotel ligger.
 • Udflugt 2: Nonnernes dal og svimlende udsigter (inkl frokost)

  Kun få steder i verden byder på så mange flotte og betagende udsigter, som her på Madeira. Denne dag kører vi først op i bjergene, nordøst for Funchal, op til Eira do Serrado i 1094 meters højde. Herfra er der en fantastisk udsigt ned i ”Nonnernes dal”, dybt nede under os. Oppe i bjergene besøger vi også et lille bolche- kogeri som bl.a. fremstiller, de for Madeira, så typiske Eukalyptus bolcher. Netop Eukalyptus træer er der rigtigt mange af, når vi senere bevæger os ud mod kysten. Her er målet Cabo Girão, som er Europas højeste klippe. Helt oppe på klippen har man bygget en udsigtsplatform af glas, hvorfra man får det herligste sus i maven, når man kigger de 580 m lodret ned til stranden. Dagen afsluttes i det maleriske fiskerleje Câmara de Lobos, hvor de farverige både er trukket op på land, ved den lille hyggelige havn. Dette var Winston Churchill’s yndlingssted på øen, og her malede han størstedelen af sine malerier.

  Udflugt 2: Nonnernes dal og svimlende udsigter (inkl frokost)
 • Udflugt 2 - fakta

  Nonnernes dal – også kaldet ”Nun’s Valley”- var før i tiden helt isoleret fra omverdenen, og området blev i 1400-tallet doneret til Convento of Santa Clara, af én af øens rigmænd. Camera de Lobos betyder direkte oversat ”søløvernes kammer” og menes at være det første landgangssted for den portugisiske opdagelsesrejsende, som så en stor koloni søløver da han opdagede Madeira i 1419. I dag er der sjældent søløver, men byen er stadig en af øens vigtigste landingssteder for fisk. På havnen er der i dag en fin statue af Winston Churchill.
 • Udflugt 3: Santa Cruz og Levada (inkl frokost)

  Halvdagstur hvor vi besøger en af øens ældste byer, kystbyen Santa Cruz, nordøst for Funchal. Vi går en tur i den hyggelige by med den historiske kirke og har lidt tid på egen hånd, inden vi fortsætter lidt op i bjergene, til byen Moises. Her er der kaffepause på byens café, og mulighed for at gå en tur på en af øens mindre levadaer. Et kæmpe system af vandingskanaler, med tilhørende stier, som forgrener sig ud over hele øen. Levaderne snor sig ind og ud mellem bjerge og dale, uden bratte stigninger, og bringer os ud i den smukke fredfyldte natur. Har man mod på en større Levadavandring, kan vores rejseleder hjælpe med at arrangere dette på fridagen. Vi slutter dagen af med frokost, inden vi vender tilbage til hotellet.

  Udflugt 3: Santa Cruz og Levada (inkl frokost)
 • Udflugt 3 - fakta

  Santa Cruz området er med 43.000 indbyggere, det næstmest befolkede område på Madeira. Den kendte kirke blev begyndt opført i 1533 af kongen Manuel den 1. Der er hele 2170 km levadaer på Madeira og mange steder går de igennem lange tunneller og over broer/akvædukter. Ideen og teknikken stammer oprindelig fra Maurerne i Nordafrika. I starten var det navnlig den store sukkerrørsproduktion i syd, der havde behov for vandet, men også husholdninger i de små bjergbyer brugte vandet til bl.a. tøjvask. I dag bruges de fleste levadaer stadig og udover at give vand til landbruget på sydsiden af øen, er der også bygget elværker, som drives af vandet.
 • Udflugt 4: Madeiras kontraster og Santana (inkl frokost)

  På denne heldagsudflugt skal vi helt op på øens nordkyst. Vi forlader Funchal om morgenen og sætter først kurs mod Madeiras tredjehøjeste bjerg ”Pico do Arieiro”, midt inde på øen, i 1810 meters højde. Her er der kaffestop, og er vi bare lidt heldige med vejret, er der en fantastisk udsigt ud over hele den østlige del af Madeira. Herfra går turen nedad igennem noget af øens oprindelige ”urskov”, en næsten jungle-lignende skov, mest bestående af lyngtræer og store laurbærbuske. Midt i denne frodighed stiger vi af bussen og hvis vejret tillader det, går vi en mindre levada tur. En smuk tur, som fører os ud til udsigspunktet Balcoes de Ribeiro Frio. Når vi senere kører ud til kysten, ændrer landskabet sig helt, og man forstår hvorfor området bliver kaldt for Madeiras køkkenhave. Vi gør stop i byen Santana (en forkortet form for det oprindelige Santa Ana) som er kendt for sine farverige trekantede huse med stråtage. Efter en velfortjent frokost, kører vi østpå, helt ud til Madeira’s østligste punkt, Ponta de São Lourenço. Dette ørkenlignende landskab er en enorm kontrast til det grønne og frodige landskab vi hidtil har nydt.

  Udflugt 4: Madeiras kontraster og Santana (inkl frokost)
 • Udflugt 4 - fakta

  I klart vejr kan man fra Pico do Arieiro se naboøen Porto Santo, og på toppen er der installeret en stor NATO-radar. Ribeiro Frio betyder den kolde flod og området er kendt for ørredopdræt, og en fantastisk frodig natur og skønne udsigter. De stråtækte huse i Santana har sin oprindelse i det 16. århundrede og de fleste er i dag bevaret som turistseværdigheder. I dalen dyrkes der på de mange terrasser bl.a. kartofler, vin, kiwier, cherimoya og passionsfrugter. Området omkring Ponta de São Lourenço er i dag et beskyttet naturreservat og fra spidsen af halvøen er der ca. 700 km ind til den Nordafrikanske kyst.
 • To fridage til egen disposition

  Tag eventuelt hotelbussen ind og udforsk Funchal på egen hånd. Herinde fra kan du også tage den 3,7 km lange svævebane op på bjerget. Endestationen, ved den lille by Monte, byder både på en kæmpestor park, og mulighed for en hårrejsende slædekørsel ned ad de stejle gader. I nærheden af Monte ligger også Madeira Botanical Garden, et paradis for botanik interesserede. Haven rummer flere tusinde planter, alt fra sukkulenter til palmer, kaktusser, orkideer, bregner, bambus og stort set alle øens farveri blomster.

  To fridage til egen disposition
 • Hjemrejse

  Vi kører i bus til lufthavnen, og der fortsættes til Danmark med fly. Herefter køres i bus tilbage til din kommune.

 • OBS!

  Ret til ændringer forbeholdes.

  Dagsprogram fremsendes ca. 3 uger før afrejse.

  For yderligere information og bestilling – ring:  27313705 eller send en mail til: info@bellarejser.dk

  Vigtigt: For at alle kan få det optimale ud af rejsen, kræver vi, at man som deltager er 100% selvhjulpen. Det vil bl.a. sige at man selv skal kunne håndtere sin kuffert, man skal kunne gå på trapper og i øvrigt kunne følge med på udflugternes gåture som ofte er på mellem 3 og 5 km. Vores rejseleder skal varetage hele gruppens behov, og kan desværre ikke hjælpe og assistere ved individuelle behov.

Kort

Hotel information

Bemærk: Ved afrejse fra  Næstved/Vordingborg benyttes Hotel Baia Azul

Vi bor på det flotte 4-stjernede hotel Alto Lido, der ligger centralt i Lido området, som er Funchals hotelområde. Her er masser af butikker, caféer og restauranter og blot 5 min’s gang herfra går den berømte promenade langs havet, som indbyder til hyggelige spadsereture.

Hotellet er nyrenoveret og har swimmingpool og flere solterrasser, en stor indendørs pool med glastag, som åbnes i fint vejr. Yderligere er der elevator, lounge-bar, restaurant med show-cooking, opholdsrum og et spa- og wellnesscenter (mod betaling). Der er gratis WIFI-internet overalt på hotellet samt aftenunderholdning dagligt. Den gratis hotelbus kører til Funchal flere gange om dagen.

Alle værelser på Alto Lido er moderne og nydelige, har balkon og badeværelse med douche og hårtørrer, safeboks, minikøleskab, aircondition/varme og satellit tv.

Hotel Alto Lido har 5 typer værelser:
• Dobbeltværelser
• Dobbeltværelser med delvis havudsigt
• Suiter med delvis havudsigt
• Dobbeltværelser til 1 person
• Dobbeltværelse med delvis havudsigt til 1 person

Se nærmere information om hotellet her: www.altolidohotelfunchal.com

Vejrdata

"Intet er så uforudsigeligt som vejret", særligt i disse tider. Men da mange spørger om hvordan vejret er på de forskellige tidspunkter, våger vi alligevel at give dig en indikation af hvilket vejr du kan forvente. 

Vi kan naturligvis hverken garantere sol eller varme og vil du have en aktuel vejrudsigt for Madeira kan du se den her: https://www.vejreti.com/europe/portugal/madeira

 

(kilde: www.vejreti.com dato: 11-2022)

Brochure

Her finder du vores Madeira brochure.
Skulle du opleve problemer, eller vil du gerne have vores brochure tilsendt med post - kan du kontakte os her

Vores koncept

Tilvalg og tillægspriser

Udflugter og valgmuligheder

 • Administrationstillæg
  Administrationstillæg Der opkræves et obligatorisk administrationstillæg på kr. 95 per rejsende. Dette dækker bl.a. udvidet ansvarsforsikring som Bella Rejser i henhold til Pakkerejseloven tegner til alle gæster gennem Gouda Rejseforsikring samt gebyr til Rejsegarantifonden.

   

  Bemærk: Administrationstillæget er obligatorisk - og kan ikke fravælges.

  Pris: 95,-
 • Mad på flyet (t/r)
  Mad på flyet (t/r) På flyvninger med SunClass Airlines er der mulighed for tilkøb af mad. Prisen inkluderer et måltid samt kaffe og the på såvel ud- som hjemrejse. Vær opmærksom på at SunClass Airlines ikke tillader at man selv medbringer mad ombord.  
  Pris: 240,-

Værelsesvalg og andet

 • Dobbeltværelse med balkon 0,-
 • Dobbeltværelse med balkon og delvis havudsigt 590,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med balkon 2.195,-
 • Dobbeltværelse til 1 person med balkon og delvis havudsigt 2.495,-

Afgange og priser

Se vores komplette udvalg af Seniorrejser til Madeira Forår 2024 her. Vær opmærksom på, at
dagsprogrammerne kan variere for forårs- og efterårsrejser.

DatoDestinationLedige pladserFra pris
21/10Se afrejsestederEfterårstur til Madeira fra Fredensborg/Hillerød/AllerødMere end 812.995,-BestilMere information
28/10Se afrejsestederEfterårstur til Madeira fra Holbæk og RoskildeMere end 812.995,-BestilMere information
4/11Se afrejsestederEfterårstur til Madeira fra Faaborg-Midfyn, Odense og NyborgMere end 811.995,-BestilMere information
11/11Se afrejsestederEfterårstur til Madeira fra Gribskov og GladsaxeMere end 811.995,-BestilMere information
4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.