Skip to main content

Rejselederens favoritter til en fridag på Tenerife

  • Forslag til oplevelser på fridagene

Når du rejser til Puerto de la Cruz på Tenerife med Bella Rejser, har du fire udflugter inkluderet og to fridage til oplevelser på egen hånd. Men hvad skal du så lave på de to fridage? Se vores rejseleder Michaels favoritter her.

1. Botanisk Have

På Calle Retama 2 i La Paz kvarteret ligger Jardín Botánico. Det officielle navn er Jardín de Aclimatación de La Orotava, for her ønskede kong Carlos 3 en park, hvor eksotiske træer fra den nye verden kunne akklimatisere sig, før de skulle plantes endeligt på fastlandet.

Den 20.000 m2 store park åbnede i 1792, og heldigvis kom nogle af planterne ikke videre, så de store træer i dag står tæt.

Her er en lille karpedam, og flere steder kan man scanne QR-koder og høre om træet på mobilen.

Den helt store attraktion er det gigantiske Ficus Macrophylla træ, der blev plantet her i 1870’erne. Træet danner luftrødder, der - når de rammer jorden - bliver til nye kæmpe stammer, så hvert træ nærmest udgør en hel skov i sig selv. Mageløst. Der er flere af dem i parken.

Den botaniske have er et arboret, så forvent ikke, at det bugner med blomster, men selvfølgelig blomstrer mange træer og buske i sæsonen.

2. Orkidehaven

Vi bliver i det botaniske. For enden af den lille vej Cam. Sitio Litre mellem La Paz-kvarteret og centrum af Puerto de la Cruz ligger en vidunderlig oase, Jardín Histórico y de Orquídeas, Sitio Litre.

Orkidehaven syner måske ikke af meget, når du står ved indgangen, men træd endelig indenfor. Stedet er skabt omkring en herskabelig bolig fra 1730, der dengang lå langt uden for byen.

Navnet Sitio Litre er spansk for Little’s Place efter den engelske købmand Archibald Little, der købte stedet i 1774. Han planlagde den smukke have, der blev videreført af senere ejere.

Her er Tenerifes største samling af orkideer, men det er i virkeligheden det mindste af det. Haven har en skøn, fredfyldt stemning med blomster, fugle, karper og sommerfugle.

I Jardín Histórico y de Orquídeas, Sitio Litre er også bænke og stor café, så du kan slappe af i benene, før du skal videre på nye oplevelser på Tenerife.

3. La Orotava

Oppe i højdedragene over Puerto de la Cruz ligger den gamle by La Orotava med et smukt historisk centrum. Byen har rødder tilbage til 1502.

Her finder du mange af de traditionelle huse med fornemme balkoner og karnapper ud mod vejen. Hvor vi nu om dage bruger balkoner til at nyde udsigten fra, var deres historiske formål primært at opbevare forråd som korn. Smukkere kan et forrådskammer ikke blive.

Udforsk de kuperede gader i dejlige La Oratava. De største attraktioner er La Casa de los Balcones højt oppe i byen og den imponerende park Jardines Marquesado de la Quinta Roja. Bliver det navn lidt for overvældende, er den heldigvis også kendt som Victoria Parken.

Parken og det store mausolæum øverst var ment som begravelsesplads for den unge markis af Quinte Roja, Don Diego de Ponte. Biskoppen ville nemlig ikke stede ham til hvile i familiegravstedet, da adelsmanden var frimurer. Senere gav biskoppen sig, men gravmælet blev opført alligevel bare uden den afdøde. Tak for det!

Der er masser af caféer og restauranter i byen, hvis du vil nyde en kop kaffe eller spise frokost der. Tag en taxa derop på 10 minutter fra Puerto de la Cruz eller kør dertil med de lokale i bussen.

4. Loro Parque

Er du til verdens forunderlige dyreliv? Så kan du nemt bruge en fridag i Loro Parque i Puerto de la Cruz. Her startede 25 entusiaster en park med 150 papegøjer tilbage i 1972.

Det har siden udviklet sig til en dyrepark, der i dag regnes som en af de absolut største turistattraktioner på Tenerife. Et univers, der samtidig indgår i videnskabeligt samarbejde over hele verden.

I Loro Parque kan du opleve flere end 400 dyrearter lige fra små flagermus til muskelsvulmende gorillaer, og her er shows dagen lang.

Du kan f.eks. se et imponerende pingvinanlæg og kæmpe akvarier, hvor økosystemer fra flere verdensdele er genskabt med alt fra piratfisk til rokker og hajer.

Adressen er nem: Avenida Loro Parque. Du kan tage direkte dertil eller med det gratis turisttog fra Plaza de los Reyes Católicos ved McDonald’s i centrum af Puerto de la Cruz.

(Fotos udlånt af Loro Parque)5. La Laguna

Vi er nu nået til Michaels favoritby på Tenerife, La Laguna på Anaga-halvøen. Eller hvis vi skal have det hele med: San Cristóbal de la Laguna. Du kan tage hertil med lokalbussen fra Puerto de la Cruz på en halv times tid.

Det var her, hærføreren Alonso Fernandez de Lugo slog sig ned efter at have erobret Tenerife, og den gamle bydel oser da også af historie.

Byen er præget af brede, vinkelrette gader, og især markedet og kvarteret omkring katedralen er værd at udforske. Her larmer butikkerne ikke med store salgsudstillinger og skilte udenfor, nej, de gemmer sig diskret inde i de historiske bygninger, så stemningen ikke bliver forstyrret. Læg hertil hyggelige fortovscafeer og nogle af de bedste restauranter på Tenerife.

Nyd de fine købmandsgårde og klostre, og prøv at komme ind i nogle af palæernes indre gårde, der dannede rammen om det daglige liv og ofte er prydet med springvand, fornemme balkoner og palmer.

Hvis du vil opleve storbystemning oveni, kan du tage sporvognen eller buslinje 15 et lille stykke videre til den største by på Tenerife, Santa Cruz med 250.000 indbyggere. Det er ikke verdens smukkeste by rent arkitektonisk, men her er masser af shopping. Tag bus herfra hjem.Og meget mere

Selvfølgelig har du mange flere muligheder for store og små oplevelser på Tenerife. Nyd at slentre i de gamle gader i Puerto de la Cruz med fine huse og smukke gavlmalerier, besøg eventuelt de store saltvandsbade på klipperne og ikke mindst: Slap af ved poolen på dit hotel, hvis solen bager.

Du kan altid få gode råd hos din rejseleder, når du rejser med Bella Rejser. Hør eventuelt også nogle af de andre i gruppen, om I skal slå jer sammen på en udflugt. Så er der både nogle at opleve sammen med og dele eventuelle taxaer med. Go’ fridag!

 

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.