Skip to main content

Bodils bedste tips til at rejse alene

  • Mød vores gæster

Bodils bedste tips til at rejse alene

At rejse alene betyder ikke, at man behøver føle sig alene, når man er af sted. På en grupperejse som Bella Rejsers indgår du automatisk i et fællesskab, men det kræver stadig noget af dig selv. Her er et par gode tips fra Bodil, der tog med til Andalusien.

Bodil nyder at rejse. At komme ud i verden og opleve nye steder. Der må gerne være sol og varme, men indholdet skal være mere end en strand og en bar. Og så er det vigtigt, at der er nogen at dele oplevelserne med.

Så hvad gør man, når man nu må rejse alene? Bodil mistede sin mand i 2018, og dem hun derefter kunne rejse med, har ikke helbredet til en rejse, hvor man kommer ud på spændende udflugter, eller de er her ikke mere.

Vær åben - du skal have lyst til at tale med andre

”Jeg kunne ikke forestille mig at tage alene sydpå og gå rundt en uge alene. Jeg vil gerne dele oplevelser sammen med andre”, fortæller Bodil.

Bodil vælger derfor kun grupperejser som denne med Bella Rejser til Andalusien. Du har mulighed for at være sammen med andre, når det er det, du ønsker, og du kan også være dig selv, for det har man også behov for, når man er vant til at være alene.

”At rejse alene i en gruppe, afhænger nok af, hvordan man er som person selv. Man skal jo have lyst til at tale med fremmede. Nogen har mere lyst til det end andre, så man skal være åben for det”, siger Bodil.

På en grupperejse kan du samtidig få oplevelser, du aldrig kunne få alene. Bodil nævner besøget på en frugtplantage og ikke mindst, da gruppen gik rundt mellem 70.000 skinker i en virksomhed, der lufttørrer skinker.

”Her ville du jo aldrig få lov til bare at rundt alene”, understreger Bodil og nævner i samme åndedrag, at det er rart, at de oplevelser er inkluderet med Bella Rejser.

Tal med nye ved aftensmaden

Da Bodil fik deltagerlisten, viste det sig, at hun faktisk kendte flere fra lokalområdet. Det var en god overraskelse. Det hele var da også startet med et foredrag, hvor Bella Rejser besøgte foreningen ”Ældre i bevægelse” i Smørum.

”Det er søde mennesker, jeg kender fra gymnastik, og det er dejligt, at det er aktive mennesker, for det er dem, jeg helst vil være sammen med. De er også søde til at spørge, om jeg lige vil med eller sidde med dem”, siger Bodil.

For Bodil er det vigtigt at vælge en rejse, hvor i det mindste morgenmad og aftensmad er inkluderet, så man spiser sammen.

”Ved aftensmaden sætter jeg mig ikke samme sted hver dag. I stedet rykker jeg rundt og møder på den måde nye mennesker”, siger hun.  

Vælg rejser, hvor du bor ét sted

Bodil er meget glad for Bella Rejsers koncept, og hun er fremhæver, at man bor ét sted og oplever derfra.

”På nogen rundrejser bor du måske på fine hoteller, men du oplever ikke andet end at pakke ud og pakke ned, før du er videre. Er man ét sted, bor man sammen og har mere ro til at opleve sammen”, fortæller Bodil.

Bodil synes, at der er et dejligt hotel i Almunecar, og at hun har været på fine ture. Og så nyder hun at blive kørt i bus lige til oplevelsen, hvor man kan se andre kæmpe for at finde parkeringspladser til deres biler, og det bliver sværere og sværere.

Kom gerne med nye rejsemål!

Da Bodil valgte rejsen til Andalusien, var det vigtigste, at det skulle være en rejse med Bella Rejser. Det havde foredraget og anbefalinger fra selv ”kræsne” venner overbevist hende om.

Bodil havde faktisk allerede bestilt en rejse til Tenerife, som corona fik aflyst. Det i sig selv gav et godt indtryk af Bella Rejser.

”Der gik kun en uge, før jeg havde pengene retur. Jeg har oplevet andre været et halvt år om at betale pengene tilbage efter en aflyst rejse!”, siger Bodil.

Bodil vil derfor meget gerne rejse med Bella Rejser igen, men hun kunne godt tænke sig, at der kom lidt flere rejsemål at vælge mellem i den enkelte kommune. Hun nævner Sicilien, Comosøen og Lago Maggiore i det nordlige Italien. Anbefalingen er hermed givet videre.

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.