Skip to main content

Fridag i Catalonien - hvad skal du se?

  • Forslag til oplevelser på fridagene

Få vores rejseleder Annelises bedste tipsNår du rejser med Bella Rejser til Catalonien, har du fire udflugter inkluderet. Da vi jo er afsted i en uge, giver det to dage til at tage på oplevelse på enten egen hånd eller med andre i gruppen. Tal sammen ved aftensmaden om, hvem der gerne vil hvad. Måske bliver det hele både nemmere, hyggeligere og billigere, hvis flere f.eks. deler en taxa.

Men hvilke muligheder har du? Det kan du få lidt i inspiration til her. Hør også din rejseleder om flere gode ideer. Vi er her for at give dig de bedste oplevelser.

Ideerne er skrevet med udgangspunkt i, at du bor i Santa Susanna på Aqua Hotel Onabrava & Spa. Enkelte bor dog f.eks. i Pineda de Mar. Det er bare en station væk i retning mod Barcelona, så togtiderne er næsten de samme. Og hotellerne har næsten samme faciliteter.

God fridag!1. Den botaniske have i Blanes

Lidt henne ad kysten ligger byen Blanes. Og lidt uden for den ligger den botaniske have el Jardí Botànic Marimurtra. En dejlig oase med planter fra hele verden fra små blomster til kæmpe kaktus. Højdepunktet er uden tvivl kyststien med flot udsigt over klipper og hav.

Giv dig god tid til at snue rundt ad de mange stier, og snup en kop kaffe i cafeen på vejen.

Sådan kommer du dertil: 

Tag lokaltoget to stationer fra Santa Susanna til Blanes. Her hopper du på den lokale bus L4 til Placa Catalonia i centrum. Det tager få minutter.

Nu har du to muligheder. Du kan køre med traktortoget lige til døren eller gå de 1,5 km. Først går du stille og roligt ad den hyggelige strandpromenade, men de sidste 500 meter er op ad bakke. Kan du lide at gå, så gør det. Der skal bare være ben til havens trapper også.

Går du langs stranden, møder du en statue af tyskeren Carl Faust (1874-1952), der skabte dette lille paradis.2. Udsigten over Malgrat de Mar

Har du lyst til en overskuelig lille udflugt med en finurlig krølle i nabolaget?

I en port ved Place de Josep Anselm Clave i centrum af Malgrat de Mar, kan du gå ind og trykke på knappen til en elevator. Lyder det ikke som noget, du vil rejse langt efter? OK, når elevatoren ankommer, kommer den ikke ned oppefra som andre elevatorer. Der kommer en sølvfarvet kasse på skinner ned fra højre. Du kan se den gennem en rude. Elevatordørene åbner som normalt, og du træder ind. Tryk på op.

Næste stop er toppen af bakken med Parque de Castillo. En lille fæstning i en park med flot udsigt over byen. Som altid bryder kirken op over tagene. 

Gå et smut derhen bagefter. Det er en hyggelig plads. Du skal helst komme om formiddagen, for så er både butikker og kirke åbne.

Sådan kommer du dertil:

Malgrat de Mar ligger for enden af den næsten 3 km lange promenade, der starter ved hotellet i Santa Susanna. Har du mod på en gåtur med masser af muligheder for pit stop på vejen, er det det, du gør. Ellers er der blot et enkelt stop med toget fra Santa Susanna.

 3. Tilbage til Barcelonas museer og byliv

Uanset, hvor mange gange du tager til Barcelona, mangler du altid at se noget.

Mulighederne er nærmest uendelige. Picasso-museet. Miro-museet. Mere kunst på MACBA og Antonio Tapies. Ramblaen. Havets katedral Santa Maria del Mar. Markedet Mercat de la Boqueria. Gaudis smukke arkitektur og Parc Guell. Små cafeer. Shopping. Og så videre. 

Du er på rundtur i Barcelona den ene dag, men for rigtig mange er det langt fra nok. Mange vælger at tage dertil igen.

Sådan kommer du dertil:

Barcelona ligger kun en time og tyve minutter væk med toget fra Santa Susanna. Vær opmærksom på, at mange steder kræver, at du har købt billet på forhånd på internettet.

4. På opdagelse i Gironas gamle bydel

Girona er hovedstad i provinsen af samme navn og ligger inde i landet nord for Santa Susanna.

Byen ligger ved hele fire floder: Ter, Güell, Galligants og Onyar, og den største attraktion er den gamle bydel, Barri Vell, der strækker sig ud over en stejl bakke med rødder helt tilbage til romertiden.

Snus rundt i middelalderbyens smalle gader, forkæl shoppinggenet, se den gamle katedral og gå en tur på bymuren. Og glæd dig ikke mindst til at opleve alle de farverige huse ud til floden Onyar, der adskiller den nye del fra den gamle.

Sådan kommer du dertil:

Der går tog dertil fra Santa Susanna. Tjek rejseplanen, hvornår der er et direkte tog, så er du der på en lille time. Nogle forbindelser kræver et hurtigt skift på vejen. Vær opmærksom på, at der er forskellige tider på hverdage og i weekend.

 5. Afslapning i hotellets egen spa

Nu er der jo ingen, der siger, at man skal fare land og by rundt. Du kan jo også bare slappe af og forkælde dug selv. Bor du på Aqua Hotel Onabrava & Spa i Santa Susanna har du særligt gode muligheder for det.

Hotellets spa har en stor indendørs og opvarmet pool, hvor du også kan slappe af i liggestole. Men det er langt fra alt. Her er både sauna og dampbad og en række mindre bassiner med vandtemperaturer fra 42 grader ned til 14  grader. Nogle med massage stråler.

Du kan også bestille en egentlig massage. Spaen har også et stor fitnessrum.

Sådan kommer du dertil:

Du tager elevatoren eller trappen ned i kælderen. Nemmere bliver det vel ikke. Adgang til spaen koster et mindre gebyr for to timer.

 

6. Sejltur langs kysten

Rederiet Dofi Jet Boats sejler som en havbus hele vejen langs kysten fra Calella til Tossa de Mar. Den lægger til i 11 byer i alt.

Du kan tage afsted om morgenen og nyde udsigten til Catalonien fra vandet. Stå af i den by, du ønsker at besøge, og tag så hjem igen sidst på eftermiddagen. 

Der er siddepladser både inde og ude. Tip: Sæt dig helst i venstre side (bagbord), når du sejler nordpå, så har du den bedste udsigt.

Sådan kommer du dertil:

Båden lægger til på stranden to steder i Santa Susanna. Det ene sted er på stranden for enden af promenaden få minutters gang fra hotellet. Hør mere hos din rejseleder.

Søg rejse

Din rejse starter fra din kommune

4 grunde til at tage på en Bella rejse
1. DET ER LET

Du bliver hentet i bus fra et centralt opsamlingspunkt i dit lokalområde og kørt til lufthavnen. Her er der hjælp til check-in og bagageaflevering, så vi er sikre på at du får en god start på rejsen. Ved hjemrejsen bliver du selvfølgelig kørt hjem igen.

2. DET ER HYGGELIGT

Du falder nemt i snak med de øvrige deltagere, fordi I er flere som kommer fra samme lokalområde. Vi spiser sammen minimum to gange dagligt, tager på fælles ture og bor på samme hotel. Vores fokus er skønne oplevelser og socialt samvær.

3. DER ER ANDRE SOM DIG

Det er ikke afgørende, om du har en rejsemakker eller ej. Med vores grupperejser kan du holde ferie sammen med andre jævnaldrende – både par og enlige. Mere end hver tredje af vores gæster møder nye mennesker, som de ser igen efter hjemkomsten.

4. DET ER TRYGT

Din danske rejseleder er med hele ugen, så du får oplevet de bedste ting rejsemålet har at byde på. Hotel, måltider og udflugter er arrangeret og betalt på forhånd, og tingene foregår i et behageligt tempo. Derfor kan du koncentrere dig om at nyde ferien.